Europa League: Δείτε πως ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης των oμίλων!

Ο Ολυμπιακός θα είναι όπως και να έχει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης για την Φάση των Ομίλων του Europa League αλλά έχει πιθανότητες να βρεθεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Δείτε πως.

Η ανεπανάληπτη επιτυχία της κατάκτησης του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό την περσινή σεζόν, τον έχει φέρει μπροστά σε μία σπουδαία ευκαιρία. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να μπουν σε Όμιλο του Europa League ως επικεφαλής! Δηλαδή όντας η ομάδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στη κλήρωση του νεοσύστατου League Phase του Europa League (30 Αυγούστου).

Για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να προβιβαστεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας από το δεύτερο, στο οποίο βρίσκεται μέχρι σήμερα, πρέπει να συμβούν τα παρακάτω:

1) Να αποκλειστούν Άγιαξ, Μπράγκα από τα προκριματικά του Europa League (ξεκινούν αμφότερες από τον 2ο προκριματικό γύρο)

2) Aπό τα play-offs του Champions League να «υποβιβαστούν» στο League phase του Europa League ομάδες με χαμηλότερο συντελεστή από εκείνον του Ολυμπιακού (48.000). Δηλαδή, οι ομάδες που θα αποκλειστούν από τα play-offs του Champions League, να έχουν όλες κάτω από 48.000 πόντους πενταετίας. Οι μόνες ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά του Champions League και έχουν ανώτερο συντελεστή από τον Ολυμπιακό είναι οι Ρέιντζερς (63.000), Σλάβια Πράγας (53.000), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (50.000) και Σάλτσμπουργκ (50.000). Άρα αυτές οι ομάδες ΔΕΝ πρέπει να μπουν στο League Phase του Europa League και να προκριθούν στους ομίλους του Champions League.

Ο Ολυμπιακός ρεαλιστικά θα είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας εκτός και αν καταφέρει να… αποκλείσει από το Europa League Άγιαξ – Μπράγκα και να… περάσει στους ομίλους του Champions League τέσσερις ομάδες. Δύσκολο σενάριο αλλά ΠΟΤΕ μην λες ποτέ.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας της League Phase του Europa League 2024-25:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.