Η παρακάμερα του novasports.gr στο Χάρκοβο (vid)

Χάρκοβο: Αποστολή, Νίκος Γαβαλάς
Εδώ και λίγες ώρες η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται πίσω στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια της παρακάμερας του novasports.gr θα σας ταξιδέψουμε πίσω στην ουκρανική πόλη, η οποία έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το Χάρκοβο που είχαμε αντικρίσει το 2008...

Χάρκοβο: Αποστολή, Νίκος Γαβαλάς
 Εδώ και λίγες ώρες η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται πίσω στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια της παρακάμερας του novasports.gr θα σας ταξιδέψουμε πίσω στην ουκρανική πόλη, η οποία έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το Χάρκοβο που είχαμε αντικρίσει το 2008, όταν είχαμε έρθει εδώ για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μέταλιστ, για τους ομίλους του κυπέλλου UEFA.

Τις αλλαγές τις είδαμε φθάνοντας στο αεροδρόμιο του Χάρκιβ (όπως λένε οι Ουκρανοί το Χάρκοβο). Εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί ένα σύγχρονο κτίριο αφίξεων και αναχωρήσεων. Η κατασκευή του ήταν αναγκαία, αφού το καλοκαίρι θα διεξαχθούν στο Χάρκοβο αγώνες του ομίλου της Ολλανδίας για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Παντού, υπάρχουν διαφημίσεις για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού: στο αεροδρόμιο, στους δρόμους της πόλης και φυσικά στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου της Μέταλιστ. Μέσα σε διάστημα έξι μηνών εκσυγχρονίστηκε, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που σας προσφέρουμε. Τόσο οι εσωτερικοί του χώροι, όσο και οι εξωτερικοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί.
Οι εικόνες στο κέντρο της πόλης έχουν στοιχεία που παραπέμπουν σε μεγαλούπολη της Δυτικής Ευρώπης (όπως σύγχρονο εμπορικό κέντρο), αλλά και στοιχεία που μας γυρίζουν στο χρόνο πίσω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παλιό ταμ που κόλλησε σε μία στροφή. Μάλιστα, κατέβηκαν οι ίδιοι οι επιβάτες προκειμένου να βοηθήσουν για να συνεχίσει τη διαδρομή του το τραμ. Στις στάσεις, παρά τις “πολικές” συνθήκες, οι Ουκρανοί περίμεναν καρτερικά στην ουρά για να μπουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα, έχουν αγοραστεί αρκετά νέα λεωφορεία ενόψει Euro.

Στο βίντεο που σας προσφέρουμε μπορείτε να δείτε και το άγαλμα του Λένιν, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης και στις παρυφές του δεύτερου μεγαλύτερου πάρκου ευρωπαϊκής πόλης. Στην «πλάτη» του αγάλματος λειτουργεί υπαίθρια αγορά με πολλά και διαφορετικά προϊόντα. Στο πάρκο, εντοπίσαμε και μία μαϊμού που απολάμβανε τη μπανάνα της. Εκεί, δίπλα στο πάρκο υπάρχει ζωολογικός κήπος.

Στο τέλος του οδοιπορικού μας στο Χάρκοβο, πέσαμε σε μία μεγάλη παρέα νεαρών που έπαιζαν μουσική και χόρευαν στο κέντρο της πόλης, ανήμερα του αγώνα Μέταλιστ – Ολυμπιακός. Απολάμβαναν την πρώτη απ’ τις τέσσερις ημέρες των διακοπών τους, καθώς αυτήν την εβδομάδα, απ’ την Πέμπτη έως και την Κυριακή, είναι Αργία στην Ουκρανία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.