Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν πληγώσει τους αντιπάλους του στο Europa League!

Ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού, έχουν σκοράρει στο παρελθόν, απέναντι στις ομάδες που θα βρει απέναντί του στην League Phase του Εuropa League!

O Oλυμπιακός, αφού έμαθε τους αντιπάλους του στην Ευρώπη και έκλεισε τη λίστα του για το Europa League, ετοιμάζεται για να ξεκινήσει το «ταξίδι» του στη νέα μορφή της διοργάνωσης, μετά τη διακοπή για τους αγώνες του Nations League.

Οι «ερυθρόλευκοι», ως γνωστόν θα αντιμετωπίσουν τις Λιόν, Μπράγκα, Μάλμε, Ρέιντζερς, Στεάουα, Τβέντε, Πόρτο και Κάραμπαγκ.

Κάποιοι από τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στο άκουσμα των αντιπάλων, θα θυμήθηκαν σίγουρα στιγμές…σκοραρίσματος από το παρελθόν! Συγκεκριμένα, επτά νυν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού -οι έξι μάλιστα από αυτούς, καλοκαιρινά αποκτήματα! – έχουν καταφέρει στο παρελθόν να σκοράρουν απέναντι σε πέντε από τις οκτώ αντιπάλους της League Phase. Μόνο οι Λιόν, Μάλμε και Τβέντε έχουν…ξεφύγει στο παρελθόν από τους σημερινούς «ερυθρόλευκους». Ένας μάλιστα από αυτούς, έχει πετύχει το μοναδικό του γκολ σε όλη την καριέρα του, απέναντι σε ομάδα που θα βρει απέναντί του φέτος στην Ευρώπη!

Αναλυτικά:

Νταβίντ Κάρμο

O ηγέτης της άμυνας του Ολυμπιακού, έχει πετύχει μόλις ένα γκολ σε όλη του την επαγγελματική καριέρα σε επίπεδο πρώτης ομάδας και αυτό ήταν απέναντι στη Ρέιντζερς, την οποία οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας στις 7 Νοεμβρίου!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο αμυντικός από την Ανγκόλα, είχε σκοράρει κόντρα στην ομάδα της Γλασκώβης, με τη φανέλα της Μπράγκα. Συγκεκριμένα, είχε πετύχει με κεφαλιά στο 83ο λεπτό, το μοναδικό γκολ της πορτογαλικής ομάδας, σε ήττα με 3-1 για τα προημιτελικά του Europa League, με τη Ρέιντζερς να παίρνει την πρόκριση. Από τότε, ο Κάρμο, δεν έχει ξαναβρεί δίχτυα σε επίσημο παιχνίδι…

Κοστίνια

Ο 24χρονος Πορτογάλος δεξιός μπακ, από τα καλοκαιρινά αποκτήματα των «ερυθρόλευκων», έχει πετύχει ένα γκολ κόντρα στην Πόρτο, την έδρα της οποίας οι Πειραιώτες, θα επισκεφτούν στις 23 Ιανουαρίου 2025. Το είχε κάνει με τη φανέλα της προηγούμενης ομάδας του, Ρίο Άβε, στη σεζόν 2023-24, σε εντός έδρας ήττα με 2-1. Το γκολ επιτεύχθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Σέρτζιο Ολιβέιρα

Το τελευταίο χρονικά «ερυθρόλευκο» απόκτημα, έχει καλό ρεκόρ σκοραρίσματος απέναντι στην Μπράγκα, με την οποία ο Ολυμπιακός θα παίξει εντός έδρας, στις 3 Οκτωβρίου. Ο 32χρονος, έχει σκοράρει συνολικά τρεις φορές κόντρα στη συγκεκριμένη αντίπαλο, όλες με τη φανέλα της Πόρτο. Τη σεζόν 2017-18, είχε πετύχει γκολ σε νίκη των «δράκων» με 3-1 για το πρωτάθλημα Πορτογαλίας. Την περίοδο 2020/21, είχε σκοράρει από μία φορά, εντός και εκτός έδρας, σε νίκη με 3-1 και ισοπαλία 2-2 αντίστοιχα.

Κρίστοφερ Βέλντε

Άλλο ένα καλοκαιρινό απόκτημα, ο Νορβηγός, εξτρέμ, έχει πετύχει στην καριέρα του γκολ απέναντι στην Κάραμπαγκ, αντίπαλο του Ολυμπιακού στην τελευταία αγωνιστική της League Phase, εντός έδρας, στις 30 Ιανουαρίου. Το είχε κάνει με τη φανέλα της Λεχ Πόζναν, σε εκτός έδρας αγώνα για τον α’ προκριματικό του Champions League, τη σεζόν 2022/23. Η πολωνική ομάδα, υπερασπιζόνταν προβάδισμα με 1-0 από το πρώτο παιχνίδι, αλλά στη ρεβάνς γνώρισε τον αποκλεισμό, καθώς το τέρμα του Βέλντε, ήταν το γκολ της τιμής, σε βαριά ήττα με 5-1.

Γουίλιαν

Ο Βραζιλιάνος, έχει και αυτός προϊστορία σκοραρίσματος, απέναντι στην Κάραμπαγκ. Ήταν τη σεζόν 2017/18, με τη φανέλα της Τσέλσι, στη φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο Γουίλιαν, είχε δώσει ρεσιτάλ στο εκτός έδρας παιχνίδι των Λονδρέζων, όταν σε νίκη με 4-0, είχε πετύχει δύο γκολ, είχε κερδίσει ένα πέναλτι και είχε δώσει ασίστ για γκολ του Σεσκ Φάμπρεγας!

Ζέλσον Μαρτίνς

Ο «ερυθρόλευκος» εξτρέμ, έχει σκοράρει κόντρα σε δύο διαφορετικές ομάδες, τις οποίες θα βρει απέαντι του στο Europa League! Ως παίκτης της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, είχε σκοράρει μία φορά κόντρα στην Πόρτο, τη σεζόν 2016-17, σε εντός έδρας νίκη με 2-1 επί των «δράκων» στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Μία σεζόν αργότερα, με την ίδια ομάδα, σκόραρε κόντρα στη Στεάουα Βουκουρεστίου, στην έδρα της οποίας θα παίξει ο Ολυμπιακός στις 28 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο Μαρτίνς, είχε πετύχει ένα γκολ και είχε δώσει μία ασίστ στο συγκεκριμένο γήπεδο, σε νίκη της Σπόρτινγκ με 5-1, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρόμαν Γιάρεμτσουκ

Ο Ουκρανός επιθετικός, που επίσης μετακόμισε το καλοκαίρι του 2024 στο λιμάνι, έχει προϊστορία σκοραρίσματος κόντρα στην Πόρτο, από τη θητεία του με τη φανέλα της Μπενφίκα. Συγκεκριμένα, είχε σκοράρει στην έδρα των «δράκων», σε ήττα 3-1 των «αετών», για το πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.