Ο ευρωπαϊκός εφιάλτης έφτασε στο τέλος του για την ΑΕΚ, η οποία αποδείχθηκε ανεπίδεκτη μαθήσεως γνωρίζοντας μία ακόμα βαριά ήττα. 

Ο ευρωπαϊκός εφιάλτης έφτασε στο τέλος του για την ΑΕΚ, η οποία αποδείχθηκε ανεπίδεκτη μαθήσεως γνωρίζοντας μία ακόμα βαριά ήττα. 

Δύο γκολ από τη Λέστερ, τρία γκολ από τη Ζόρια, τέσσερα γκολ από τη Μπράγκα. Εννέα συνολικά για την ΑΕΚ, η οποία “πληγώθηκε” από το δυνατό της σημείο στην περυσινή σεζόν. Την σκληροτράχηλη αμυντική γραμμή της. Μόνο που φέτος έχει γίνει ευάλωτη. Ιδιαίτερα στην Ευρώπη, όπου συνολικά, εντός και εκτός έδρας σε πέντε ματς, έχει δεχθεί δεκατρία γκολ. Πάρα πολλά για μια ομάδα που ισχυριζόταν τη μέρα της κλήρωσης ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ήταν ο στόχος της. 

Εφιαλτικό δεκάλεπτο με “δήμιο” τον Γκαλένο

Ο Μάσιμο Καρέρα και οι παίκτες της ΑΕΚ προφανώς και γνώριζαν πολύ καλά τι ομάδα είναι η Μπράγκα και ποια είναι τα δυνατά της σημεία. Η ταχύτητα στην ανάπτυξη, το πρέσινγκ ψηλά και ο Γκαλένο ήταν κάποια από αυτά τα στοιχεία που έπρεπε να προσέξει η Ένωση. Και δεν πρόσεξε κανένα από αυτά και το πλήρωσε ακριβά. Μέσα σε τρία λεπτά η ΑΕΚ δέχθηκε δύο γκολ χωρίς να το καταλάβει. Από στατική φάση και από την ατομική ενέργεια του Γκαλένο, ο οποίος πρόσφερε έτοιμο γκολ στον Εσγκάιο. Γενικώς ο Γκαλένο δημιούργησε όλα τα προβλήματα στην ΑΕΚ, με τον Μπακάκη να αδυνατεί να ελέγξει τη δράση του. Ακόμα και όταν η Ένωση μείωσε με τον Ολιβέιρα σε 1-2 και απόκτησε και πάλι κάποιες ελπίδες για να επιστρέψει στο ματς, ο Γκαλένο ξαναχτύπησε με μία ακόμα ωραία ενέργεια για να “σκοτώσει” τους “κιτρινόμαυρους” στην εκπνοή του πρώτου μέρους. 

Η ανασταλτική λειτουργία που μπάζει

Η ΑΕΚ έχασε τρία ματς στην έδρα της από Λέστερ, Ζόρια και Μπράγκα δεχόμενη γκολ από δικά της λάθη κυρίως. Ο αμυντικός προσανατολισμός της Ένωσης χάθηκε τελείως σε αυτά τα τρία παιχνίδια. Είτε μιλάμε για στατικές φάσεις, είτε για κανονική ροή παιχνιδιού. Πολλά δικά της λάθη που τα έκανε μία φορά, δύο φορές, τρεις φορές… Λάθη που τα πλήρωσε με γκολ, αλλά δυστυχώς για την ΑΕΚ δεν έμαθε από αυτά τα λάθη. Λάθη από έλλειψη συγκέντρωσης, από διαφορά ποιότητας, από τεχνικές επιλογές. Έγιναν λάθη. Και αν η ΑΕΚ ήθελε να έχει ελπίδες πρόκρισης έπρεπε να τα δουλέψει και να μην τα επαναλάβει. Έκανε το αντίθετο όμως με τον αποκλεισμό να είναι αναπόφευκτος και δικαιολογημένος βάση της εικόνας της. 
 

Στροφή το πρωτάθλημα άμεσα για να μην μπλέξει παραπάνω

Η Ευρώπη τελείωσε, το πρωτάθλημα αποτελεί το μοναδικό στόχο της ΑΕΚ, μέχρι να αρχίσει το Κύπελλο. Η Ένωση οφείλει να σηκώσει κεφάλι άμεσα και να βγάλει ξανά αντίδραση, αυτή τη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο σ’ αυτό το ματς. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα φέρει νέους μπελάδες στον Μάσιμο Καρέρα. Η ηρεμία θα χαθεί, η ένταση και η πίεση θα αυξηθεί, οπότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο. Για να μη συμβεί όμως κάτι τέτοιο η ΑΕΚ θα πρέπει να δείξει εικόνα παρόμοια με αυτή της Τρίπολης και φυσικά ίδιου αποτελέσματος.