«Υψηλό το κίνητρο να παίζεις για τον Παναθηναϊκό»

Ο Γιάννης Αναστασίου, στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Εστορίλ για το Γιουρόπα Λιγκ, αναφέρθηκε για το κίνητρο που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του για το ματς παρά της έλλειψης βαθμολογικού ενδιαφέροντος.

Ο Γιάννης Αναστασίου, στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Εστορίλ για το Γιουρόπα Λιγκ, αναφέρθηκε για το κίνητρο που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές του για το ματς παρά της έλλειψης βαθμολογικού ενδιαφέροντος.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην τελευταία θέση του πέμπτου ομίλου της διοργάνωσης, χωρίς να έχουν νίκη σε πέντε παιχνίδια και μ΄ ένα πόντο συγκομιδή δεν έχουν καμία ελπίδα συνέχειας στην Ευρώπη. Ο Έλληνας προπονητής στάθηκε πολύ, και λόγω των ερωτήσεων των δημοσιογράφων, στο έλλειμμα κινήτρου από το παιχνίδι με το πορτογαλικό κλαμπ σχολιάζοντας πώς δεν χρειάζεται να υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο ή αγωνιστικό όταν ένας παίκτης φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μια κι αυτό το γεγονός από μόνο του καθιστά το κίνητρό του υψηλό.

Αναλυτικά η κύρια τοποθέτηση του Γιάννη Αναστασίου: «Είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς. Σ΄ αυτήν την ευρωπαϊκή πορεία πήραμε μαθήματα φέτος κι αποτέλεσε τεράστια εμπειρία για τα νέα παιδιά της ομάδας. Υπήρξαμε αρκετά ανταγωνιστικοί και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Στους ομίλους υστερήσαμε στις λεπτομέρειες κι ελπίζω να πήραμε αρκετά μαθήματα, ώστε την επόμενη σεζόν να φθάσουμε πιο μακριά».

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» μίλησε για το κίνητρο του Παναθηναϊκού στον αγώνα, ενώ τόνισε και τον κύριο στόχο που υπάρχει στην αθηναϊκή ομάδα: «Μας ενδιαφέρει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Με δεδομένο τούς σερί αγώνες θα υπάρξουν αλλαγές. Όποιος κι αν παίζει πάντως, ο στόχος παραμένει ο ίδιο: Να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι».

Στη συνέχεια ο κ. Αναστασίου τοποθετήθηκε για τη διαφορά των υποχρεώσεων σε Ευρώπη και Ελλάδα, ενώ υπήρξε ερώτημα αναφορικά με το κίνητρο των ποδοσφαιριστών του συγκεκριμένα για το ματς με την Εστορίλ στη «Λεωφόρο»: «Στην Ευρώπη κοστίζουν τα λάθη, στην Ελλάδα όχι πάντα. Έχουμε κάνει λάθη, αλλά στο πρωτάθλημα δεν μας έχουν κοστίσει όσο στα ευρωπαϊκά ματς. Πήραμε σ΄ αυτά αποφάσεις που δεν ήταν οι σωστές. Ελπίζω τα νέα παιδιά να πήραν εμπειρίες και τη νέα σεζόν να είμαστε ακόμη καλύτεροι.

Στην Ευρώπη λεπτομέρειες που αφορούν την ωριμότητα, την αυτοσυγκέντρωση και την ποιότητα παίζουν ρόλο. Όσον αφορά το παιχνίδι που έρχεται το πιο δύσκολο πράγμα είναι το κίνητρο. Προσπαθώ να βρίσκω πάντα ένα για να παρακινώ τους ποδοσφαιριστές. Όλοι ξέρουν τη σημασία που έχει το κάθε παιχνίδι. Η πρώτη νίκη στους ομίλους του Γιουρόπα, ειδικά από τη στιγμή που αδικήσαμε τους εαυτούς μας, είναι σημαντική. Πάντως, όταν παίζεις για ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό το κίνητρο είναι πάντα υψηλό. Δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι για εμάς».

Κλείνοντας ο Έλληνας τεχνικός έκανε έναν μίνι απολογισμό της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του Παναθηναϊκού: «Η ποιότητα των αντιπάλων στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ υπήρξε αρκετά υψηλή. Είτε παίξαμε εντός έδρας, είτε εκτός δεν υπήρχαν διαφορές. Παίξαμε μοιρασμένα ματς: Μόνο στο εντός με τη Μίντιλαντ υπήρξαμε κυρίαρχοι, ενώ με την Εστορίλ στην Πορτογαλία δείξαμε αδυναμίες. Σε κάθε αναμέτρηση βγαίνουν συμπεράσματα και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε τη δυνατότητα να παίξουν κι άλλα παιδιά, αξιοποιώντας το βάθος του ρόστερ μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.