Νίκη 0-1 του Ολυμπιακού στο Μάλμε με ρεσιτάλ τακτικής προσήλωσης! Σκόρερ ο Ελ Κααμπί, ο οποίος έχασε πέναλτι, δοκάρι ο Ζέλσον!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 0-1 της Μάλμε για την τρίτη αγωνιστική της League Phase του UEFA Europa League με σκόρερ τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 30′. Αυτή ήταν η 48η νίκη του Ολυμπιακού εκτός έδρας στην Ευρώπη! Δοκάρι στο 10′ είχε ο Ζέλσον Μαρτίνς, χαμένο πέναλτι είχε ο Ελ Κααμπί στο 83′.

Πως ξεκίνησαν

Για τη Μάλμε του Έρικ Ρίντστρομ ο Νταλίν ήταν στα δοκάρια, στην άμυνα οι Μπουσανέλο, Γιάνσον, Ρόσλερ και Στρίγκερ Λάρσεν, αμυντικά χαφ οι Πένια και Μπεργκ Γιόνσεν, ενώ Μπολίν, Αλί και Λουκίλι επιχείρούσαν πίσω απ’ τον Μποτχάιμ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε τους ίδιους 11 του θριάμβου κόντρα στην Μπράγκα. Συγκεκριμένα κάτω απ’ τα γκολποστ ξεκίνησε ο Τζολάκης, στην άμυνα βρέθηκαν οι Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος και Κοστίνια, αμυντικά χαφ ήταν οι Έσε και Μουζακίτης, τριάδα στη μεσαία γραμμή οι Ροντινέι, Κοστίνια και Ζέλσον, ενώ προωθημένος ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Πω πω ένας Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός απ’ το πρώτο λεπτό έδειξε τη διάθεση του να πιέσει ψηλά τη Μάλμε στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να απορρυθμιστεί εντελώς το πλάνο των παικτών της σουηδικής ομάδας. Στο 3′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. O Mουζακίτης δέχτηκε την μπάλα απ’ το κόρνερ του Τσικίνιο και σέντραρε, ο Κοστίνια πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο! Στο 8′ ο Ορτέγκα τραυματίστηκε και τη θέση του στο αριστερό άκρο πήρε ο Πιρόλα.

Ζέλσον σε τρελά κέφια

Ο Ζέλσον Μαρτίνς ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας και εκτελώντας. Στο 10ο λεπτό είχε δοκάρι. Ο μέσος του Ολυμπιακού πήρε την μπάλα απ’ τα αριστερά και αφού συνέκλινε, σούταρε με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της Μάλμε! Οι Σουηδοί είχαν μια καλή στιγμή στο 12′ με ένα διαγώνιο σουτ του Μπολίν, ωστόσο ο Ολυμπιακός μετά από ελάχιστα λεπτά αδράνειας, ανέκτησε το ρόλο της ομάδας που είχε την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο. Στο 15′ ο Έσε γέμισε από δεξιά και ο Τσικίνιο έπιασε το σουτ στην κίνηση, ο Νταλίν μπλόκαρε!

“Σκύλος” Ελ Κααμπί, “μάγος” Ζέλσον Μαρτίνς!

Ο Ελ Κααμπί δεν σταμάτησε να πιέζει την αμυντική γραμμή της Μάλμε και μαζί με τον Ζέλσον έγιναν κακοί μπελάδες. Στο 19′ ο Ελ Κααμπί δημιούργησε “απ’ το πουθενά” ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Μαροκινός κυνηγησε μια “χαμένη” μπαλιά και κατάφερε να φτιάξει συνθήκη 2 εναντίον 2. Αφού συνεργάστηκε με τον Ζέλσον, ο Πορτογάλος σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε. Στη συνέχεια ο Κοστίνια δοκίμασε μπαλιά από δεξιά, αλλά κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας. Στο ημίωρο ήρθε το γκολ για τον Ελ Κααμπί μετά από σόλο και κούρσα του Ζέλσον, ο οποίος σέρβιρε στον Μαροκινό για να πλασάρει ιδανικά για το 0-1!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ιδανικά το πρώτο μέρος έχοντας μετουσιώσει την ενέργεια και την υπεροχή του σε γκολ, με πρωταγωνιστές τους Ζέλσον Μαρτίνς, Ελ Κααμπί, Μουζακίτη.

Αναμενόμενη πίεση

Οι Πειραιώτες μπήκαν το ίδιο καλά στο δεύτερο μέρος, ωστόσο δέχτηκαν περισσότερες φάσεις και πίεση με τους Σουηδούς να έχουν σημαδέψει τη δεξιά πτέρυγα! Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν επικίνδυνες στιγμές, αλλά ήταν απρόσεκτοι στην τελική πάσα. Στο 60′ ο Ρίντστρομ έκανε την πρώτη του αλλαγή. Ο Λουκίλι αποχώρησε, στο ματς πέρασε ο Κρίστιανσεν.

Μια ανάσα απ’ το 0-2 και αλλαγές!

Ο Ολυμπιακός “εσβησε” σταδιακά την πίεση της Μάλμε και ξεκίνησε να πιέζει στο γήπεδο. Στο 68′ ο Ροντινέι εκδήλωσε την αντεπίθεση και πάσαρε κάθετά στον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλάσαρε, για να αναγκάσει τον Νταλίν σε δύσκολη επέμβαση! Στο 74′ ο Μπεργκ “έκανε τη σκαφτή πάσα “έσκαψε” στον Κρίστιανσεν ο οποίος έπιασε ένα γυρστό μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε δίχως πρόβλημα. Στο 78′ αποχώρησαν οι Πιρόλα (με μυϊκό πρόβλημα) και Μουζακίτης, τις θέσεις τους πήραν οι Κωστούλας και Γκαρθία. Ο Κοστίνια πέρασε σε θέση αριστερού μπακ και ο Ροντινέι επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ωραίος, όχι μοιραίος ο Ελ Κααμπί!

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφτασε σε ακόμα ένα σημείο του ματς κοντά στο δεύτερο γκολ. Στο 81′ ο Κοστίνια έκανε την κάθετη πάσα στον Ελ Κααμπί που πρόλαβε τον Νταλίν στην έξοδο, ο γκολκίπερ της Μάλμε τον ανέτρεψε και ο Ιταλός έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα στο αριστερό δοκάρι του Νταλίν, αστοχώντας για δεύτερη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε πέναλτι σε 10 εκτελέσεις. Λίγο αργότερα τη θέση του πήρε ο Μασούρας και ο Μαροκινός αποθεώθηκε απ’ τους φίλους του Ολυμπιακού!

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη, που επαναφέρει την καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στον Πειραιά, λίγο πριν την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης την προσεχή Κυριακή (27/10, 17.00, Novasports Prime)