Κίεβο: Αποστολή, Νίκος Γαβαλάς
Το σήμα κατατεθέν του Κιέβου είναι ο ποταμός Δνείπερος, ο τρίτος μεγαλύτερος της Ευρώπης μετά τον Βόλγα και τον Δούναβη.

Κίεβο: Αποστολή, Νίκος Γαβαλάς
 Το σήμα κατατεθέν του Κιέβου είναι ο ποταμός Δνείπερος, ο τρίτος μεγαλύτερος της Ευρώπης μετά τον Βόλγα και τον Δούναβη. Αποτελεί τον «οδηγό» για την εξερεύνηση της πόλης, καθώς τη χωρίζει στα δύο και στις όχθες του αντικρίζει κάποιος τις πιο ωραίες εικόνας της.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψουν στο Κίεβο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Πέμπτης με την Ντνίπρο, το καλύτερο σημείο για να ξεκινήσουν την περιήγηση τους είναι η παλιά πόλη στο λόφο, γνωστή ως Verkhny Gorod (Άνω Πόλη). Εκτός του ότι βρίσκονται εκεί μερικά από τα σημαντικότερα ιστορικά αξιοθέατα, η πόλη είναι. πιάτο μπροστά τους.

Η Xρυσή Πύλη και ο καθεδρικός Ναός της Αγίας Σοφίας βρίσκονται δίπλα-δίπλα στο λόφο και στο κατέβασμα συναντά κάποιος την αφετηρία της κεντρικής επιχειρηματικής συνοικίας του Kιέβου και τον πιο αγαπητό δρόμο των κατοίκων, στην πανέμορφη και δεντροφυτεμένη Krehshchatik. Εν κατακλείδι, το Κίεβο είναι μία πόλη με αντιθέσεις: έχει ιστορικές πανεπιστημιακές σχολές, αλλά και έντονη δράση φεμινιστριών προκειμένου να περιοριστούν τα. «κόκκινα φώτα».