Λιόν – Ολυμπιακός 2-0: Είχε Τζολάκη για ένα ημίχρονο, “λύγισε” στο δεύτερο (highlights)

Videos που αξίζει να δείτε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΙΟΝ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Λίγος δημιουργικά ο Ολυμπιακός, παραδόθηκε στις "ορέξεις" της Λιόν και γνώρισε ήττα 2-0 στην πρεμιέρα του UEFA Europa League.

Ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά απ’ το καλό του πρόσωπο για ακόμα μια βραδιά και ηττήθηκε 2-0 απ’ τη Λιόν στο πρώτο ματς της League Phase του UEFA Europa League με αντίπαλο τη Λιόν. Σκόρερ οι Τσερκί (65′) και Μπενραμά (71′). Καλή εμφάνιση από Τζολάκη, ακυρώθηκε γκολ του Ολυμπιακού στο φινάλε ως οφσάιντ.

Πως ξεκίνησαν

Για τη Λιόν ο Περί ήταν κάτω απ’ τα γκολποστ, στην άμυνα οι Μέιτλαντ Νάιλς, Μάτα, Τσαλέτα Τσαρ, Ταλιαφίκο, μεσαίοι οι Μάτιτς και Τολισό, ενώ οι Νουαμά, Τσερκί και Φοφανά κινήθηκαν πίσω απ’ τον Λακαζέτ. 

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη κάτω απ’ την εστία, Ορτέγκα στην αριστερή πλευρά και Ροντινέι στη δεξιά, ενώ η τριάδα της άμυνας συστάθηκε απ’ τους Κάρμο, Πιρόλα και Ρέτσο , οι εσωτερικοί χαφ ήταν οι Έσε Τσικίνιο και Γκαρθία, ενώ μεσοεπιθετικά επιχείρησαν οι Γιάρεμτσουκ και Ελ Κααμπί.

Απόλυτη υπεροχή Λιόν, δραστήριος “θεατής” ο Ολυμπιακός!

Η Λιόν ξεκίνησε δυναμικά το ματς, θέλοντας να επιβάλλει από νωρίς το πλάνο και τον ρυθμό της. Έτσι έχτισε μέχρι το 20ο λεπτό μια κατοχή μπάλας κοντά στο 70-30% υπέρ της, καθιστώντας τον Ολυμπιακό μόνιμο αμυνόμενο! Στο 3 η Λιόν έχασε την πρώτη ευκαιρία. Ο Λακαζέτ σούταρε έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 12′ Τσερκί και Νουαμά δοκίμασαν απανωτά σουτ από δεξιά εντός περιοχής, αλλά ο Τζολάκης είχε τις απαντήσεις! Στο 22′ ο Νουαμά βρήκε διάδρομο και μπήκε στην περιοχή. Σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τζολάκη!

Σε καλή βραδιά ο Τζολάκης με σημαντικές επεμβάσεις

Ο Κωνσταντής Τζολάκης έδειξε καλό πρόσωπο σε αρκετές περοιπτώσεις στο πρώτο μέρος. Στο 27′ ήρθε η σπουδαιότερη επέμβαση του. Ο Νουαμά πάσαρε έξυπνα για τον Τολισό, ο οποίος από διαγώνια θέση επιχείρησε να αιφινιδάσει τον Τζολάκη στην κλειστή γωνία, αλλά ο Έλληνας πορτιέρε έδιωξε σε κόρνερ! Ο Ροντινέι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 32′. Ο Τσικίνιο πάσαρε έξυονα από δεξιά στον Βραζιλιάνο, ο οποίος κινήθηκε παράλληλα της περιοχής και σούταρε με το αριστερό, αναγκάζοντας τον Περί σε δύσκολη επέμβαση! Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στη Λιόν. Ο Λακαζέτ προσπάθησε τελικά να γυρίσει την μπάλα από δεξιά, αλλά ο Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ!

Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε αρκετά στο πρώτο μέρος και χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον 20 λεπτά για να πάρει ανάσα και να βγει απ΄τα καρέ του. Οι Πειραιώτες είχαν σημαντικό πρόβλημα στην κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας, ενώ οι “Λιονέ” ανακτούσαν γρήγορα και δημιουργούσαν διαρκώς επιθέσεις.

Η Λιόν πρόσθεσε ουσία στη διάθεση της!

Η γηπεδούχος ομάδα ξεκίνησε το ίδιο επιθετικά το δεύτερο ημίχρονο και είχε δοκάρι στα πρώτα λεπτά. Στο 46′ ο Λακαζέτ κινήθηκε έξω από την περιοχή, έκανε και το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Τζολάκη. Στο 50′ ο Ολυμπιακός απάντησε. Ο Ορτέγκα γύρισε από αριστερά, ο Γιάρεμτσουκ έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε πάνω στον Ελ Κααμπί και δεν κατέληξε στα δίχτυα της Λιόν.

Το παιχνίδι άνοιξε και το πλήρωσε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός βρήκε περισσότερη άνεση στις επιθέσεις του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και μάλιστα είχε στιγμές για το δικό του πρώτο γκολ στη βραδιά. Στο 60′ ο Ροντινέι έψαξε τον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός έκανε την προβολή, η μπάλα πέρασε άουτ! Στο ίδιο λεπτό ο Γιάρεμτσουκ άφησε το ματς και τη θέση του πήρε ο Κωστούλας. Στο 64′ ο Τολισό βρέθηκε αφύλακτος απέναντι απ’ τον Τζολάκη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας τον σταμάτησε εντυπωσιακά!

“Έπεσε” ο Τζολάκης, “έπεσαν” και οι Πειραιώτες

Ο Κωνσταντής Τζολάκης ήταν ο πολυτιμότερος της ομάδας του Πειραιά για αρκετά λεπτά. ωστόσο στο 65′ ο Τσερκί βρήκε τον δρόμο για τα “ερυθρόλευκα” δίκτυα. Ο παίκτης της Λιόν βρέθηκε στην περιοχή από δεξιά και, αφού απέφυγε τον Πιρόλα, σούταρε δυνατά από δύσκολη γωνία, για να γράψει το 1-0! Ο Πεζ έδωσε άμεσα ανάσες σε τρεις παίκτες αντικαθιστώντας τους Τσερκί, Μάτιτς και Φοφανά με τους Ζαχά, Τέσμαν και Μπενραμά.

Απ’ την άλλη πλευρά ο Μεντιλίμπαρ είδε τον Πιρόλα να ζητά αλλάγή και έριξε στο ματς τον Στάμενιτς, ενώ τη θέση του Γκαρθία πήρε ο Γουίλιαν. Στο 70′ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Λιόν. ο Κωστούλας έψαξε δίκτυα με ψαλιδάκι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 71′ ήρθε και το δεύτερο γκολ των Γάλλων. Ο Ζάχα από αριστερά πέρασε από αριστερά ωραία μπαλιά στον Μπενραμά ο οποίος σημείωσε το 2-0!

Μικαουτάτζε και Ντιαβαρά ήταν τα φρέσκα πόδια της Λιόν αντί των Λακαζέτ και Νουάμα, ενώ Ντόη και Βέλντε πήραν τις θέσεις Ρέτσου και Τσικίνιο. Στο 88′ ο Τσαλέτα – Τσαρ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της Λιόν, ύστερα από σέντρα του Γουίλιαν, αλλά μετά από εξέταση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στις εγχώριες υποχρεώσεις, καθώς υποδέχεται την Κυριακή (29/09, 17:00, MC LIVE Novasports.gr) τον Ατρόμητο για τη Stoiximan Super League, ενώ το επόμενο ματς στο Europa League είναι προγραμματισμένο για τις 3 Οκτώβρίου απέναντι στην Μπράγκα και πάλι στο Φάληρο!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.