Ο Κάσπερ Σμάιχελ μίλησε για τον αγώνα με την ΑΕΚ, τη δυναμική του ομίλου που συμμετέχει η Λέστερ, αλλά και τους στόχους της ομάδας του σε Αγγλία και Europa League.

Ο Κάσπερ Σμάιχελ μίλησε για τον αγώνα με την ΑΕΚ, τη δυναμική του ομίλου που συμμετέχει η Λέστερ, αλλά και τους στόχους της ομάδας του σε Αγγλία και Europa League.

Για το πως νιώθει που είναι επικεφαλής μιας ομάδας που έρχεται να παίξει στην Αθήνα: “Προφανώς είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Υπάρχει κάποιο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία φορά που αγωνιστήκαμε στην Ευρώπη και μας έχει λείψει πραγματικά. Είναι το είδος των αναμετρήσεων και οι βραδιές για τις οποίες δουλεύουμε. Είναι κρίμα που δεδομένων των συνθηκών δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στο γήπεδο”.

Για το αν βλέπει ότι υπάρχει διαφορά σε σχέση με το Champions League: “Δεν νιώθω κάποια σημαντική διαφοροποίηση. Ειδικά όταν είσαι διεθνής και είσαι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις, θα λέγαμε πως κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό”.

Για την άποψή του για την ΑΕΚ και τη δυναμική του ομίλου: “Σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες είναι εξαιρετικές. Το διαπιστώσαμε και με τη Ζόρια την προηγούμενη αγωνιστική. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε την ανάλυση του αντιπάλου μας για να προσαρμοστούμε αντίστοιχα. Βεβαίως δεν πρόκειται να σας πω σε τι έχουμε καταλήξει και τι αναμένουμε από τον κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε”. 

Για την αίσθηση που έχει για τη φετινή χρονιά και τη συμμετοχή στο Europa League: “Όταν συμμετέχεις σε μια διοργάνωση στόχος σου είναι να προχωρήσεις όσο πιο μακριά γίνεται. Θέλουμε να περάσουμε από τους ομίλους. Έχουμε μια δυνατή ομάδα, υπάρχουν τραυματισμοί, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Όταν επιστρέψουν και οι τραυματίες θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τα πάντα”. 

Για την επέτειο δύο ετών από το τραγικό συμβάν με το ελικόπτερο με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου:
“Υπάρχει μια κληρονομιά που αφήνουν αυτοί οι άνθρωποι και δεδομένων των περιορισμών που υπάρχουν δεν μπορούμε να συμμετέχουμε και εμείς όπως θα θέλαμε. Θα παίξουμε με τρόπο έτσι ώστε να τους κάνουμε όλους υπερήφανους”. 

Για το ότι συμπληρώνει δέκα χρόνια στη Λέστερ και αποτελεί μέρος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα και αν μπορεί να το καταφέρει ξανά: “Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα η οποία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Αγγλίας. Αυτό που καταφέραμε τη σεζόν 2015-16 ήταν κάτι ξεχωριστό, μοναδικό και είναι δύσκολο να το ξανακάνουμε. Μαθαίνουμε μέσα από αυτό να γινόμαστε πιο δυνατοί. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για το πόσο δύσκολη είναι η Premier League και το Europa League, αλλά αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για το καλύτερο”. 

Για το αν το κίνητρο στο Europa League είναι ίδιο μ’ αυτό στο Champions League: “Όταν έχεις αγωνιστεί στο Champions League γνωρίζεις πως είναι κάτι εκπληκτικό, έχει εξαιρετικές στιγμές, αλλά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος ότι θέλεις όλο και περισσότερα. Για εμάς αποτέλεσε μια μακρά πορεία μέχρι να επιστρέψουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ευελπιστούσαμε να βρισκόμαστε στο Champions League όμως είμαστε στο Europa League που είναι εξαιρετική διοργάνωση. Αυτές οι βραδιές παραμένουν μοναδικές και γι’ αυτές που δουλεύουμε. Θα θέλαμε να έχουμε τους οπαδούς στο πλευρό μας για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειές μας. Εμείς οφείλουμε απλά να συγκεντρωθούμε στην προσπάθειά μας”.