Γαλατάσαραϊ-ΠΑΟΚ 3-1: Πάλεψε σκληρά μεν, δεν άντεξε μέχρι τέλους δε… (highlights)

Videos που αξίζει να δείτε

Έχασε ευκαιρίες, προδόθηκε από λάθη του, βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε αλλά στο τέλος ξέμεινε από δυνάμεις και «λύγισε» από την ποιότητα του αντιπάλου του...

Στο κατάμεστο «Ali Sami Yen», ανάμεσα στους οποίους και δυόμισι χιλιάδες Έλληνες, ο ΠΑΟΚ στάθηκε ως ίσος προς ίσο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα όμως αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα γνωρίζοντας την ήττα στην πρεμιέρα της League Phase του UEFA Europa League με 3-1 από τη Γαλατάσαραϊ.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Οκάν Μπουρούκ παρά τα όσα γράφονταν και λέγονταν τις προηγούμενες ημέρες περί… ροτέισον και πληθώρα αλλαγών προχώρησε μόνον σε μία σε σχέση με το πρόσφατο ντέρμπι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Χωρίς τον τιμωρημένο Μουσλέρα και τον τραυματία Ζίγιες αλλά με τον Οσιμέν στην κορυφή στο δικό του 4-2-3-1.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου με μια μικρή έκπληξη στις επιλογές του, όπου προτίμησε τον Κόλεϊ αντί του Μιχαηλίδη, όπως περίμεναν οι περισσότεροι. Έχοντας εκτός τους τραυματίες Τσιφτσή, Τόμας, ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε ως δίδυμο στα χαφ τους Καμαρά-Οζντόεφ και στην κορυφή τον Τσάλοφ.

Με ορμή οι γηπεδούχοι με αυτοπεποίθηση οι φιλοξενούμενοι

Μόλις στο 18ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης ο Οσίμεν με κεφαλιά που έφυγε πάνω από την εστία κατέγραψε την πρώτη τελική της Γαλατάσαραϊ αλλά και του αγώνα κάνοντας πράξη την αγαπημένη συνήθεια της τουρκικής ομάδας να πιέζει ασφυκτικά στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα.

Δεν ήταν όμως κάτι που ο ΠΑΟΚ δεν περίμενε κι αυτό φάνηκε από την ψυχραιμία που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του στη συνέχεια, βρίσκοντας τον τρόπο να μπλοκάρουν τη λειτουργία των γηπεδούχων, ν’ ανέβουν μέτρα στο γήπεδο και να απαντήσει στην ευκαιρία του διεθνή Νιγηριανού πέντε λεπτά μετά με σουτ του Κωνσταντέλια.

Ο «Δικέφαλος» παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένος, «κλείνοντας» τον άξονα με τον Τσάλοφ πάνω στον Τορέιρα και τον Οζντόεφ να ακολουθεί τον Μέρτενς παντού, αναγκάζοντας την ομάδα του Οκάν Μπουρούκ να ψάξει λύσεις ανάπτυξης κι απειλής από τις πλευρές. Εκεί όπου Ζίβκοβιτς και Τάισον είχαν την ευθύνη κάλυψης σε Όττο και Μπάμπα αντίστοιχα, ενώ στις φορές που η μπάλα περνούσε στην περιοχή Κεντζιόρα και Κόλεϊ ήταν σ’ ετοιμότητα.

Κι ενώ το ματς έδειχνε ισορροπημένο ένα λάθος του Όττο στο 26’ παραλίγο ν’ αλλάξει τα δεδομένα, καθώς καθυστέρησε, έχασε, πήρε την μπάλα ο Οσίμεν με τον Κοτάρσκι να αποκρούει το σουτ εντός περιοχής και στη συνέχεια με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας έδιωξε σε κόρνερ εξαιρετικό σουτ του Σάρα!

Στο 42’ Η Γαλατάσαραϊ κατέγραψε την πλέον επικίνδυνη στιγμή της με εξαιρετική λόμπα του Αϊχάν στην πλάτη της άμυνας τον Ακγκούν να εκτελεί πάνω στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κοτάρσκι, ενώ δύο λεπτά μετά σε σέντρα του Μπαρντακτσί ο Οσίμεν πήδηξε ψηλότερα από όλους με την κεφαλιά του να περνάει – μόλις – άουτ!

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο κρατούσε το καλύτερο για το τέλος όταν στο μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων ο Κωνσταντέλιας βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Γκιουνάι, εκτέλεσε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων αλλά ο Τούρκος πορτιέρε επιδεικνύοντας ιδανικά αντανακλαστικά απέκρουσε με το δεξί του χέρι, στη σημαντικότερη αλλά και τελευταία φάση του Α’ μέρους.

Λεπτές ισορροπίες και… άδειο «ρεζερβουάρ»

 Η έναρξη του δεύτερου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες να επιστρέφουν δίχως διαφοροποιήσεις. Κι όχι μόνον σε πρόσωπα αλλά και σε αγωνιστική συμπεριφορά καθώς από τα πρώτα λεπτά πίεσε, απείλησε πολύ γρήγορα με τον Γιλμάζ και τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ αλλά ό,τι δεν πήρε από τον διεθνή Τούρκο ακραίο μεσοεπιθετικό το βρήκε στη συνέχεια της φάσης με τον Οσίμεν να παίρνει την κεφαλιά, την μπάλα να μπλέκεται στα πόδια του Μπάμπα που αντί να την απομακρύνει άθελά του την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, σε μια φάση στην οποία ο Ζίβκοβιτς διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν απόρροια της ψυχολογίας που κληρονόμησαν οι δύο ομάδες από το αυτογκόλ, με τον Μπάμπα να χρειάζεται ένα… πεντάλεπτο μέχρι να επιστρέψει στα γνωστά του υψηλά επίπεδα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας η Γαλατά απείλησε εκ νέου αλλά και πάλι από λάθος της άμυνας του «Δικεφάλου» με τον Κοτάρσκι να προβαίνει σε δύο σωτήριες επεμβάσεις.

Αυτό ήταν και το… καμπανάκι αφύπνισης για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου καθώς από εκείνο το σημείο και μετά οι ποδιοσφαιριστές του ανέβασαν ρυθμό κι άρχισαν να επιχειρούν προς την αντίπαλη περιοχή με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Στο 62’ ο Κωνσταντέλιας έφυγε ταχύτατα σε αντεπίθεση, προσπάθησε να γυρίσει στον Τσάλοφ και να τον βγάλει τετ α τετ αλλά ο Μπαρντακτσί τον πρόλαβε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Στην κόντρα επίθεση εκπληκτική επέμβαση του Κοτάρσκι σε πλασέ του Οσίμεν από το ένα μέτρο!

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 67’ με φάση που ξεκίνησε με πολύ ωραία ανάπτυξη, τον Κάμαρα να βρίσκει δεξιά τον Ζίβκοβιτς, εκείνος τροφοδότησε τον Όττο, εκτέλεσε από πλάγια, ο Γκιουνάι απέκρουσε αλλά δε συγκράτησε κι ο επερχόμενος Κωνσταντέλιας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση!  

Ο πρωταθλητής Ελλάδας «πάγωσε» προσωρινά τον ρυθμό, πέρασε στο ματς τον Τισουντάλι αντί του Τσάλοφ κι εκεί που έδειχνε πως θα έβαζε πολύ δύσκολα στην τουρκική ομάδα ήρθε μια φάση στο 75’ με τον Αϊχάν να γεμίζει προς την περιοχή, τον Ακγκούν να παίζει 1-2 με κεφαλιές με τον Οσίμεν και τον πρώτο να εκτελεί με βολέ τον Κοτάρσκι για το 2-1 κι ενώ θέση στο ματς για τους Τούρκους είχαν πάρει οι Ντέμιρμπαϊ και Ικάρντι.

Παρά τις αλλαγές προσώπων καθώς Σβαμπ και Ντεσπόντοφ αντικατέστησαν Οζντόεφ και Κωνσταντέλια αρχικά, όπως και λίγο μετά ο Μπακαγιόκο αντί Καμαρά, η κόπωση, σωματική και ψυχολογική στις τάξεις του «Δικεφάλου» αποδείχθηκε καταλυτική για τον επίλογο της αναμέτρησης.

Με ό,τι είχε και δεν είχε ο ΠΑΟΚ προσπάθησε μέχρι τέλους, απείλησε με ένα δυνατό σουτ του Όττο που δύσκολα εξουδετέρωσε ο Γκιουνάι, όμως στο τέλος ένα συνδυασμός των Ντέμιρμπαϊ-Ικάρντι απέφερε το τρίτο γκολ της Γαλατά, μαζί και τη διασφάλιση της νίκης.

Διαιτητής

Αλεχάντρο Χοσέ Ερνάντες (Ισπανία)

Βοηθοί

Χοσέ Ναράνχο (Ισπανία)

Ντιέγκο Σαντσες Ρόχο (Ισπανία)

Τέταρτος

Χοσέ Λουίς Μουνουέρα (Ισπανία)

Οι συνθέσεις

Γαλατάσαραϊ (Οκ. Μπουρούκ) (4-2-3-1): Γκιουνάι, Αϊχάν (Γιέλερ 84’), Σάντσες, Μπαρνακτσί, Τζέικομπς, Τορέιρα, Σάρα, Γιλμάζ (Μπατσουαγί 88’), Μέρτενς (Ντεμιρμπάι 78’), Ακγκούν (Κουτλού 88’), Οσιμέν (Ικάρντι 78’).
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα, Καμαρά (Μπακαγιόκο 81’), Οζντόεφ (Σβαμπ 76’), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ 76’), Τάισον, Τσάλοφ (Τισουντάλι 70’).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.