Το ευρωπαϊκό κοστούμι είναι ιταλικό!

Ο αγχωμένος Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, στο πρώτο παιχνίδι για τη νέα σεζόν, ξεκινώντας με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη.

Ο αγχωμένος Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, στο πρώτο παιχνίδι για τη νέα σεζόν, ξεκινώντας με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη. 

Οι «πράσινοι» μπορεί να μην είχαν το ρυθμό που είχαν στα πόδια τους οι Σουηδοί, μιας και η ΑΪΚ έχει ήδη δώσει 19 επίσημα ματς, αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής και τελικά αποτυπώθηκε και στο σκορ. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε ένα σύστημα 3-4-3 με τον Στιλ κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Ιβανόφ, Κουτρουμπή και Μολέντο στην άμυνα, στο κέντρο οι Χουλτ αριστερά, Μέστο δεξιά ως φουλ μπακ οι δύο, αμυντικά χαφ οι Ζέκα – Λεντέσμα, δεξιά στην επίθεση ο Ιμπάρμπο, αριστερά ο Γουακάσο και αιχμή του δόρατος ο Μπεργκ. 

Απ’ την άλλη, ο Ρίκαρντ Νόρλινγκ παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-4-2 με τον Κάρλγκρεν κάτω απ’ τα γκολπόστ, στο κέντρο της άμυνας οι Κάρλσον – Γιόχανσον, δεξιά τους ο Χόκσον, αριστερά ο Κποζό, αμυντικά χαφ οι Οφόρι – Ισιζάκι, δεξιά ο Ζούντγκρεν, αριστερά ο Μπλόμπεργκ και επιθετικό δίδυμο οι Μάρκανεν και Άβντιτς.

Του έλειψε μόνο το γκολ!

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως από τις πτέρυγες. 

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση της Λεωφόρου σημειώθηκε μόλις στο πέμπτο λεπτό. Ο Χουλτ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μπεργκ έπιασε το πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» απείλησαν ξανά. Ο Ιμπάρμπο βρέθηκε σε θέση βολής από τα δεξιά, στα όρια της περιοχής αλλά το δυνατό σουτ που επεχείρησε πέρασε άουτ. 

Η μοναδική καλή στιγμή για τους Σουηδούς ήρθε στο 13ο λεπτό.  Μετά από εκτέλεση κόρνερ απ’ τα αριστερά, ο Μάρκανεν έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. 

Οι παίκτες του Στραματσόνι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΪΚ. Στο 34ο λεπτό χάθηκε άλλη μία σημαντική φάση για τον Παναθηναϊκό. Μετά από μπαλιά του Λεντέσμα από τον άξονα, ο Ιμπάρμπο βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε σωτήρια από τον Κάρλγκρεν. 

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτους μέρους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες και χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια. 

Επιθετική λύση από την άμυνα!

Η εικόνα του δεύτερου μέρους ήταν ίδια με αυτή του πρώτου ημιχρόνου. 

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και προσπαθούσε με υπομονή να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και να βάλει την ΑΪΚ στην περιοχή της. 

Οι «πράσινοι» ωστόσο έδειχναν βιασύνη στις κινήσεις τους και ήθελαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να τους φύγει το άγχος απ’ τα πόδια. 

Ωστόσο, δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να κάνουν τη ζημιά. Στο 56ο λεπτό ο Μπλόμπεργκ έβαλε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από σέντρα απ’ τα αριστερά αλλά ο Στιλ επενέβη σωτήρια και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. 

Ο Αντρέα Στραματσόνι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Βιγιαφάνιες και Λέτο για να δώσουν μία επιθετική «φρεσκάδα» στους «πράσινους». 

Η ΑΪΚ προσπαθούσε να «οχυρωθεί» σωστά στην άμυνά της και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Έτσι, στο 75ο λεπτό έφτασε εκ νέου μια ανάσα από το γκολ αλλά και πάλι ο Στιλ, με τρομερή επέμβαση κράτησε το μηδέν, αποκρούοντας την κεφαλιά του Γιασίν. 

Εν τέλει, η λύση επιθετικά για το «τριφύλλι» ήρθε από την άμυνα. Στο 79ο λεπτό, ο Μέστο σέντραρε από τα δεξιά και ο Μολέντο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΪΚ και χάρισε τη νίκη στους «πράσινους». 

Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στη Σουηδία έχοντας το πάνω χέρι για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. 

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Α. Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (46′ Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο (88′ Λουντ), Μπεργκ, Ζέκα, Γουακάσο (70′ Λέτο), Χουλτ, Λεντέσμα, Μέστο, Μολέντο, Ιβανόφ

ΑΪΚ Στοκχόλμης (Ρ. Νόρλινγκ): Κάρλγκρεν, Χόκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Άβντιτς (87′ Σαλέστρος), Μάρκανεν, Οφόρι, Ζούντγκρεν, Ισιζάκι (65′ Γιασίν), Κπόζο

Δείτε εδώ το match center του αγώνα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.