Το πέναλτι του Ντόβμπικ «έλυσε» το γόρδιο δεσμό στο «Ολίμπικο» και η Ρόμα πανηγύρισε την πρώτη νίκη στη League Phase του Europa League επί της Ντινάμο Κιέβου. Ο Άγιαξ «σκόρπισε» την Καραμπάγκ με «τριάρα», ενώ η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες. Νίκες και για Άιντραχτ, Φερεντσβάρος, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μίντιλαντ.

Πρώτη νίκη για τη Ρόμα στο «Ολίμπικο» επί της Ντινάμο Κιέβου για την τρίτη αγωνιστική της League Phase του Europa League. Οι «τζιαλορόσι» πήραν προβάδισμα στο 23ο λεπτό με τον Ντόβμπικ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του αγώνα στη Ρώμη και έτσι οι πρωτευουσιάνοι πανηγύρισαν το πρώτο «τρίποντο».

Από την άλλη πλευρά ο Άγιαξ πέτυχε τη δεύτερη νίκη στη διοργάνωση επί της Καραμπάγκ. Με τον χειρότερο τρόπο άρχισε η αναμέτρηση για τους γηπεδούχους, καθώς ο Ρομάο αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα στο 10ο λεπτό. Ο Αίαντας εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 36ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Τέιλορ, ύστερα από ασίστ του Βέχορστ.

Στο 74ο λεπτό η ολλανδική ομάδα ανέβασε τον δείκτη του σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βέρχοστ. Φανταστική εμφάνιση από τον 32χρονο στράικερ με μία ασίστ και ένα γκολ. Τρία λεπτά αργότερα ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Άκπομ, έγραψε και εκείνος το όνομα του στο πίνακα του σκορ για το 0-3. Δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα η Καραμπάγκ έμεινε με εννέα παικτές, ο Τσαφαρκουλίεβ πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη «λύγισε» τη RFS με ένα γκολ στο δεύτερο μέρος. Οι Γερμανοί στο 48ο λεπτό έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα των Λετονών, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τελικά η Άιντραχτ με ωραία ομαδική προσπάθεια και τον Λάρσον από θέση βολής έκανε το 1-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας:

Ρόμα – Ντιναμό Κιέβου: 1-0 (23′ πέν. Ντόβμπικ)

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – RFS: 1-0 (79′ Λάρσον)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ρεάλ Σοσιεδάδ: 1-2 (82′ Τούργκεμαν – 19′ Πατσέκο, 64′ Γκόμες)

Φερεντσβάρος- Νις: 1-0 (15′ αυτ. Μπομπίτο)

Καραμπάγκ – Άγιαξ: 0-3 (36′ Τέιλορ, 74′ πέν. Βέγκχορστ, 77′ Ακπομ)

Μίντιλαντ – Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ: 1-0 (18′ Ντιαό)

ΠΑΟΚ – Βικτόρια Πλζεν: 2-2 (84′ Τισουντάλι, 90’+4 Μπάμπα Ράχμαν – 31′ Χάβελ, 39′ Βίντρα)

Πόρτο – Χοφενχάιμ 22:00

Ρέιντζερς – Στεάουα Βουκουρεστίου 22:00

Τότεναμ – Άλκμααρ 22:00

Λιόν – Μπεσίκτας 22:00

Φενέρμπαχτσ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 22:00

Μάλμε- Ολυμπιακός 22:00

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σλάβια Πράγας 22:00

Άντερλεχτ- Λουντογκόρετς 22:00

Τβέντε – Λάτσιο 22:00