Ο Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι απέδωσε την ήττα 3-2 της Μπράιτον στην ευρωπαϊκή εμπειρία της ΑΕΚ.

Ο Ιταλός τεχνικός της αγγλικής ομάδας συμπλήρωσε πως οι «γλάροι» ήταν άτυχοι τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ παράλληλα δεν έκρυψε τα παράπονά του για την αμυντική λειτουργία των παικτών του.

Χαρακτηριστικά, ο Ντε Ζέρμπι δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Νομίζω ότι είδαμε τη διαφορά εμπειρίας σε αυτό το επίπεδο μεταξύ των δύο ομάδων. Είχαμε άγχος και προσπαθήσαμε κάποια πράγματα να τα κάνουμε γρήγορα. Δεν αξίζαμε να νικήσουμε αλλά σίγουρα δεν αξίζαμε και να χάσουμε. Ήμασταν άτυχοι στα δύο πρώτα γκολ που δεχτήκαμε αν και δε μου αρέσει να μιλάω για τύχη. Ήταν δύο στημένες φάσεις, ήμασταν περισσότερο αφηρημένοι από ότι θα έπρεπε να ήμασταν. Στο τρίτο γκολ, δεν ήταν καν αντεπίθεση των αντιπάλων. Ο φουλ μπακ δε διάβασε καλά τη φάση και πήγε προς την μπάλα αντί να κολλήσει στον αντίπαλο, υπήρχε ένα μπλοκ, μία κόντρα και ένα ριμπάουντ. Δεν ήταν η καλύτερή μας εμφάνιση μέσα στη σεζόν αλλά ήμασταν και άτυχοι επίσης».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Εσείς οι δημοσιογράφοι είστε πονηροί και μας αναφέρετε ως πιθανούς νικητές του Europa League αλλά γελάω. Δεν αρνούμαι, δεν απαντώ, απλά ακούω, όμως αυτή είναι η πρώτη μας εμφάνιση στο Europa League, όχι μόνο για τον σύλλογο αλλά και για πολλούς από τους παίκτες. Αυτό είναι το πρόβλημα, να συνηθίσουμε σε τρία ματς την εβδομάδα. Θέλουμε να βελτιωθούμε και να περάσουμε από τη φάση των ομίλων. Ξέρουμε τα δυνατά σημεία μας, τις αδυναμίες και πού πρέπει να βελτιωθούμε».