Εχει στο Λονδίνο μια δουλειά (video)

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Μάριμπορ. Κέρδισε με 1-0 με σκόρερ τον Βιτόλο (έστω κι αν χρειάστηκε να εκτελέσει δύο πέναλτι, το ένα στο δοκάρι, το άλλο στα δίχτυα) και πλέον θα πάει στο Λονδίνο για να παίξει... τελικό πρόκρισης κόντρα στην Τότεναμ που δεν κέρδισε στη Ρώμη.

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Μάριμπορ. Κέρδισε με 1-0 με σκόρερ τον Βιτόλο (έστω κι αν χρειάστηκε να εκτελέσει δύο πέναλτι, το ένα στο δοκάρι, το άλλο στα δίχτυα) και πλέον θα πάει στο Λονδίνο για να παίξει… τελικό πρόκρισης κόντρα στην Τότεναμ που δεν κέρδισε στη Ρώμη.

Ο Ρότσα μπορεί να είχε ξεχάσει να ανανεώσει το δίπλωμα UEFA pro και να μην μπορούσε να καθίσει ως πρώτος προπονητής στον πάγκο (οι παράγοντες του Παναθηναϊκού φρόντισαν να ενημερώσουν εγκαίρως την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία και να δηλώσουν τον Γιάννη Βονόρτα ως πρώτο προπονητή), δεν ξέχασε όμως το πως είχε παρατάξει την ομάδα του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ετσι επέλεξε τους ίδιους 11 με το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά οι Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες και Σπυρόπουλος. Αμυντικό χαφ ο Βιτόλο και μαζί του οι Ζέκα, Σισοκό. Ο Ιβοριανός φυσικά σε πιο ελεύθερο και οργανωτικό ρόλο. Στην επίθεση, οι Κουίνσι-Μαυρίας στα άκρα και ο Τοτσέ στην κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός με την ορμή που του έδινε η επικράτησε επί του ΠΑΟΚ, αλλά και ο αέρας της νέας ψυχολογίας που έφερε η πρόσληψη του Ρότσα, μπήκε στον αγώνα με τους Σλοβένους με προφανή στόχο να επιβάλει το δικό του ρυθμό. Και ουσιαστικά το κατάφερε, αν και είδε απέναντί του μια ομάδα, που είχε ως δική της πρόθεση να κρατήσει κλειστούς τους διαδρόμους και να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Οι Σλοβένοι φάνηκαν διαβασμένοι, καθώς έριξαν το βάρος τους στον άξονα, προκειμένου να περιορίσουν τις εμπνεύσεις του Σισοκό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει κάτι το ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά. Οι φάσεις που σημάδεψαν το πρώτο ημίχρονο, ήταν ουσιαστικά τρεις. Η γρήγορη αντεπίθεση στο 34′ όταν ο Κουίνσι δέχτηκε την πάσα του Σισοκό και έβγαινε ουσιαστικά τετ α τετ, αλλά τον πρόδωσε ο δικέφαλός του. Ο Γκανέζος έγινε αλλαγή αμέσως και πλέον άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών του, με τους φόβους για θλάση να έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Η δεύτερη φάση ήταν αυτή της εκπνοής, όταν ο Τοτσέ δέχτηκε πάσα δώρο από τους αμυντικούς της Μάριμπορ, όμως σπατάλησε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε αυτή την περίοδο και σούταρε με στόχο να… σκοτώσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η τρίτη φάση ήταν όταν ο Μέλιατς ανέκοψε την πράσινη επίθεση με το χέρι, με αποτέλεσμα να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί.

Στην επανάληψη ουσιαστικά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος και να δείχνει ότι το αριθμητικό του πλεονέκτημα του έδινε και το δικαίωμα για περισσότερες επιθέσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 53′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για το γκολ, όταν στην σέντρα του Σεϊταρίδη ο Αργκους έκοψε με το χέρι. Ο Βιτόλο όμως δεν βρήκε στόχο, καθώς το πέναλτι που εκτέλεσε κατέληξε στο δοκάρι.

Ο Ισπανός όμως έδειξε ηγετικές ικανότητες, όταν ανέλαβε το δεύτερο πέναλτι που κέρδισαν οι πράσινοι στο 66′ σε ανατροπή του… ίδιου. Εκεί σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0, το οποίο ήταν ικανό για να δώσει στον Παναθηναϊκό τη νίκη. Βέβαια επειδή έχει γίνει ήδη παράδοση τη φετινή περίοδο, δεν θα μπορούσε από τους διακριθέντες να απουσιάζει το όνομα του Καρνέζη. Οταν ήρθε η ώρα της πίεσης από την πλευρά της Μάριμπορ στο τέλος για την ισοφάριση, στάθηκε στο ύψος του και κατέστρεψε κάθε όνειρο των Σλοβένων.

Μέσα σε τρεις μέρες και με την έλευση του Ρότσα, ο Παναθηναϊκός δείχνει πως είναι ικανός να αντιστρέψει τους όρους σε μία δύσκολη χρονιά. Πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πλέον διατηρεί τις ελπίδες του ακόμα και για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League αν πετύχει το θαύμα κόντρα στην Τότεναμ στο Λονδίνο. Και φυσικά, ο Ρότσα μετράει δύο στα δύο στον πάγκο της ομάδας.

Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)
Κίτρινες: Μέγιατς, Μέρτελι, Αργκους, Μίλετς
Κόκκινες: +45΄ Μέγιατς
 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Βονόρτας-Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό (81΄ Μαρίνος), Κουίνσι (35΄ Φορναρόλι), Μαυρίας, Τοτσέ (72΄ Πετρόπουλος).
ΜΑΡΙΜΠΟΡ (Ντ. Μίλανιτς): Χαντάνοβιτς, Μίλετς (69΄ Βίλερ), Μέγιατς, Άργκους, Ραΐσεβιτς, Φιλίποβιτς, Μέρτελι, Τσβιγιάνοβιτς (46΄ Πότοκαρ), Ταβάρες (77΄ Ντόντλεκ), Ιμπραΐμι, Μπέριτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.