Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα από τη Μέταλιστ, προηγήθηκε με γκολ του Μαρκάνο, είδε τον Μέγερι να πιάνει πέναλτι, όμως δεν άντεξε στα τελευταία λεπτά λόγω και των τραυματισμών βασικών παικτών του, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-1 και να αποκλειστεί από το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα από τη Μέταλιστ, προηγήθηκε με γκολ του Μαρκάνο, είδε τον Μέγερι να πιάνει πέναλτι, όμως δεν άντεξε στα τελευταία λεπτά λόγω και των τραυματισμών βασικών παικτών του, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-1 και να αποκλειστεί από το Γιουρόπα Λιγκ.


Ο Ολυμπιακός με το υπέρ του σκορ από τον πρώτο αγώνα, αλλά και με την βοήθεια του κόσμου του, μπήκε ιδιαίτερα δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε για το γρήγορο γκολ που θα του έδινε από νωρίς το προβάδισμα για την πρόκριση. Οι παίκτες του Βαλβέρδε, πίεσαν ψηλά, προκειμένου να μην αφήσουν τους αντιπάλους τους να βρουν γρήγορα τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και τελικά πέτυχαν το σκοπό τους.


Μάλιστα στο ίδιο διάστημα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να δημιουργήσει και τις μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όμως στάθηκε και άτυχος, καθώς είδε δύο προσπάθειες των παικτών του να αποκρούονται από τα αντίπαλα δοκάρια και να μην καταλήγουν στα δίχτυα της Μέταλιστ.


Ο ρυθμός του αγώνα πάντως ήταν ιδιαίτερα γρήγορος κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός προσπάθησε με τις ενέργειες του Ιμπαγάσα να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των επιθετικών του, ενώ ταυτόχρονα η αμυντική του λειτουργία ήταν άψογη. Οι διάδρομοι για την εστία του Μέγερι, απλά δεν υπήρχαν, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να δείχνουν πως θα είχαν και εύκολο έργο.


Η πεποίθηση αυτή μεγάλωσε, από τη στιγμή που ο Ιβάν Μαρκάνο κατάφερε με εξαιρετική κεφαλιά να ανοίξει το σκορ για τους Πειραιώτες και πλέον να δώσει το σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση. Πλέον τα πάντα ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, που απλά έπρεπε να διαχειριστεί αυτό το σκορ και να προσπαθήσει να πετύχει και το δεύτερο γκολ που θα του σφράγιζε οριστικά και το εισιτήριο για την πρόκριση.


Με το υπέρ του 1-0 ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια και στην επανάληψη έδειξε πως ήθελε να πετύχει ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μισό του αγώνα. Ομως κάπου εκεί έκανε την εμφάνισή της και η ατυχία. Πρώτα ο Ιμπαγάσα και στη συνέχεια ο Μανιάτης αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο με προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα να απορυθμιστεί ουσιαστικά και η μεσαία γραμμή της ελληνικής ομάδας.


Ετσι σταδιακά η Μέταλιστ κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η κούραση επίσης έκανε την εμφάνισή της στους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι πλέον δεν είχαν καθαρό μυαλό και την ενέργεια για θετικές προσπάθειες.


Χωρίς καλά καλά να το καταλάβει κανείς, η Μέταλιστ έφτασε στην ισοφάριση, παρά το γεγονός ότι ο Μέγερι είχε κρατήσει όρθια την ομάδα του με την απόκρουση στο πέναλτι του Ντέβιτς και κατάφερε να ανατρέψει πλήρως το σκηνικό όταν σκόραρε για δεύτερη φορά με τον ίδιο παίκτη και πάγωσε το Καραϊσκάκη.


Ο Βαλβέρδε έπρεπε να τα παίξει όλα για όλα και το έκανε, καθώς κράτησε στον αγώνα τον επίσης τραυματία Τοροσίδη  και πέρασε για τα τελευταία λεπτά τον Ντιόγκο, θέλοντας έτσι να φτάσει στο δεύτερο γκολ που και τον αγώνα θα ισοφάριζε και την πρόκριση θα έγερνε και πάλι προς την πλευρά της ομάδας του.


Τελικά δεν κατάφερε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Ουκρανική ομάδα, παρά το γεγονός πως θα μπορούσε να είχε φτάσει πολύ εύκολα στην πρόκριση. Γι αυτό χρειαζόταν απλά να έχει αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του, τόσο στο πρώτο παιχνίδι στο Χάρκοβο, όσο και στο δεύτερο στο Καραϊσκάκη. Δεν το έκανε και το πλήρωσε ακριβά με τον αποκλεισμό.



Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα και από το νέο Match Center του Novasports.gr