Το τριφύλλι δε φυτρώνει στην Αγγλία!

Δεν το ευνοεί το ποδοσφαιρικό κλίμα προφανώς, μια και μόλις μία φορά ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει αγγλική ομάδα μετά από 16 απόπειρες εντός ή εκτός έδρας.

Δεν το ευνοεί το ποδοσφαιρικό κλίμα προφανώς, μια και μόλις μία φορά ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει αγγλική ομάδα μετά από 16 απόπειρες εντός ή εκτός έδρας.

Ονειρεμένο ξεκίνημα!

Ο Παναθηναϊκός συνάντησε την Έβερτον το Μάρτη του 1971 στο δρόμο για τον μαγικό τελικό του Ουέμπλει με αντίπαλο τον Άγιαξ. Ήταν ο τρίτος αντίπαλος που συνάντησαν οι πράσινοι και ο πιο δύσκολος μέχρι εκείνη τη στιγμή μετά από τη Ζενές Ες και τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Εξασφαλίζοντας χρυσή ισοπαλία 1-1 με σκόρερ τον Αντώνη Αντωνιάδη στο Γκούντισον Παρκ και λευκή στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας οι πράσινοι πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αγγλική προέλαση

Από το 1971 μέχρι το 2000 ακολούθησαν αρκετές μονομαχίες με Αγγλικές ομάδες, όμως ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει ούτε ισοπαλία σε επτά αναμετρήσεις! Οι πράσινοι ηττήθηκαν από Αρσεναλ για το κύπελλο Ουέφα του 1981, απ’ τη Λίβερπουλ το 1985 για το κύπελλο πρωταθλητριών και πάλι απ’ την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ το 1998. Η τελευταία ήττα εκείνου του αρνητικού σερί ήρθε απ’ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ το 2000. Η ομάδα του Στράτου Αποστολάκη κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Γιούρκα Σειταρίδη να σκοράρει στο ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκά παιχνίδια με την πράσινη φανέλα. Μια ισοπαλία που δεν ήταν αρκετή για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Το μοναδικό τρίποντο

Τη σεζόν 2001-2002 ο Παναθηναϊκός έκανε μια εξαιρετική πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση συναντώντας στο δρόμο του την Aρσεναλ στην πρώτη φάση των ομίλων. Το τριφύλλι με τον Γιάννη Κυράστα στον πάγκο και ηγέτη αλλά και σκόρερ τον Γιώργο Καραγκούνη πήρε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας την πρώτη του νίκη κόντρα σε Αγγλική ομάδα. Μαζί και την πρωτιά στον όμιλο στο δρόμο για την προημιτελική φάση όπου και σταμάτησε.

Ψάχνει τη δεύτερη νίκη

Από τότε ο Παναθηναϊκός έχει μείνει μακριά απ΄ τις νίκες με αντίπαλο ομάδες απ’ το νησί. Το 2003-2004 για το Τσάμπιονς Λιγκ συνάντησε τη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, όμως με δύο ήττες δεν έχει να θυμάται πολλά πράγματα απ’ τα συγκεκριμένα ματς. Μάλιστα η μια ήττα, αυτή στο Ολντ Τράφορντ με 5-0 είναι η πιο βαριά στην ιστορία των πράσινων από αγγλική ομάδα. Την επόμενη σεζόν συνάντησε και πάλι την Άρσεναλ με την οποία άθροισε δύο ισοπαλίες. 2-2 στη Λεωφόρο και 1-1 στο Χάιμπουρι, με τους πράσινους να καταλήγουν στην τρίτη θέση του ομίλου και την Άρσεναλ στην πρώτη.

Δεν της πάει η Ελλάδα…

Μιλώντας για την Τότεναμ, η ομάδα του Λονδίνου έχει συναντηθεί με δύο ελληνικές ομάδες μετρώντας μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες, ενώ να σημειώσουμε πως  τα «σπιρούνια» δεν έχουν κερδίσει ποτέ στη χώρα μας. Πρώτη φορά η Τότεναμ συνάντησε τον Ολυμπιακό για το κύπελλο Ουέφα και μετά από μια άνετη νίκη στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν με 4-0, ηττήθηκε στη συνέχεια στο Καραϊσκάκη με 1-0. Την περσινή χρονιά η Τότεναμ συναντήθηκε με τον ΠΑΟΚ για τον πρώτο όμιλο της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης η Τότεναμ δεν κατάφερε μα κερδίσει στην Τούμπα με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες χωρίς να πετύχουν γκολ. Την προτελευταία αγωνιστική οι Θεσσαλονικείς πήραν μια απίθανη νίκη στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν με γκολ των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στα πρώτα λεπτά. Ο Μόντριτς απλά κατάφερε να μειώσει με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια σπουδαία νίκη-πρόκριση και την Τότεναμ να αποχαιρετά τη διοργάνωση.   
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.