Οι Ματίας Αλμέιδα και Ορμπελίν Πινέδα θέλουν μόνο τη νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπράιτον.

Τόσο ο Αργεντινός τεχνικός, όσο και ο Μεξικανός μέσος μίλησαν στο «FOX» του πατρίδας του Πινέδα και αναφέρθηκε στο ματς της πέμπτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Αρχικά, ο Αλμέιδα αναφέρθηκε τόσο στον Πινέδα, αλλά και στον Πιζάρο: «Ο Ορμπελίν είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζει, είναι πάντα χαρούμενος, εξαιρετικός επαγγελματίας, είναι αλήθεια ότι τον κουράζουμε πολύ εδώ, θέλει και ο ίδιος να παίζει συνέχεια χωρίς να παίρνει ανάσες και φυσικά αυτό με προβληματίζει καθώς η κούραση μπορεί να επιφέρει προβλήματα στο σώμα ενός παίκτη. Για τον Πιζάρο μιλάω λίγο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτόν. Τα πηγαίνει καλά. Τα παιχνίδια πια είναι πάρα πολλά, το ποδόσφαιρο είναι πιο δυναμικό και ο κίνδυνος για τραυματισμούς είναι μεγαλύτερος. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να έχεις πάντα παίκτες διαθέσιμους να αγωνιστούν».

Στη συνέχεια, ο Αργεντινός τεχνικός αναφέρθηκε στο ματς με την Μπράιτον: «Είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, αλλά για εμάς κάθε παιχνίδι σε αυτόν τον όμιλο είναι σαν τελικός. Ο όμιλος είναι τόσο δυνατός όπως του Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου».

Από την πλευρά του, ο Πινέδα δήλωσε: «Είναι υποχρεωτικό να νικήσουμε κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Εμείς θα τα δώσουμε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για τη νίκη. Αισθάνομαι ότι είμαι σε καλή κατάσταση, πάντα προσπαθώ να προετοιμάζομαι όσο καλύτερα μπορώ, είμαι στη διάθεση του προπονητή και αυτός αποφασίζει ποιος θα παίξει. Μου αρέσει να παίζω στο κέντρο, να συμμετέχω πολύ στο παιχνίδι της ομάδας, νομίζω ότι κάνω τα καλύτερα παιχνίδια μου σε αυτή τη θέση».

Στη συνέχεια, ο 27χρονος παίκτης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο Αλμέιδα την εθνική Μεξικού: «Γνωρίζοντας τον Ματίας βλέπεις την ποιότητα που έχει ως προπονητής. Αν κάποια μέρα ανοίξει αυτή η πόρτα (για την εθνική Μεξικού) θα ήταν ωραίο να τον έχουμε».

Τέλος, ο Πινέδα αποκάλυψε πως προτιμάει τη ρέγκε και τη μεξικανική μουσική στα αποδυτήρια της Ένωσης: «Τους βάζω λίγο από όλα, για να κινητοποιηθούν και αυτοί. Μου αρέσει να χορεύω, περνάω τον χρόνο μου χορεύοντας στα αποδυτήρια. Έτσι, τους δίνω περισσότερη δυναμική, για να το απολαμβάνουν όσο κι εγώ, μέσα και έξω από το γήπεδο».

Το σχετικό βίντεο: