Παναθηναϊκός-Άγιαξ 0-1: Μπήκε φοβικά και το πλήρωσε (highlights)

Το νωθρό ξεκίνημα στο ματς στοίχισε στον Παναθηναϊκό την ήττα με 1-0 (28' Μπέργκχάους) από τον Άγιαξ. Προσπάθησαν οι "πράσινοι" από το 30' αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Δοκάρι είχε ο Μπακασέτας.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Άγιαξ με 1-0 εξαιτίας ενός γκολ του Μπέργκχάους στο 28ο λεπτό στο οποίο οι “πράσινοι” δεν μπόρεσαν να απαντήσουν. Το φοβικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύτηκε ο Αίαντας που ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίωρο, κράτησε μπάλα, είχε δύο φάσεις και ένα γκολ με το “τριφύλλι” να μη μπορεί να απαντήσει. Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο σεβάστηκαν υπέρ του δέον τον Άγιαξ, άργησαν να μπουν στις απαιτήσεις του αγώνα και όταν αντιλήφθηκαν ότι μπορούσαν ήταν αργά.

Ο Άγιαξ διαχειρίστηκε το ματς, όταν πιέστηκε έριξε το ρυθμό στα επίπεδα που τον βόλευαν και όσο κι αν προσπάθησε ο Παναθηναϊκός, που ήταν καλύτερος του αντίπαλού του στο δεύτερο μέρος, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Ο Μπακασέτας είχε δοκάρι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Αλόνσο άλλαξε στρατηγική και στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά είχε τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά Γερεμέγεφ και Τσέριν ήταν άστοχοι. Ο Άγιαξ έριξε τον ρυθμό, έπαιξε με το ρολόι και τα νεύρα των “πράσινων” και κατάφερε να κρατήσει ως το τέλος το πολύτιμο 0-1 που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ντιέγκο Αλόνσο αποφάσισε να μην κάνει κάποια αλλαγή σε σχέση με το ματς απέναντι στην Μπότεφ στο Πλόβντιβ με τους ένδεκα εκλεκτούς να είναι στο τέρμα ο Ντραγκόφσκι, στην άμυνα οι Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς, δύο κεντρικοί χαφ οι Αράο και Τσέριν, μπροστά τους ο Μπακασέτας, αριστερά ο Τζούριτσιτς, δεξιά ο Μαντσίνι και στην κορυφή ο Γερεμέγεφ. O Τετέ έμεινε στον πάγκο όπως και ο Ιωαννίδης που ήταν για πρώτη φορά στην αποστολή του “τριφυλλιού” φέτος.

Από την άλλη ο Φαριόλι έχει στην ενδεκάδα του Άγιαξ τους Πάσφεϊρ, Σούταλο, Μπαας, Ρενσχ, Χάτο, Φις-Τζιμ, Χλεντερσον, Τέιλορ, Μπέργκχαους, Άκπομ και Φορμπς.

Καλύτερος ο Άγιαξ προηγήθηκε με Μπέργκχαους

Το παιχνίδι από τα πρώτα του λεπτά είχε τον Άγιαξ με τη μπάλα στα πόδια, ψύχραιμο να προσπαθεί να φτάσει με ορθολογικό τρόπο στην περιοχή του Ντραγκόφσκι, την ώρα που ο Παναθηναϊκός επέλεξε έναν πιο συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού περιμένοντας τον “Αίαντα”. Οι φιλοξενούμενοι στην αρχή προσπάθησαν να “χτυπήσουν” από την πλευρά του Κώτσιρα και δημιούργησαν κάποια ρήγματα από εκεί και μαζί την πρώτη ευκαιρία μόλις στον 3ο λεπτό με τον Άκπομ να τον νικά ο Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια πρώτη αντίδραση στο 11ο λεπτό όταν έκλεψε αρχικά τη μπάλα ο Μπακασέτας και εν συνεχεία ο Τζούριτσιτς ο οποίος τροφοδότησε τον Μλαντένοβιτς με τον Σέρβο να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Πάσφεϊρ να τον νικά και να παραχωρεί κόρνερ. Από τη φάση αυτή κι έπειτα το ματς ήρθε σε μια κάποια ισορροπία, αλλά με τον Άγιαξ να το ελέγχει και να ψάχνει με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας να μπει στην περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο ήρθε μια μεγάλη ευκαιρία και μετά το γκολ.

Αρχικά στο 25′ με τον Μπέργχαους και τον Άκπομ να συνδυάζονται αστραπιαία και τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει το άμεσο πλασέ του Μπέργκχαουζ. Και στη συνέχεια στο 28′ με ένα πολύ όμορφο γκολ μετά από εξαιρετική συνεργασία Μπεργκχάουζ, Ρενς και Φις Τζιμ από δεξιά με τον πρώτο να εκτελεί τον Ντραγκόφσκι με υπέροχο τελείωμα. Έτσι ο Άγιαξ πήρε το προβάδισμα κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός άλλαξε τακτική και αποφάσισε να βγει πιο μπροστά στο γήπεδο. Όντως οι “πράσινοι” ανέβηκαν κάποια μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Πασφέιρ. Αντιθέτως σε μια γρήγορη μετάβαση των φιλοξενούμενων από αριστερά ο Τέιλορ είδε τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει για τρίτη φορά καλή τελική του Άγιαξ μετά από συνδυασμό με τον Φις Τζιμ.

Δοκάρι ο Μπακασέτας, προσπάθησε να ανακάμψει το “Τριφύλλι”

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους όταν ο Μπακασέτας μπήκε από τα δεξιά και σούταρε δυνατά με το κακό του πόδι για να δει τον Πάσφεϊρ να ακουμπά τη μπάλα και αυτή να σταματά στο δοκάρι στην πιο σημαντική προσπάθεια των γηπεδούχων να σκοράρουν στο ματς.

Μπήκε καλύτερα ο Παναθηναϊκός, σημαντικές ευκαιρίες με Γερεμέγεφ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι “πράσινοι” μπήκαν εμφανώς με διαφορετική τακτική προσέγγιση, με μεγαλύτερη ένταση και πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι στο 52′ από τρομερή κάθετη πάσα του Τζούριτσιτς στον Γερεμέγεφ που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Πάσφεϊρ αλλά ο βοηθός λανθασμένα σήκωσε το σημαιάκι του. Αν έμπαινε το γκολ θα μέτραγε κανονικά. Δύο λεπτά μετά ο Μαντσίνι σκόραρε στο τετ α τετ με τον Πάσφειρ από εξαιρετική κάθετη του Μπακασέτα αλλά ο αργεντινός σε αυτή την περίπτωση σωστά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 61′ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Αράο να κλέβει, τον Μπακασέτα να κάνει τρομερή κάθετη στον Γερεμέγεφ αλλά το πλασέ του τελευταίου έφυγε μόλις άουτ. Στο 64′ ο Αλόνσο βλέποντας την ομάδα του να έχει ανέβει στο γήπεδο αποφάσισε να την ενισχύσει περνώντας στο γήπεδο τον Ιωαννίδη, ο οποίος αποθεώθηκε, αλλά και τους Τετέ και Μπάλντοκ αντί των Γερεμέγεφ, Μαντσίνι και Κώτσιρα.

Ο Άγιαξ όμως, με τον Φαρινόλι να θορυβείται από την εικόνα του αγώνα, έκανε τις δικές του κινήσεις και έριξε τον ρυθμό σε πολυ΄χαμηλά επίπεδα παίζοντας πιο συγκεντρωμένα στην άμυνά του και μην επιτρέποντας στους “πράσινους” να δημιουργήσουν κινδύνους. Έτσι η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 78ο λεπτό όταν ο επίμονος Μπακασέτας τροφοδότησε τον Ιωαννίδη, από τις κόντρες επωφελήθηκε ο Τζούριτσιτς που σούταρε δυνατά με τη μπάλα να κοντράρει και τον Πασφέιρ να αποκρούει με δυσκολία σε κόρνερ.

Σττο 90′ ‘ενα σουτ του Τετέ σταμάτησε στα σώματα και στο 91’ μετά από ωραία συνεργασία αρκετών παικτών, ο Μπακασέτας σούταρε με το δεξί για να μπλοκάει εύκολα στη γωνία του ο Πάσφεϊρ. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος με τον Παναθηναϊκό να καλείται να πάει για μια πολύ δύσκολη ανατροπή στο Άμστερνταμ.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (64′ Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (76′ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (87′ Λημνιός), Μαντσίνι (64′ Τετέ), Γερεμέγεφ (64′ Ιωαννίδης)

Άγιαξ (Φραντσέσκο Φαριόλι): Πασφέιρ, Ρενς, Σούταλο, Μπάας, Χάτο, Χέντερσον, Φιτζ-Τζιμ (67′ Φαν ντεν Μπόουμερ), Τέιλορ (82′ Μπρόμπι), Μπέργκχαους (57′ Γκάι), Φορμπς (57′ Γκοντς), Άκπομ (67′ Τραορέ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.