Λουτσέσκου: “Στην Ευρώπη πρέπει να χτίσεις την επιτυχία”

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε τη νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Σάμροκ Ρόβερς στο Στάδιο Τάλαγκτ το βράδυ της Πέμπτης (29/8), τη συμμετοχή των "ασπρόμαυρων" στη League Phase του Europa League

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου περιμένει πολλά από την ομάδα του στο επόμενο στάδιο της νίκης-πρόκρισης του ΠΑΟΚ επί της Σάμροκ Ρόβερς στο Στάδιο Τάλαγκτ, στο Δουβλίνο, στην ρεβάνς των δύο ομάδων για την πρόκριση στη League Phase του Europa League. Ο προπονητής του “Δικέφαλου”, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα, σχολίασε τι σημαίνει αυτή η πρόκριση για ολόκληρο τον “ασπρόμαυρο” οργανισμό και πώς πρέπει να λειτουργήσουν ο ίδιος και οι παίκτες του.

Αρχικά, δήλωσε ο Λουτσέσκου: “Είχαμε προβλήματα ως ομάδα, που έχω εξηγήσει. Είχαμε παίκτες που ήρθαν αργά στην προετοιμασία, προερχόμενοι από το Euro και από τραυματισμούς. Επί 95′ λεπτά κόντρα στη Μάλμε κρατούσαμε την πρόκριση, όμως, τελικώς ήταν θέμα διαχείρισης. Δεν ήμασταν έτοιμοι να πάμε στο επίπεδο του Champions League και πήγαμε στο Europa League”.

Ρωτήθηκε για το νέο φορμάτ του Europa League και απάντησε: “Δεν ξέρω, κανείς δεν ξέρει, είναι νέο σύστημα για όλες τις ομάδες. Θα το ανακαλύψουμε. Τα ματς είναι περισσότερα στην Ευρώπη. Εγώ αυτό βλέπω. Τα οικονομικά είναι για τον Κυριάκο και τη Μαρία. Είμαι χαρούμενος που έχουμε περισσότερα ματς. Αυτό είναι σημαντικό για τους παίκτες. Στην Ευρώπη πρέπει να χτίσεις την επιτυχία! Είναι μεγάλη διαδικασία. Ένας ολόκληρος οργανισμός πρέπει να μάθει να κερδίζει με τα χρόνια. Δεν είναι εύκολο μία ομάδα να έχει πολλά χρόνια ιστορίας και μόλις τα τελευταία πέντε χρόνια να έχει δύο τίτλους και έναν που μας πήραν, ενώ δυο φορές πήγαμε σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όλα αυτά, βεβαίως, μάς δίνουν την εμπειρία να διαχειριζόμαστε καταστάσεις. Η εμπειρία του Conference την περασμένη σεζόν έχει βοηθήσει πολλούς παίκτες μας και μάς έδωσε τη νοοτροπία να παλεύουμε τα ματς ως το τέλος. Έτσι και σήμερα, αν και φαινομενικά ήταν εύκολο το ματς μετά το 4-0, μπήκαμε σοβαρά και αυτό μου άρεσε”.

Ερωτώμενος αν θέλει να δώσει κάποια συμβουλή στον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, που φεύγει για τη Βόλφσπουργκ, απάντησε: “Δεν χρειάζεται καμία συμβουλή από μένα. Είναι ώριμος, πρωταθλητής, με πολλά ματς στην Ευρώπη, προημιτελικά στο Conference League, έχει χτίσει την νοοτροπία στην Ευρώπη. Είμαι λυπημένος που χάνω ένα παιδί σαν αυτόν, έναν παίκτη σαν αυτόν, αλλά παράλληλα είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία του να πάει σε ένα άλλο ποδόσφαιρο, να μάθει περισσότερα. Εδώ έκανε πολλά και χρειάζεται μία νέα πρόκληση, διαφορετική. Είναι φανταστική η πορεία του και του εύχομαι να εδραιώσει τον εαυτό του στο γερμανικό ποδόσφαιρο και να πάει και παραπέρα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.