Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τη Στεάουα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 55’ και αφοσιώθηκε στην άμυνα-Δύο δοκάρια ο Δικέφαλος

Με γκολ του Μπιρλίτζεα στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, η Στεάουα νίκησε στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ με 1-0. Δεύτερη ήττα για τον ΠΑΟΚ μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Γαλατάσαραϊ, δεύτερη νίκη για τη Στεάουα που είχε νικήσει στην πρεμιέρα τη Ρίγα.

Η ρουμανική ομάδα έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 55’ και μετά, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνά της.

Οι γηπεδούχοι πάντως είχαν τις ευκαιρίες και τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν χωρίς να μπορέσουν να τα καταφέρουν. Όσο περνούσε πάντως η ώρα, ο ΠΑΟΚ έδειχνε να χάνει τον ρυθμό του και να μην έχει τις λύσεις. Και σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχε και την τύχη, με τα δύο δοκάρια και το δεύτερο από αυτά να είναι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων του παιχνιδιού με τον Μιχαηλίδη. 

Τα σχέδια Λουτσέσκου και Χαραλάμπους

Για τον ΠΑΟΚ, στην εστία ήταν ο Κοτάρσκι, στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά στα αριστερά, ο Σάστρε, ο Κεντζιόρα, ο Μιχαηλίδης και ο Μπάμπα. Ο Καμαρά με τον Οζντόεφ ήταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Ο Ντεσπόντοφ, ο Κωνσταντέλιας και ο Τάισον ήταν οι τρεις πίσω από τον Τσάλοφ. 

Για τη Στεάουα στην εστία ήταν ο Ταρνοβάνου. Η τετράδα στην άμυνα ήταν από τα δεξιά στα αριστερά, Κρέτσου, Ντάβα, Ποπέσκου και Ραντούνοβιτς. Δίδυμο στους χαφ ήταν ο Σιούτ με τον Λισάντρου και πίσω από τον Μπιρλίτζεα ήταν οι Μπαλούτσα, Ολάρου και Τανάσε.

Το τετ-α-τετ του Τάισον, το δοκάρι του Ντεσπόντοφ 

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι, πήρε την μπάλα, είχε την πρωτοβουλία και με επιθέσεις από τις πτέρυγες θέλησε να φτάσει στο γκολ. Είχε τις ευκαιρίες. Στο 9’, ο Ντεσπόντοφ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπάμπα έπιασε την κεφαλιά, ο Ταρνοβάνου έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 14’ ο Οζντόεφ έδωσε στον Τάισον, αυτός σούταρε από  το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 28’  ο Ντεσπόντοφ από τα δεξιά και πλάγια θέση, σούταρε η μπάλα στο δοκάρι και άουτ.

Στο 30’ απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σιουτ, ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 32’ Σουτ του Καμαρά, έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Στο 39’ ο Κωνσταντέλιας μεταβίβασε εξαιρετικά στον Τάισον, βρέθηκε στο τετ-α-τετ, ο Ταρνοβάνου απέκρουσε. Στο 41’ ο Ντεσπόντοφ έκανε τη σέντρα, ο Καμαρά έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα άουτ.

Το 0-1 στην τελευταία φάση 

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες και τις φάσεις για γκολ στο α’ μέρος, η Στεάουα ήταν αυτή που πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Η ρουμανική ομάδα βρήκε γκολ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Στο 8ο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Ολάρου πέρασε από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα, ο Μπιρλίτζεα με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1.

Με 10 παίκτες η Στεάουα

Στο 55’ η Στεάουα έμεινε με 10 παίκτες. Ο Ολάρου που είχε κίτρινη κάρτα από το πρώτο μέρος, δέχτηκε και δεύτερη και αποβλήθηκε.

Λίγο πριν, ο ΠΑΟΚ στο 52’ έκανε ευκαιρία. Ο Τάισον έστρωσε με το κεφάλι την μπάλα στον Ντεσπόντοφ, δυνατό σουτ, άουτ.

Μένοντας με παίκτη λιγότερο η Στεάουα, αφοσιώθηκε ακόμη πιο πολύ στην άμυνα που ούτως ή άλλως είχε ως πρώτο μέλημα και όταν ήταν με 11 παίκτες. Στο 60’ νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Σάστρε σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ. 

Ζήτησε πέναλτι

Στο 61’ γυριστό του Κωνσταντέλια, μπλόκαρε ο Ταρνοβάνου σε φάση που ο Κωνσταντέλιας ζήτησε πέναλτι καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιχάι Ποπέσκου αλλά από τη διαιτητική ομάδα δεν θεωρήθηκε παράβαση. Στο 63’ ο Οζντόεφ έκανε την κεφαλιά, ο Ταρνοβάνου έδιωξε σε κόρνερ.

Με δεξιό μπακ τον Ζίβκοβιτς

Ο Λουτσέσκου έκανε τρεις αλλαγές μαζί στο 70’. Μπακαγιόκο, Τισουντάλι και Ζίβκοβιτς μπήκαν στο παιχνίδι αντί των Καμαρά, Τσάλοφ και Σάστρε. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με Ζίβκοβιτς δεξιό μπακ και τον Ντεσπόντοφ να παραμένει μπροστά. Στο 73’ πέρασε και Σβαμπ στη θέση του Οζντόεφ. 

Διαμαρτυρίες για τις διακοπές 

Στο 77’ υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για τις διακοπές στο παιχνίδι. Μπιρλίτζεα (έγινε αλλαγή, μπήκε στη θέση του ο Αλχασάν) και Ταρνοβάνου βρέθηκαν κάτω με τον διαιτητή να καλεί τον αρχηγό της Στεάουα, τον Σιουτ και να τον ενημερώνει ότι θα δείξει καθυστερήσεις στο παιχνίδι. 

Σορετίρε ο Λουτσέσκου, φουλ άμυνα η Στεάουα

Στο 83’ έκλεισε τις αλλαγές του ο Λουτσέσκου, έβαλε Σορετίρε στη θέση του Ντεσπόντοφ με τη Στεάουα να έχει όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα και να ασχολείται μόνο με την άμυνα.

Δέκα λεπτά καθυστερήσεις 

Στο παιχνίδι ο διαιτητής με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών έδειξε 10 λεπτά έξτρα χρόνου. Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν πολύ να δημιουργήσει ευκαιρίες απέναντι στη μαζική άμυνα της Στεάουα. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Μιχαηλίδη.  

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι -Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα- Καμαρά, Οζντόεφ- Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Τάισον- Τσάλοφ

Στεάουα: Ταρνοβάνου -Κρέτσου, Ντάβα, Μ.Ποπέσκου, Ραντούνοβιτς- Σιουτ, Λισάντρου (45’+6’ λ.τ. Εντζουμά)- Μπαλούτσα (46’ Μικουλέσκου), Ολάρου, Τανάσε (65’ Ο.Ποπέσκου)- Μπιρλίτζεα 

Στη μνήμη των παιδιών στα Τέμπη 

Πριν από την προθέρμανση για το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ τίμησε τη μνήμη των παιδιών που έφυγαν από τη ζωή, στα Τέμπη, πριν από 23 χρόνια. Ηταν 4 Οκτωβρίου του 1999 όταν έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη σε τραγικό δυστύχημα καθώς επέστρεφαν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Πριν από την έναρξη της προθέρμανσης για το παιχνίδι  με τη Στεάουα το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ κατευθύνθηκε στο μνημείο της Θύρας 4, για να καταθέσει στεφάνι και λουλούδια.