Ολυμπιακός: Πρέπει να μείνει ψύχραιμος και να κυνηγήσει υπερβάσεις!

Ο Ολυμπιακός μπορούσε σημαντικό τρίποντο, τελικά δεν πήρε τίποτα, παρά μόνο εμπειρίες.

Η ήττα απ’ τη Φράιμπουργκ με 2-3 για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League ήταν ένα απ΄τα πιο “κρύα” αποτελέσματα της σύγχονης ευρωπαϊκής ιστορίας του Ολυμπιακού. Κι αυτό γιατί οι Πειραιώτες έλεγχαν το ματς σε ό,τι αφορά τη διακύμανση του σκορ. Με όπλο τον φρενήρη ρυθμό και την πίεση ψηλά στο γήπεδο των Γερμανών, αλλά και την εξαιρετική βραδιά ορισμένων μονάδων, ο Ολυμπιακός φανέρωνε πως θα μπορούσε να πετύχει αρκετά γκολ. Όμως πλήρωσε σημαντικά λάθη που έγιναν στα μετόπισθεν, δείχνοντας πως ακόμα είναι ασύνδετος.

Πρoφανώς οι καλές εμφανίσεις στη Super League, ανέβασαν κατακόρυφα τον πήχη των προσδοκιών των φίλων της ομάδας, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να παρουσιάσει το τελικό του πρόσωπο και παιχνίδια όπως το χθεσινοβραδινό δεν συγχωρούν. Αυτό που πρέπει να κάνει στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ώς οργανισμός και ως ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι να παραμείνει ψύχραιμος και να κυνηγήσει ευρωπαϊκές υπερβάσεις στη συνέχεια.

Το ρόστερ του δίνει τη δυνατότητα -κυρίως μεσοεπιθετικά- να κοιτάξει στα μάτια δυνατούς αντιπάλους. Στην αμυντική λειτουργία απαιτείται ελαχιστοποίηση των λαθών και πιο συνεπή ομαδική συνεργασία. Η επιτυχής σύνδεση άμυνας και επίθεσης και η πορεία τους ως ένα συμπαγές σύνολο, θα φέρουν καλύτερες ημέρες στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι πως στο Φάληρο κόντρα στη Φράιμπουργκ, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση και πολλές φορές έμεινε έκθετος, λόγω αυτής της ανισορροπίας μεταξύ των γραμμών και των προτεραιοτήτων. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για να φέρει αυτή την ισορροπία στο ρόστερ και τα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα είναι σημαντικές ευκαιρίες ανάκαμψης και συγκομιδης βαθμών.

Σε ό,τι αφορά την ατομική εικόνα των παικτών ξεχώρισε η εμφάνιση του Κώστα Φορτούνη ως φύσει και θέσει αρχηγός, αλλά και του Ελ Κααμπί, ο οποίος έδειξε πως μπορεί να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και να μεγαλουργήσει σε μια ομάδα σπουδαίων δημιουργών, όπως ο Ολυμπιακός. Εκπληκτικός ο Ροντινέι, ταιριάζει γάντι σε όσα ζητάει ο Μαρτίνεθ, ενώ “φτιάχνει” πνευματικά και τον Φορτούνη, ο οποίος απολαμβάνει να παίζει μπροστά απ’ τον Βραζιλιάνο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.