Διπρόσωπος Παναθηναϊκός (video)

Ο Παναθηναϊκός παρ' όλο που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και δημιούργησε φάσεις δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Εστορίλ με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1.

Ο Παναθηναϊκός παρ’ όλο που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και δημιούργησε φάσεις δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Εστορίλ με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1.


Μπορεί ο Γιάννης Αναστασίου να πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα των «πρασίνων» αλλά η . ελληνική «συνταγή» (οκτώ στους έντεκα βασικούς ήταν Έλληνες) πέτυχε εν μέρει αφού ναι μεν δημιούργησε φάσεις αλλά στα τελευταία λεπτά χαλάρωσε και το πλήρωσε.


Τα πλάνα των δύο προπονητών:


Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε ένα σύστημα 4-3-2-1 με τους Χουχούμη, Ρισβάνη, Κουτρουμπή και Μπούρμπο στην άμυνα, στο κέντρο οι Μπούι, Λαγός και Δώνης, μπροστά τους οι Ντίνας και Ατζαγκούν και στην κορυφή ο Καρέλης.


Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Κουσέιρο με τους Μάνο, Ταβάρες, Νασιμέντο και Ραφαέλ στην άμυνα, η τριάδα του κέντρου αποτελείται απ’ τους Μπαμπάνσο, Εσίτι και Καμπρέρα, δημιουργικοί μέσοι οι Κούκα και Σεμπά και μοναδικός επιθετικός ο Αρτούρο.


Του έλειψε μόνο το γκολ!


Οι δύο ομάδες χρειάστηκαν αρκετά λεπτά με την έναρξη του αγώνα για να βρουν τα πατήματά τους καθώς ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεπε στους παίκτες να παίξουν οργανωμένο ποδόσφαιρο.


Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν και στον κόσμο του «τριφυλλιού» να παρευρεθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και να υποστηρίξει την ομάδα του.


Χρειάστηκε να περάσουν 16 λεπτά προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη τελική προσπάθεια και αυτή ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Χουχούμης εκτέλεσε το φάουλ απ’ τα αριστερά και ο Κουτρουμπής έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.


Στο 36ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους, έφτασαν μια ανάσα απ’ το γκολ αλλά το πλασέ του Αρτούρο στο τετ α τετ με τον Στιλ εξουδετερώθηκε σωτήρια.


Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση του Παναθηναϊκού καθώς ο Καρέλης μπήκε απειλητικά μέσα στην περιοχή από τα αριστερά αλλά το δυνατό σουτ του αποκρούστηκε απ’ τον Βάγκνερ.


Στην αμέσως επόμενη φάση, απ’ το κόρνερ που εκτελέστηκε η μπάλα βρέθηκε στον Κουτρουμπή, ο οποίος με γυριστό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Εστορίλ αλλά εις μάτην καθώς αντέδρασε σωστά για ακόμα μία φορά.


Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45′ οι «πράσινοι» άγγιξαν εκ νέου το γκολ. Ο Χουχούμης σέντραρε απ’ τα αριστερά, ο Βάγκνερ απέκρουσε ασταθώς αλλά το σουτ του Δώνη εξ επαφής προσέκρουσε στο κορμί του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και πέρασε άουτ.


Στις καθυστερήσεις του αγώνα η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία της. Ο Καρέλης βγήκε τετ α τετ αλλά στάθηκε άτυχος καθώς το πλασέ του τράνταξε το δεξί δοκάρι του Βάγκνερ ενώ στην επόμενη φάση ο Ντίνας από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να σκοράρει με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια.


Χαλάρωσε και το πλήρωσε!


Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού.


Έτσι, δέκα λεπτά μόλις λεπτά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ντίνας με έξυπνη κάθετη πάσα βρήκε τον Καρέλη μέσα στην περιοχή και αυτός με τη σειρά του με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάγκνερ.


Αυτό το γκολ έδωσε ενέργεια στους «πράσινους» οι οποίοι τέσσερα λεπτά αργότερα έχασαν μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Δώνης έκανε το γύρισμα απ’ τα δεξιά αλλά ο Καρέλης ναι μεν έβαλε την προβολή αλλά στάθηκε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι άτυχος αφού σημάδεψε και πάλι το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της Εστορίλ.


Μάλιστα, ο Έλληνας επιθετικός έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα για να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ αφού το πλασέ του στην κίνηση απ’ τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ.


Στη συνέχεια, ο Γιάννης Αναστασίου πραγματοποίησε αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρει μεσοεπιθετικά την ομάδα με τους Πράνιτς και Μπεργκ να περνούν στον αγώνα με τον Σουηδό τρία λεπτά μετά την είσοδό του να χάνει την ευκαιρία να σκοράρει αφού έπειτα από ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή, απ’ τα δεξιά κόντραρε και πέρασε κόρνερ.


Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν με αποτέλεσμα η Εστορίλ να το εκμεταλλευτεί και να φτάσει στην ισοφάριση στο 87ο λεπτό έπειτα από ατομική ενέργεια του Κλέμπερ μέσα στην περιοχή.


Μάλιστα, οι Πορτογάλοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά στάθηκαν άτυχοι αφού στο 89ο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Μπαλμπόα έπειτα από προβολή του μέσα στην περιοχή.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Μπούρμπος (28′ Τριανταφυλλόπουλος), Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Λαγός, Δώνης, Μπούι, Ντίνας (68′ Μπεργκ), Καρέλης, Ατζαγκούν (61′ Πράνιτς)


Εστορίλ (Χ. Κουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Αρτούρο (62′ Κλέμπερ), Μανο, Αντερσον, Καμπρέρα, Σεμπά, Κούτσα (68′ Μπαλμπόα), Ραφαελ, Μπρούνο, Μπαμπάνκο (73′ Αμάντο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.