Άγιαξ-Παναθηναϊκός 0-1 (13-12): Κρίμα, μπορούσε σε ματς ιστορικό αλλά λύγισε στα πέναλτι (highlights)

Ο Παναθηναϊκός με τον Τετέ έστειλε το ματς στην παράταση και στα πέναλτι, όπου σε μια τρελή διαδικασία με 34 εκτελέσεις ο Άγιαξ ευστόχησε σε ένα περισσότερο και απέκλεισε το "Τριφύλλι". Απέναντι στη Λανς για το Conference οι "πράσινοι".

Μετά από ένα ασύλληπτο ματς ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στα play off του Europa League, αλλά ο Άγιαξ ήταν αυτός που την πήρε σε μια τρελή-τρελή διαδικασία πέναλτι. Εκεί μετά από 34 πέναλτι, ο Άγιαξ έβαλε τα 13, ο Παναθηναϊκός τα 12 κι έτσι βίωσε έναν οδυνηρό αποκλεισμό που όμως μπορεί να του δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Οι “πράσινοι” ουσιαστικά πήρωσαν το κακό πρώτο ημίωρο στο ΟΑΚΑ. Εκεί χάθηκε η πρόκριση. Και στο ΟΑΚΑ μετά το 30′ και στο Άμστερνταμ ο Παναθηναϊκός κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ και θα μπορούσε να τον είχε περάσει. Εξαιρετική ήταν η εικόνα των περισσότερων παικτών του Παναθηναϊκού, αλλά οι Ντραγκόφσκι, Ίνγκασον και Αράο ξεχώρισαν, ενώ ο Τετέ με την απόδοσή του δείχνει το πόσο απαραίτητος θα είναι για την ομάδα του Αλόνσο.

Ο Παναθηναϊκός στο ματς μπήκε πολύ καλύτερα σε σχέση με το ματς του ΟΑΚΑ, χωρίς φόβο, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη πίεση ψηλά. Έτσι είχε τις δικές του στιγμές για γκολ, ένα πέναλτι-μαρς που δε δόθηκε στον Ιωαννίδη και όπως ήταν φυσικό ο Άγιαξ είχε και τις δικές του στιγμές με δοκάρι του Μπέργκχάους και τρομερό Ντραγκόφσκι να κρατά την εστία του σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμα καλύτερος και είχε το ματς στην ισορροπία είχε ευκαιρίες με Τζούριτσιτς και Τσέριν, ο Άγιαξ μια μεγάλη με τον Τέιλορ και ένα δοκάρι με τον Γκοντς, αλλά ο Τετέ, σαν άλλος Βααζέχα, στο 88΄έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί οι πράσινοι ήταν πολύ καλοί είχαν ευκαιρίες και προϋποθέσεις για να τελειώσουν το ματς, δεν κινδύνεψαν καθόλου, με το ματς εν τέλει να οδηγείται στα πέναλτι, όπου έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση αλλά ο Πάσφεϊρ στο τέλος έπιασε τα δύο πέναλτι του Μλαντένοβιτς και του Βιλένα και έστειλε τον Άγιαξ στα playoof του Europa League και τον Παναθηναϊκό στην “αγκαλιά” της Λανς.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Φαριόλι παρέταξε την ομάδα του με τους Πάσφεϊρ, Ρενς Σούταλο, Μπας, Χάτο, ΦΙζ-Τζιμ, Χέντερσον, Μπέργκχαους, Φορμπς και Άκπομ. Από την άλλη ο Ντιέγκο Αλόνσο είχε τον Παναθηναϊκό με τους Ντραγκόφσκι, Ίνγκασον, Γεντβάι, Κώτσιρα, Μλαντένοβιτς, Αράο Τσέριν, Μπακασέτα, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς και Ιωαννίδη.

Ξεκίνησε καλά, δεν πήρε πέναλτι, απειλήθηκε στο τέλος

Στοι πρώτο ημίχρονο έγιναν πολλά, με τον Παναθηναϊκό να παίζει με τις γραμμές του πιο ψηλά όπως είχε προαναγγείλει ο Αλόνσο. Ο Άγιαξ πάντως απείλησε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Φιζ Τζιμ και τον Ντραγκόφσκι να τον νικά με ωραία επέμβαση, μετά από ολιγωρία στο κέντρο γηπέδου από τους πράσινους.

Έκτοτε και μέχρι το εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός πίεσε καλά, είχε τη μπάλα στα πόδια και δεν του δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Ιωαννίδη από μαρκάρισμα του Χάτο στο 8ο λεπρό και ενώ πριν το μαρκάρισμα ο Έλληνας διεθνής είχε πλασέ που κόντραρε σε αντίπαλα πόδια. Στο 15′ ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε και καλή ανάπτυξη σε αυτό το σημείο, είχε άλλη μια καλή στιγμή με διαγώνιο σουτ του Μπακασέτα που έφυγε άουτ.

Με την πάροδο του χρόνου ο Άγιαξ ανέβασε την απόδοσή του και απείλησε αρκετές φορές. Πρώτα στο 18΄ όταν ο Φορμπς πέρασε εύκολα τον Κώτσιρα και γύρισε τη μπάλα με τον Άκπομ να αστοχεί. Στο 22′ ο Κώτσιρας πρόλαβε την ύστατη ώρα τον Άκπομ πριν εκτελέσει τον Ντραγκόφσκι. Στο 26′ από ωραία κομπίνα σε φάουλ ο Σούταλο από τη μικρή περιοχή με προβολή έστειλα τη μπάλα άουτ.

Στο 29′ νέα κεφαλιά του Άκπομ πάνω από τον Ντραγκόφσκι με τον Ιωαννίδη να παρεμβαίνει εντυπωσιακά και να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο 33′ ο Μπέργκχάους είχε δοκάρι με ωραίο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή για να αναλάβει στη συνέχεια δράση ο Ντραγκόφσκι. Πρώτα στο 44′ όταν απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Άκπομ και εν συνεχεία όταν απέκρουσε την κεφαλιά του Άγγλου.

Μεγάλη ευκαιρία με Τζούριτσιτς, νικητής σε τετ α τετ και ο Ντραγκόφσκι

Στο δεύτερο μέρος ο Άγιαξ θέλησε να μπει πιο επιθετικά είχε κάποιες κακές τελικές αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον Παναθηναϊκό μετά από εξαιρετική ενέργεια του Τζούριτσιτς ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Πάσφεϊρ που του έκλεισε το οπτικό πεδίο ψηλά και απέκρουσε ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μπακασέτας από μακριά έστειλε τη μπάλα προς την ανυπεράσπιστη εστία άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τέιλρο βγήκε τετ α τετ με τον Ντραγκόφσκι που αντέδρασε σωστά και απέκρουσε με τα πόδια κρατώντας το μηδέν και σε αυτή την περίπτωση. Στο 63′ ο Παναθηναϊκός είχε και νέα ευκαιρία και μάλιστα διπλή με τον Τσέριν μέσα από την περιοχή από αριστερά να σουτάρει και να τον νικά ο Πάσφεϊρ ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ίνγκασον με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι παρεμβάσεις του Αλόνσο στο ματς

Πρώτες αλλαγές του Αλόνσο ήταν ο Βαγιαννίδης αντί του Κώτσιρα γιατί αντιμέτωπιζε πολλά προβλήματα μετά την είσοδο του Γκοντς από τον Φαριόλι, αλλά και ο Τετέ αντί του Τζούριτσιτς. Στη συνέχεια θέλοντας να φρεσκάρει κι άλλο την επίθεση πέρασε και τον Γερεμέγεφ αντί του Ιωαννίδη. Ο ρυθμός όμως είχε πέσει όπως και στο πρώτο ματς πολύ μετά την μια ώρα αγώνα και ο Άγιαξ έδειχνε να ελέγχει καλύτερα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να μην απειλεί. Στο 82ο λεπτό έκλεισε τις αλλαγές του με τον Μαξίμοβιτς και τον Βιλένα να παίρνουν τις θέσεις των Αράο και Τσέριν.

Ο Άγιαξ είχε την ευκαιρία να σκοράρει αλλά ο Γκοντς ύστερα από ολιγωρία στην πράσινη άμυνα καθώς οι πράσινοι θεώρησαν ότι υπήρχε οφσάιντ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμα ζωντανός.

Ο Τετέ, σαν άλλος Βαζέχα, το 1-0 για τον Παναθηναϊκό στο 88′ έστειλε το ματς στην παράταση

Με το ματς σβηστό, τρεις από τις αλλαγές του Παναθηναϊκού θέλησαν να συνδυαστούν και μετά από τη βοήθεια μιας κόντρας η μπάλα έφτασε στον Τετέ μέσα στην περιοχή ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Στη συνέχεια της κανονικής διάρκειας του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπως ακριβώς και πέρσι με τη Μαρσέιγ ανήμερα του Δεκαπεντάυγουστου.

Στην παράταση ο Ζέκα αποτέλεσε την έκτη αλλαγή του Παναθηναϊκού καθώς ο Μπακασέτας δε μπόρεσε να συνεχίσει. Οι “πράσινοι” είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Τετέ μέσα στην περιοχή να θέλει να σκοράρει ξανά αλλά το πλασέ του κόντραρε την τελευταία στιγμή με τη μπάλα να περνά κόρνερ. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Άγιαξ σκόραρε με τον Τραορέ όμως να έχει κάνει επιθετικό φάουλ στον Ντραγκόφσκι και το γκολ ορθώς να ακυρώνεται.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Παναθηναϊκός είχε άμεσα τρεις καλές επιθέσεις πρώτα στο 106′ με τον Τετέ να σουτάρει με ρο δεξί και τον Πάσφεϊρ να μπλοκάρει δύσκολα, στο 107′ με σουτ του Βιλένα να κοντράρει και στο 108′ με ωραίο γύρισμα του Μαξίμοβιτς και κόρνερ του Μπας προ του Γερεμέγεφ. Στη συνέχεια το ματς κινήθηκε στην ισορροπία με τους παίκτες των δύο ομάδων εμφανώς κουρασμένους από την υπερπροσπάθεια. Έτσι το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί σε μια τρελή διαδικασία όπου η κάθε ομάδα είχε τις ευκαιρίες της να προκριθεί, ο Άγιαξ ήταν πιο εύστοχος σε μια τρελή διαδικασία, κατά την οποία οι δύο ομάδες εκτέλεσαν από 17 πέναλτι, αλλά στο τελευταίο ο Βιλένα νικήθηκε από τον Πάσφεϊρ με τον Γκάι να νικά τον ασύλληπτο Ντραγκόφσκι και να χαρίζει την πρόκριση στον Αίαντα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.