Σαχτάρ – Βόλσφμπουργκ 3-0 : Η διαφορά ήταν στην ποιότητα (vid)

Με τρία γκολ στα τελευταία τέσσερα (!!) λεπτά της αναμέτρησης (Μοράϊς 89', 93' - Σόμονον 91') η Σαχτάρ Ντόνετσκ νίκησε με 3-0 τη Βόλφσμπουργκ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ

Κάθε άλλο παρά αντιπροσωπευτικό της συνολικής αξίας του αγώνα ήταν αυτό το 3-0 της νίκης της Σαχτάρ στο Κίεβο επί της Βόλφσμπουργκ καθώς ναι μεν η ομάδα της Ουκρανίας ήταν καλύτερη, πιο έτοιμη και σαφώς πιο επικίνδυνη ως ομάδα έναντι των αντιπάλων της, όμως το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο φινάλε του αγώνα κι ενώ χρειάστηκε να μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα – μικρό έστω – όπου οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ρισκάροντας!
Αυτό το ρίσκο, προφανώς έδωσε ευκαιρίες στους «χασογκόλιδες» , ως το 89’ γηπεδούχους με Βραζιλιάνικη στόφα να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή τους.
Ανέτοιμες και επηρεασμένες σαφώς οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος όπου η Σαχτάρ ήταν στα… «σημεία» ανώτερη στο γήπεδο.
Η Βόλφσμπουργκ προφανώς ήθελε να ανατρέψει την ήττα με 1-2 στο πρώτο ματς προ 5μηνου (!) αλλά δεν μπορούσε..

Στην επανάληψη η λατινοαμερικάνικη επίθεση της Σαχτάρ έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη ενώ στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου όταν αποβλήθηκε ο αμυντικός Κοτσολάβα (67’) η Βόλφσμπουργκ προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο! Για 10-15 λεπτά έγινε ένα ματς αμφίρροπο παρότι υπήρξε γρήγορα αριθμητική ισορροπία μετά την αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Αμερικανού αμυντικού Μπρουκς!
Ο Μοράϊς σκόραρε στο 89ο λεπτό «τελειώνοντας» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.

Σε ένα κλίμα έντονου συναισθηματικού επηρεασμού ακολούθησαν άλλα δύο γκολ, του Ισραηλινού Σόλομον στο 91ο λεπτό και του Μοράϊς στο τελικό 3-0 λίγο πριν τη λήξη.

Η πρωταθλήτρια Ουκρανίας θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την ομάδα που θα προκύψει από το ζευγάρι Άϊντραχτ Φρανκφούρτης – Βασιλεία. 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.