Μπράγκα-ΑΕΚ 3-0: Πλήρωσε λάθη και χαμένες ευκαιρίες (vids)

Την πρώτη εκτός έδρας ήττα μετά το 2011 και δέκα σερί ματς στο Europa League γνώρισε η ΑΕΚ, η οποία έχασε 3-0 στο "Municipal" από τη Μπράγκα.

Την πρώτη εκτός έδρας ήττα μετά το 2011 και δέκα σερί ματς γνώρισε η ΑΕΚ, η οποία έχασε 3-0 στο “Municipal” από τη Μπράγκα στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Europa League

Μοιραίος παίκτης για την ΑΕΚ, ο Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει σε καίρια σημεία του αγώνα, ενώ για τους γηπεδούχους πολυτιμότερος και mvp του παιχνιδιού ο Γκαλένο, ο οποίος άνοιξε το σκορ και δημιούργησε το δεύτερο τέρμα. 

Δύο λάθη του Μάρκο Λιβάια, ο οποίος μπήκε στο 63′ και ο Καρέρα τον έβγαλε στο 89′, αποδείχθηκαν καθοριστικά για την ΑΕΚ που δέχθηκε δύο τέρματα σε διάστημα 16 λεπτών!

Από τις 20 Οκτωβρίου του 2011 και το 3-1 στη Μόσχα από την Λοκομοτίβ είχε να ηττηθεί η ΑΕΚ εκτός έδρας στο Europa League.

Γκαλένο, Παουλίνιο και Ρικάρντο Όρτα οι σκόρερ της αναμέτρησης!

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Λέστερ νίκησε 3-0 τη Ζόρια στην Αγγλία.
 

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Μπράγκα ο Κάρλος Καρβαλιάλ τοποθετώντας κάτω από τα δοκάρια τον Ματέους και στην άμυνα τους Ρικάρντο, Κάρμο, Μπρούνο Βιάνα και Σεκέιρα. Φρανσέρζιο και Κάστρο οι δύο αμυντικοί μέσοι, Γκαλένο και Μεντέιρος στα δύο άκρα και ο Όρτα πίσω από τον Παουλίνιο.

Ο Μάσιμο Καρέρα για δεύτερο διαδοχικό ματς επίλεξε τακτική με τρεις κεντρικούς αμυντικούς προκειμένου να παρέχει επιπλέον ασφάλεια στα μετόπισθεν και βοήθειες στους ακραίους μπακ διότι η Μπράγκα είναι ομάδα που πιέζει ψηλά. 

Έτσι, ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε την ΑΕΚ με 3-5-2 και τερματοφύλακα τον Τσιντώτα, τρια στόπερ τους Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, στις δύο άκρες τους Βασιλαντωνόπουλο και Λόπες, κεντρικά χαφ τους Σάκχοφ, Κρστιτσιτς, Μάνταλο και στην επίθεση τους ΑνσαριφάρντΟλιβέιρα

“Πληγώθηκε” στην εκπνοή, όπως με τη Βόλφσμπουργκ

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν επιθετικά και την Μπράγκα να απειλεί στο 3’ με τον Αντρέ Κάστρο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Τσιντώτας με δύο προσπάθειες. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, στο 4ο λεπτό, ο Μάνταλος έκανε ωραίο παράλληλο γύρισμα όμως η κεφαλιά του Ολιβέιρα πέρασε άουτ, με τον Πορτογάλο να χάνει πολύ σημαντική ευκαιρία.

Το πρώτο πεντάλεπτο έκλεισε με νέα ευκαιρία της Μπράγκα, όταν το μακρινό σουτ του Παουλίνιο κατέληξε άουτ. Μετά το 15’ η ΑΕΚ ήλεγξε τον ρυθμό, είχε την κατοχή και η Μπράγκα δυσκολευόταν να την απειλήσει. Αντίθετα η Ένωση έχασε δύο ευκαιρίες, με τον Ολιβέιρα στο 17’ και τον Ανσαριφάρντ στο 29’. Ο Πορτογάλος έστειλε τη μπάλα άουτ και ο Ιρανός πάνω στον Ματέους

Η Μπράγκα είχε καλή στιγμή στο 37ο λεπτό με το μακρινό σουτ του Μεντέιρος να σταματάει στην αγκαλιά του Τσιντώτα, ενώ στο επόμενο λεπτό έχασε σπουδαία ευκαιρία με την κεφαλιά του ανενόχλητου Φρανσέρζιο να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ της ΑΕΚ

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έχασε τεράστια ευκαιρία στο 42’ να ανοίξει το σκορ, όμως ο Ολιβέιρα που κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω από την εστία του Ματέους

Και από εκεί που άγγιξε το γκολ η ΑΕΚ ήρθε το γκολ για την Μπράγκα δύο λεπτά μετά, όταν ο Γκαλένο σε μια φαινομενικά ακίνδυνη φάση πήρε την κεφαλιά από τον Βασιλαντωνόπουλο για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα. Κακό timing για την ΑΕΚ, η οποία δέχθηκε γκολ στην εκπνοή του πρώτου μέρους όπως και στον αγώνα με την Βόλφσμπουργκ.

Πίεσε η ΑΕΚ, έχασε ευκαιρίες και πλήρωσε δύο λάθη του Λιβάια!

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο πιέζοντας την άμυνα της Μπράγκα και στο 50’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν από φάουλ του Μάνταλου, η προβολή του Τσιγκρίνσκι σταμάτησε στον γκολκίπερ των γηπεδούχων. 

Οι παίκτες του Καρβαλιάλ άγγιξαν το 2-0 στο 57’, όμως ο Τσιντώτας πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε μακρινό σουτ του Σεκέιρα και δύο λεπτά αργότερα, ο Κρστίτσιτς σούταρε άουτ. 

Η Μπράγκα στο 61ο λεπτό έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Τσιντώτα να αποκρούει το μακρινό σουτ του Όρτα και στη συνέχεια ο Γκαλένο να σουτάρει άουτ.  

Ο Μάσιμο Καρέρα άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-3 περνώντας στον αγώνα τους ΤάνκοβιτςΛιβάια στο 62’, η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική και στο 63’ ο Ολιβέιρα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν μετά από ωραία συνεργασία των ΛιβάιαΤάνκοβιτς ο Πορτογάλος από πλάγια θέση και σε σχεδόν κενή εστία σούταρε άουτ.
 

Οι γηπεδούχοι έβρισκαν περισσότερους χώρους στο δεύτερο ημίχρονο και στο 72′ άγγιξαν το 2-0, όταν μετά την κάθετη του Παουλίνιο ο Ρικάρντο Όρτα βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα όμως πλάσαρε πάνω από την εστία. 

Ότι δεν κατάφερε στις προηγούμενες δύο επισκέψεις της στην περιοχή της ΑΕΚ το κατάφερε στο 78′, όταν από λανθασμένη μεταβίβαση του Λιβάια, ο Γκαλένο έκλεψε τη μπάλα και με ωραία ατομική ενέργεια έστρωσε στον Παουλίνιο, ο οποίος απλά έπρεπε να πλασάρει.

Τα πράγματα για την ΑΕΚ έγιναν ακόμα χειρότερα στο 89′, όταν από νέο λάθος του Μάρκο Λιβάια στη μεσαία γραμμή, οι παίκτες της Μπράγκα έκλεψαν τη μπάλα και ο Ρικάρντο Όρτα σημείωσε το 3-0.

Οι συνθέσεις:

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Εσγκάιο, Κάρμο, Μπρούνο Βιάνα, Σεκέιρα, Κάστρο (92′ Γκιλιέρμε), Φρανσέρτζιο (84′ Μόουρα), Γκαλένο (84′ Αλ Μουσράτι), Μεντέιρος (60′ Αντρέ Όρτα), Ρικάρντο Όρτα (92′ Νοβάις), Παουλίνιο.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι (62′ Λιβάια, 89′ Λιβάια), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (62′ Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.