Παρά το γρήγορο προβάδισμα με 2-0 η Ίντερ έμεινε με την αγωνία μέχρι το τέλος κόντρα στη Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Κόντε προκρίθηκε με σκορ 2-1 στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και περιμένει αντίπαλο.

Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση ήταν το ζητούμενο για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν πριν την έναρξη της αναμέτρησης κόντρα στην Ίντερ. Μπορεί λοιπόν η ομάδα του Πέτερ Μπος να σκόραρε με το Χάβερτς στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως η εστία της είχε παραβιαστεί ήδη δύο φορές από τους «νερατζούρι». 

Στο 15ο λεπτό ο Νικολό Μπαρέλα σημείωσε το δεύτερο τέρμα του φέτος στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ για να ανοίξει το σκορ, πριν ο Ρομέλου Λουκάκου στο 22ο λεπτό σκοράρει για ένατο διαδοχικό ματς στην Ευρώπη φτάνοντας τα 12 γκολ σε αυτό το σερί. 

Η Λεβερκούζεν ανέκτησε την αυτοπεποίθηση της τρία λεπτά αργότερα μειώνοντας με τον Χάβερτς κι ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Λουκάκου είχε χάσει ευκαιρία για το 3-0.  Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε κράτησε το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα αφού οι Γερμανοί παρότι είχαν τη μπάλα σε ποσοστό 61%  δεν κατάφεραν να τη βάλουν στην αντίπαλη περιοχή. 

Οι «νερατζούρι» με 1 ήττα σε 15 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετά τη διακοπή λόγω Covid 19, άρχισαν επιθετικά και το δεύτερο ημίχρονο. Με τους Γερμανούς να τους ακολουθούν ανεβάζοντας ψηλά την τετράδα της άμυνας, ήταν εμφανές ότι υπήρχαν αρκετοί χώροι προς αξιοποίηση. 

Έτσι ο Κόντε πέρασε στο παιχνίδι τον Έρικσεν αλλά και τον ταχύτατο Μόουζες ενώ ο Μπος τον ακολούθησε με τους Αμίρι, Γουεντέλ. 

Το ματς είχε υψηλό ρυθμό, οι φάσεις όμως που δημιούργησαν οι δύο πλευρές δεν είχαν αποτέλεσμα κρατώντας ωστόσο την αγωνία μέχρι το τέλος σε υψηλά επίπεδα. Η ομάδα του Κόντε περιμένει να μάθει την αντίπαλη της στα ημιτελικά η οποία θα προκύψει από το ζευγάρι Σαχτάρ-Βασιλεία.

Ίντερ (3-5-2): Χαντάνοβιτς – Μπαστόνι (84’ Σκρίνιαρ), ντε Φράι, Γοδίν – Νταμπρόσιο (59’ Μόουζες), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι (59’ Έρικσεν), Γιάνγκ – Λουκάκου, Μαρτίνες (64’ Σάντσες) (προπ.  Αντόνιο Κόντε)
Μπ. Λεβερκούζεν (4-2-3-1): Χραντέτσκι – Μπέντερ (86’ Αλάριο), Ταχ, Ταμπσόμπα, Σιντγκράφεν (68’ Γουεντέλ) – Μπαουμγκαρτλίνγκερ (68’ Αμίρι), Παλάσιος (59΄Μπέιλι) – Ντιαμπί, Ντεμιρμπάι, Χάβερτζ – Βόλαντ (86’ Μπελαραμπί) (προπ. Πέτερ Μπος)