ΠΑΟΚ-Σάμροκ Ρόβερς 4-0: Αγκαλιά με την πρόκριση 

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα

Μπορεί οι παίκτες του Λουτσέσκου να δέχθηκαν τη βοήθεια του Κλίρι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ, ωστόσο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ. Μάλιστα το 1-0 θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα αν δεν ακυρωνόταν το τέρμα του Μπάμπα (41’). Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να διευρύνει το προβάδισμά του με τον Τάισον και να μένει με παίκτη παραπάνω, λόγω αποβολής του Χόνοχαν. Ο Κωνσταντέλιας που ήταν από τους κορυφαίους των νικητών έγραψε το 3-0 στο 63’. Ο Τσάλοφ στις καθυστερήσεις απέτυχε από το σημείο του πέναλτι να σκοράρει, αλλά αυτό το έκανε ένα λεπτό αργότερα ο Μπάμπα!

Πλέον ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Ιρλανδία για να σφραγίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League…

Οι Ιρλανδοί διόρθωσαν την… αδικία

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού του σκορ. Την αρχή έκανε ο Κωνσταντέλιας στο 5ο λεπτό και στο 9’ ο Πολς με το ένα χέρι δεν επέτρεψε στον Τόμας να σκοράρει. Ο γκολκίπερ της Σάμροκ με τον ίδιο τρόπο σταμάτησε και την κεφαλιά του Κεντζιόρα στο επόμενο λεπτό. 

Αφού η Σάμροκ γλίτωσε το 1-0, προσπάθησε να αυξήσει την πίεσή της στη μεσαία γραμμή, προκειμένου να απομακρύνει τους παίκτες του Λουτσέσκου από την περιοχή της. Οι Ιρλανδοί το κατάφεραν σε έναν βαθμό, όμως ο Κωνσταντέλιας σε ακόμα μία αντεπίθεση πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους τελική στο 23’, με τον Χούρι να αστοχεί στην κεφαλιά που επιχείρησε. 

Το σκηνικό ίδιο και στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων κυρίως από τα δεξιά και δημιουργούσαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Λόπες που μπήκε στη θέση του τραυματία Κλαρκ σταμάτησε με το κεφάλι το σουτ του Ότο και πρόλαβε τον Τόμας ακόμα μία φορά, βοηθώντας και αυτός με τον τρόπο του έτσι ώστε να διατηρηθεί το μηδέν. 

Στο 41’ ο Μπάμπα κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Πολς, ωστόσο ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR ακύρωσε το τέρμα για φάουλ -που δεν υπήρχε- του Ότο στην αρχή της φάσης. Τελικά ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, έχοντας τη βοήθεια του Κλίρι. Ο τελευταίος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας και την ομάδα στα αποδυτήρια με μειονέκτημα ενός γκολ…

Γκολ από τα αποδυτήρια και αποβολή

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ σηκώθηκαν από τις θέσεις τους προκειμένου να πανηγυρίσουν αυτή τη φορά το γκολ του Τάισον. Ο τελευταίος δέχθηκε την κάθετη πάσα από τον Ζίβκοβιτς και με έξοχο σουτ από τα δεξιά νίκησε τον Πολς γράφοντας το 2-0. Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για το σύνολο του Λουτσέσκου στο 52’. Ο Χόνοχαν στο 33’ είχε αντικρίσει την κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση και στο 49 πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια για αγκωνιά στον Σβαμπ σε μία εναέρια μονομαχία. 

Έχοντας την αριθμητική υπεροχή ο «Δικέφαλος του Βορρά» πίεσε για να διευρύνει το προβάδισμά του και θα μπορούσε να το είχε πετύχει με τον Τάισον. Ο Βραζιλιάνος αστόχησε από ευνοϊκή θέση, κάτι που δεν έκανε ο Κωνσταντέλιας στο 63’. Ο διεθνής άσος βγήκε απέναντι από τον Πολς και με ωραίο δεξί πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η Σάμροκ με μία μόνο τελική στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να μειώσει, ούτε να αυξήσει και τις πιθανότητες πρόκρισης που πλέον είναι απειροελάχιστες. Σβαμπ και Τσάλοφ με κεφαλιά απέτυχαν να σκοράρουν, ενώ ο Ρώσος δεν μπόρεσε ούτε με πέναλτι να σημειώσει το πρώτο του γκολ.  Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 94’ ο Μπάμπα με κοντινό πλασέ, ύστερα από απόκρουση του Πολς σε νέα κεφαλιά του Τσάλοφ…

Διαιτητής: Ενέα Γιόργκι (Αλβανία)

Κίτρινες: Χόνοχαν, Γκρέις.

Κόκκινες: Χόνοχαν (52’).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (79’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (79’ Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (79’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (79’ Μουργκ), Μπράντον (64’ Τσάλοβ).

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ (Στέφεν Μπράντλεϊ): Πολς, Χόουρι, Κλίρι, Γκρέις, Χόνοχαν, Βατς (73’ Μπίρνε), Ο’Νιλ, Νάτζεντ (73’ ΜακΈνεφ), Κλαρκ (27’ Λόπες), Φαρούτζια (84’ Μπερκς), Γκριν (73’ Μαντρόγιου).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.