O δρόμος της Λίβερπουλ προς τον τελικό

Από χίλια κύματα πέρασε η Λίβερπουλ για να φτάσει μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Από χίλια κύματα πέρασε η Λίβερπουλ για να φτάσει μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. 

Οι «ρεντς» ξεκίνησαν άσχημα την ευρωπαϊκή σεζόν και πάσχισαν για να περάσουν την φάση ομίλων, όμως μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, θύμισαν την «Ευρωπαία» Λίβερπουλ των παλιών καλών χρόνων και έφτασαν μέχρι την Βασιλεία, με μερικές συναρπαστικές εμφανίσεις απέναντι σε πολύ δύσκολους αντιπάλους.

Φάση ομίλων

Η Λίβερπουλ συμμετείχε στον Β’ όμιλο με αντιπάλους Σιόν, Ρούμπιν Καζάν και Μπορντό.

Την πρώτη αγωνιστική, πήρε ισοπαλία 1-1 στην έδρα των «γιρονδίνων», καθώς ο Ζουσιέ στο 81ο λεπτό ισοφάρισε το γκολ του Λαλάνα από το 65′. Η εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 με τη Σιόν, έσπειρε αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορούσε να περάσει, με την ομάδα του Μερσεϊσάιντ να προηγείται πάλι με τον Λαλάνα στο 4′, αλλά να ισοφαρίζεται από τον Ασιφουά στο 18′. 

Από την τρίτη αγωνιστική ουσιαστικά ξεκίνησε η αντεπίθεση, με τον Μπρένταν Ρότζερς να αποτελεί παρελθόν και τον Γιούργκεν Κλοπ να κάνει ντεμπούτο στο «Άνφιλντ» απέναντι στην Ρούμπιν Καζάν. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν με τον Ντέβιτς στο 15′, αλλά ο Τσαν ισοφάρισε στο 37′ για το τρίτο σερί 1-1. 

Η ώρα της πρώτης νίκης έφτασε την τέταρτη αγωνιστική μέσα στην έδρα της Ρούμπιν, με το γκολ του Άιμπ στο 52′ να θέτει τις βάσεις πρόκρισης. Στο επόμενο ματς ήρθε η δεύτερη σερί νίκη και μαζί η πρόκριση με 2-1 εντός επί της Μπορντό (Μίλνερ 38′ πεν., Μπεντέκε 45+1′ – Σεβέ 33′), ενώ η πρωτιά στον όμιλο σφραγίστηκε με το 0-0 στην έδρα της Σιόν.

Φάση των «32»

Επίσκεψη στην πατρίδα του Γιούργκεν Κλοπ επιφύλασσε η κλήρωση για τους «32» με την Λίβερπουλ να αντιμετωπίζει την Άουγκσμπουργκ. Μετά το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι, ο Μίλνερ με πέναλτι στο 5ο λεπτό, χάρισε την πρόκριση στους «ρεντς», που άρχισαν να βλέπουν πλέον την διάκριση στον θεσμό.

Φάση των «16»

Σειρά είχε το ιστορικό πρώτο ραντεβού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πλαίσια ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να κυριαρχεί απόλυτα και στις δύο συναντήσεις.

Στο «Άνφιλντ» κέρδισε 2-0 με πέναλτι του Στάριτζ (20′) και τέρμα του Φιρμίνο (73′), σε ένα ματς όπου ο τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ Νταβίδ Ντε Χέα ήταν αυτός που κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Στη ρεβάνς, ο Μαρσιάλ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 32′ με πέναλτι, όμως ένα καταπληκτικό γκολ του Κουτίνιο στο 45′ εξασφάλισε την πρόκριση για τους γείτονες.

Προημιτελικά

Οι δύσκολες κληρώσεις συνεχίστηκαν για την Λίβερπουλ με άλλο ένα ιστορικό ραντεβού, καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ θα αντιμετώπιζε για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι «κόκκινοι» πήραν ισοπαλία στην Γερμανία, με τον Οριγκί να πετυχαίνει το εκτός έδρας γκολ στο 36′ και τον Χούμελς να ισοφαρίζει στο 48′.

Η ρεβάνς, έμελλε να μείνει στην ιστορία σαν μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές του «Άνφιλντ». Οι Γερμανοί με καταπλητικό ξεκίνημα και δύο γκολ από τους Μχιταριάν (5′) και Ομπανεγιάνγκ (9′), έδειχναν να σφραγίζουν την πρόκριση πολύ νωρίς. Ο Οριγκί μείωσε στο 48′ αναπτερώνοντας τις ελπίδες των γηπεδούχων, αλλά ο Ρόις στο 57′ έκανε το 1-3, δείχνοντας ότι θα έδινε την πρόκριση στην Μπορούσια.

Ακολούθησε όμως…καταιγισμός γκολ από την Λίβερπουλ! Στο 66′ ο Κουτίνιο με ωραίο σουτ έκανε το 2-3, ο Σακχό στο 78′ με κεφαλιά ισοφάρισε και ο Λόβρεν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε «φωτιά» στο «Άνφιλντ» ολοκληρώνοντας το έπος με το τελικό 4-3.

Ημιτελικά

Τελευταίο εμπόδιο πριν την Βασιλεία, η Βιγιαρεάλ. Οι «ρεντς» έχασαν ευκαιρίες στο πρώτο ματς στην Ισπανία, αλλά δέχτηκαν γκολ στις καθυστερήσεις από τον Λόπες. 

Το «Άνφιλντ» όμως αυτή τη φορά ήταν…υποψιασμένο και μέσα σε θερμή ατμόσφαιρα, η ομάδα του Κλοπ έκανε την ανατροπή ευκολότερα απ’ ότι αναμενόταν, κερδίζοντας 3-0 με γκολ των Σοριάνο (7′ αυτ.), Στάριτζ (63′) και Λαλάνα (81′).

H πορεία της με αριθμούς

1 ήττα μετράει η Λίβερπουλ στα τελευταία 14 ματς Γιουρόπα Λιγκ (6 νίκες, 7 ισοπαλίες).

1.29 τα γκολ ανά αγώνα που σημειώνει στη φετινή σεζόν.

0.71 τα γκολ που δέχεται.

3 γκολ έχει πετύχει φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ ο πρώτος σκόρερ της Λίβερπουλ στον θεσμό Άνταμ Λαλάνα.

1.260 λεπτά έχει παίξει στον θεσμό ο Σιμόν Μινιολέ. Ο Βέλγος δεν έχει χάσει ματς και έχει παίξει τα περισσότερα λεπτά από όλους τους παίκτες των δύο φιναλίστ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.