Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τρία δοκάρια και πολλές ευκαιρίες, αλλά χρειάστηκε το πέναλτι του Φερνάντες στον έξτρα χρόνο για να νικήσει την αξιόμαχη Κοπεγχάγη (κ.α 0-0) συνεχίζοντας στα ημιτελικά.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τρία δοκάρια και πολλές ευκαιρίες, αλλά χρειάστηκε το πέναλτι του Φερνάντες στον έξτρα χρόνο για να νικήσει την αξιόμαχη Κοπεγχάγη (κ.α 0-0) συνεχίζοντας στα ημιτελικά.

Στον μονό προημιτελικό στην έδρα της Κολονίας, η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ έκανε πρώτη αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Γιόνσον με τον νεαρό Γκρινγουντ να μην μπορεί να πλασάρει σωστά. Η Κοπεγχάγη απάντησε με μια παρόμοια φάση με τον οπαδό της Μάντσεστερ, Μοχάμεντ Νταράμι, να μην βάζει δύναμη στο πλασέ του απέναντι στον Ρομέρο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 17ο λεπτό με τους Δανούς να μην μπορούν να νικήσουν τους Μαγκουάιερ και Πογκμπά που σταμάτησαν τις προσπάθειες των Νταράμι και Στάγκε. Η Γιουνάιτεντ στην συνέχεια πήρε τον έλεγχο του ματς, όμως δυσκολεύτηκε να πατήσει περιοχή και είχε μόλις ένα καλό σουτ του Ράσφορντ μέχρι το φινάλε αλλά ένα ακυρωθέν γκολ του Μέισον Γκρινγουντ που σωστά ακυρώθηκε ως off side.

Ο Μέισον Γκρινγουντ άγγιξε το γκολ στο 57ο λεπτό με την προσπάθεια του να σταματάει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ράσφορντ σκόραρε από αντικανονική θέση. Με την συμπλήρωση μιας ώρας η Κοπεγχάγη απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη με τον Βιντ να κάνει κακό τελείωμα από ευνοϊκή θέση. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Μπρούνο Φερνάντες να σημαδέψει το δοκάρι του Γιόνσον μετά το δυνατό σουτ του Πορτογαλου έξω από την περιοχή (61′). Στο 66ο λεπτό η Κοπεγχάγη λίγο έλειψε να προηγηθεί με τον Οβιέδο να χάνει τεράστια ευκαιρία μετά την εκπληκτική ενέργεια του Φαλκ και την έξυπνη πάσα του Βιντ. Άνοιξε το ματς, αντέδρασε η Γιουνάιτεντ, ο Γιόνσον σταμάτησε τα σουτ των Φερνάντες, Πογκμπά στο 68′ και στο 84′ έκανε φοβερή επέμβαση σε νέο σουτ του Μαρσιάλ! Τελευταία φάση στην κανονική διάρκεια του αγώνα ένα σόλο του Μαρσιάλ που σταμάτησε ο Νέλσον στις καθυστερήσεις.

Με την έναρξη της παράτασης ο Γιόνσον αρνήθηκε δύο φορές το γκολ στον Άντονι Μαρσιάλ (91′ – 93′), με τον Γάλλο να κερδίζει πέναλτι ένα λεπτό αργότερα από τον Μπιέλαντ και τον Μπρούνο Φερνάντες να δίνει το προβάδισμα στην Γιουνάιτεντ (1-0, 94ο λεπτό). 7ο γκολ σε εννέα εμφανίσεις για τον Πορτογάλο στην Ευρώπη φέτος! Aργότερα ο Χουάν Μάτα έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες  να κλειδώσει την πρόκριση (99′ – 103′) κόντρα σε μια κουρασμένη Κοπεγχάγη, όπως και ο Λίντελοφ που κατέγραψε το 3ο δοκάρι των Άγγλων στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου!

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ περιμένει αντίπαλο στον μονό ημιτελικό που θα διεξαχθεί στην Κολονία (16/8), ο οποίος θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού μεταξύ Σεβίλλης και Γουλβς (11/8, 22:00).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ρομέρο, Μπαγί (70′ Λίντελοφ), Μαγκουάιερ, Ουίλιαμς, Γουάν – Μπισάκα, Πογκμπά, Φρεντ (70′ Μάτιτς), Φερνάντες, Ράσφορντ (113′ Λίνγκαρντ), Γκρίνγουντ (90+ Μάτα), Μαρσιάλ (120′ ΜακΤόμινεϊ)

Κοπεγχάγη (Σολμπάκεν): Γιόνσον, Μπιέλαντ, Μπόιλεσεν (15′ Μπένγκντσον), Βαρέλα (105′ Μπάρτολετς), Νέλσον, Ζέκα, Στάγκε (105′ Μουντρατζίγια), Πεπ Μπιέλ (57′ Οβιέδο), Φαλκ (111′ Βικ), Νταράμι (57′ Κάουφμαν), Βιντ