Άτυχος στο παρά ένα…

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε δύο φορές, αλλά η Ντιναμό Κιέβου απάντησε και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση. Οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα γκολ, καθώς είχαν δοκάρι με τον Φορτούνη και χαμένο τετ α τετ με τον Ποντένσε.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε δύο φορές, αλλά η Ντιναμό Κιέβου είχε ισάριθμες απαντήσεις, πήρε την ισοπαλία με σκορ 2-2 και προβάδισμα για την πρόκριση στη φάση των «16» του Europa League. Μάλιστα η ουκρανική ομάδα ισοφάρισε για δεύτερη φορά, ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση των 90’ στο Φάληρο. 

Οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και άλλα γκολ, καθώς είχαν δοκάρι με τον Φορτούνη και χαμένο τετ α τετ με τον Ποντένσε. Πλέον, στη ρεβάνς της 21ης του μηνός στο Κίεβο θα αναζητήσουν τη νίκη ή την ισοπαλία με τρία γκολ και άνω (με 1-1 μένουν εκτός, ενώ με 2-2 το ματς θα οδηγηθεί σε παράταση) για να προκριθούν. Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Γκιλιέρμε, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν οι δύο σκόρερ του, ο Χασάν και ο Ζιλ Ντίας. Κατάμεστο ήταν το γήπεδο Καραϊσκάκη. Συνολικά κόπηκαν 31.020 εισιτήρια. Tο ματς παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 Ουκρανοί. 

Τα πλάνα των δυο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε τα μπακ, προτιμώντας τον Μεριά για το δεξί άκρο της άμυνας, αφήνοντας τον Τοροσίδη στον πάγκο. Από την αριστερή πλευρά ξεκίνησε ο Τσιμίκας με τον Κούτρη να μένει εκτός 18άδας μαζί με τους Μιράντα, Ανδρούτσο και Χουτσιώτη. Σε σύστημα 4-2-3-1 τερματοφύλακας ήταν ο Σα, στόπερ, οι Σισέ, Βούκοβιτς, αμυντικοί μέσοι οι Γκιλιέρμε, Καμάρα, εξτρέμ οι Ποντένσε, Ζιλ Ντίας, επιτελικός μέσος ο Φορτούνης και φορ ο Χασάν. 

Εκτός από τον Τοροσίδη, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε στον πάγκο και τους Λοντίγκιν, Μπουχαλάκη, Νάτχο, Γκερέρο, Χριστοδουλόπουλο και Μασούρα.

Από την άλλη πλευρά, επίσης σε σύστημα 4-2-3-1 η Ντιναμό είχε κάτω από την εστία τον Μπόικο, στην τετράδα της άμυνας τους Μικολένκο, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Κετζιόρα, σε ρόλο αμυντικών μέσων τους Μπουγιάλσκι, Σέπελεβ, μεσοεπιθετικούς τους Τσιγκανκόβ, Σαπαρένκο, Βέρμπιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Σολ. 

Το γρήγορο γκολ

Το ζητούμενο για τον Πέδρο Μαρτίνς στα εντός έδρας ματς είναι ένα γρήγορο γκολ. Με τη σέντρα και παίρνοντας ώθηση από την εξέδρα, οι παίκτες του το έψαξαν. Και το βρήκαν στο 10’, ουσιαστικά στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή τους στη μεγάλη περιοχή της ουκρανικής ομάδας. Μετά από πάσα του Φορτούνη, ο Χασάν από πλάγια θέση και μέσα από τη μεγάλη περιοχή με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες του Καραϊσκάκη.

Εννέα λεπτά αργότερα, ο Κώστας Φορτούνης έκλεψε τη μπάλα, απέφυγε τον γκολκίπερ της Ντιναμό και από δύσκολη θέση σημάδεψε το δοκάρι. Ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα. Ασκώντας πίεση ακόμη και στις παρυφές της αντίπαλης περιοχής, έχοντας παράλληλα εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της ομάδας του Κιέβου.

Στο 21’, ο Ντίας δοκίμασε το πόδι του έξω από τη μεγάλη περιοχή, υποχρεώνοντας τον Μπίκο να πέσει στην αριστερή του γωνία και με εξαιρετική επέμβαση να απομακρύνει τη μπάλα.

Ωστόσο και η Ντιναμό βρήκε γκολ στην πρώτη της επικίνδυνη επίθεση. Στο 27ο λεπτό ο Τσιμίκας δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα από το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Κετζιόρα πρόλαβε τον νεαρό αμυντικό των «ερυθρόλευκων» και με σέντρα τροφοδότησε τον Μπουγιάλσκι οποίος με σουτ από την καρδιά της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Σα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Χωρίς καμία αμφιβολία, το γκολ της ουκρανικής ομάδας «πάγωσε» τους «Πειραιώτες» οι οποίοι έως και το 40ο λεπτό δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα. Αλλά στο 41ο λεπτό και μετά από μη αποτελεσματική απομάκρυνση της μπάλας από την ουκρανική άμυνα, ο Ζιλ Ντίας την ήλεγξε με το στήθος του και με εκπληκτικό σουτ τουλάχιστον πέντε μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Μπόικο, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 2-1. Το γκολ αυτό έβαλε και πάλι στην εξίσωση τον κόσμο των «ερυθρόλευκων», που με τις φωνές τους έμοιαζε ως ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας του Πειραιά.

Στο παρά ένα

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι «Πειραιώτες» έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους, προσπαθώντας να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Σα. Παράλληλα, με πολλές πάσες επιχειρούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάτι καλό.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, η Ντιναμό Κιέβου απείλησε για να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά στο ματς. Ωστόσο, το επικίνδυνο σουτ του Σέπελεφ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σα.

Καθώς κυλούσε η ώρα, η ουκρανική ομάδα αύξανε την πίεση προς την εστία του Σα. Στο 68’ ο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, χρησιμοποιώντας τον Νάτχο στη θέση του Φορτούνη. Ο τελευταίος έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Γκιλιέρμε, ο οποίος το φόρεσε για πρώτη φορά. 

Η Ντιναμό έφθασε κοντά στην ισοφάριση στο 70’. Χρειάστηκε μία άκρως αποτελεσματική επέμβαση του Σα για να μην καταλήξει στα δίκτυα του το επικίνδυνο σουτ του Τσιγκανκόβ. 

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Με εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Νάτχο έβγαλε τον Ποντένσε σε θέση για γκολ. Ο Πορτογάλος εξτρέμ πρόλαβε την έξοδο του Μπόικο. Ωστόσο, το σουτ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Ντιναμό.     

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν εκ νέου στο 80’. Με ατομική προσπάθεια, ο Ποντένσε μπήκε στη μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση σημάδεψε την κλειστή γωνία του Μπόικο. Όμως, το σουτ του κατέληξε άουτ. Αμέσως, ο Πορτογάλος αντικαταστάθηκε από τον Χριστοδουλόπουλο, ενώ στο 86’ ο Μασούρας πήρε τη θέση του Ζιλ Ντίας.

Ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση των ’90, η Ντιναμό κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά το δρόμο προς τα δίκτυα με γκολ του Βέρμπιτς και να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Europa League. 
 
Ο Άγγλος διαιτητής, Κρεγκ Πόουσον έδειξε κίτρινη κάρτα στους Καμαρά (39’), Ποντένσε (58’), Βέρμπιτς (75’), Κετζιόρα (90’).

Ολυμπιακός: Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Ποντένσε (80’ Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (68’ Νάτχο), Ζιλ Ντίας (86’ Μασούρας), Χασάν.

Ντιναμό Κιέβου: Μπόικο, Μικολένκο, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Κετζιόρα, Μπουγιάλσκι, Σέπελεβ, Τσιγκανκόβ, Σαπαρένκο (82’ Γκάρμας), Βέρμπιτς, Σολ (82’ Ρουσίν). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.