Μονομαχία με παρελθόν

Ο Παναθηναϊκός θέλει να ανακτήσει το ευρωπαϊκό του πρεστίζ. Καταλληλότερος αντίπαλος για την απαρχή αυτής της προσπάθειας από τον Άγιαξ (22:05) δεν θα μπορούσε να υπάρξει...

Ο Παναθηναϊκός θέλει να ανακτήσει το ευρωπαϊκό του πρεστίζ. Καταλληλότερος αντίπαλος για την απαρχή αυτής της προσπάθειας από τον Άγιαξ (22:05) δεν θα μπορούσε να υπάρξει…

Οι «πράσινοι», έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν μόλις τρεις φορές την ομάδα του Άμστερνταμ πριν από την σημερινή τους αναμέτρηση στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για τον 7ο Όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, όλες όμως έμειναν ιστορικές.

Η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, δεν ήταν άλλη από την μοναδική ως τώρα εμφάνιση ελληνικής ομάδας σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1971 στο «Γουέμπλεϊ», με τους «Ιπτάμενους Ολλανδούς» του Κρόιφ να κερδίζουν 2-0 την ομάδα του Φέρεντς Πούσκας.

Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους την σεζόν 1995-96, ξανά στα τελευταία στάδια της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα στα ημιτελικά. Στο πρώτο ματς του Άμστερνταμ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 χάρη στο ιστορικό γκολ του Κριστόφ Βαζέχα, αλλά η ομάδα του Λουί Φαν Χάαλ απάντησε με εμφατική νίκη 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι από τις προηγούμενες αναμετρήσεις, οι Πούσκας και Κρόιφ δεν υπάρχουν πια, ο Βαζέχα δεν ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα, ο τερματοφύλακας του Άγιαξ το 1996, Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, είναι πλέον στην διοίκηση του «Αίαντα».

Οι δύο ομάδες, ψάχνουν ξανά την ευρωπαϊκή καταξίωση, με τον Παναθηναϊκό να αναζητά την πρόκριση στα νοκ – άουτ μετά από τρεις σερί αποτυχίες σε ομίλους Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ – Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο «Αίαντας» θέλει να ξεπεράσει τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (απέκλεισε τον ΠΑΟΚ αλλά στην συνέχεια η Ροστόφ του έκλεισε τον δρόμο).

Με τον Άγιαξ να συνδέεται πάντα με καλές πορείες του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, ο κόσμος των «πράσινων» θα δώσει δυναμικό παρών στην Λεωφόρο για την πρεμιέρα των ομίλων, ελπίζοντας στο ξεκίνημα ενός νέου μεγάλου ευρωπαϊκού κεφαλαίου στην ιστορία του συλλόγου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.