Στο γκρουπ των ισχυρών θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην κλήρωση της φάσης των «32» που θα διενεργηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στη Νιόν της Ελβετίας, όπου θα προκύψουν και τα πιθανά «ζευγάρια» της φάσης των «16».

Στο γκρουπ των ισχυρών θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην κλήρωση της φάσης των «32» που θα διενεργηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στη Νιόν της Ελβετίας, όπου θα προκύψουν και τα πιθανά «ζευγάρια» της φάσης των «16».

Παρατηρώντας τη λίστα με τους ανίσχυρους της κλήρωσης, θα συναντήσουμε ουκ ολίγες ισχυρές ομάδες τις οποίες θα ήθελε ν’ αποφύγει ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας. Αν είχε τη δυνατότητα να επιλέξει, σίγουρα θα έμπαιναν στη «μαύρη» λίστα η κάτοχος του Europa League, Ατλέτικο Μαδρίτης, οι δύο εκπρόσωποι του ιταλικού ποδοσφαίρου, Νάπολι και Ιντερ, η ρωσική Ανζί όπου το χρήμα ρέει άφθονο, καθώς οι «χειρότερες» τρίτες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή η ρωσική Ζενίτ, η Μπάτε Μπορίσοφ απ’ την Λευκορωσία, η ουκρανική Ντιναμό Κιέβου και ο Άγιαξ.

Όχι ότι οι υπόλοιποι ανίσχυροι φαντάζουν εύκολοι αντίπαλοι. Και πώς να είναι όταν προέρχονται από προηγμένες ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, όπως το γερμανικό (το εκπροσωπούν οι Γκλάντμπαχ, Στουτγάρδη, Λεβερκούζεν), το αγγλικό (Νιούκαστλ και Τότεναμ) και το ισπανικό (Λεβάντε). Ασφαλώς οι πιο βατοί πιθανοί αντίπαλοι είναι η Βασιλεία απ’ την Ελβετία και η Σπάρτα Πράγας απ’ την Τσεχία.

Πέρυσι, ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε να κάνει δύο ταξίδια στην ανατολική Ευρώπη μέσα στο χειμώνα και να παίξει αρχικώς με την Ρουμπίν Καζάν στη Μόσχα με τον υδράργυρο να δείχνει -17 βαθμούς (είχε φθάσει και στους -29 την ημέρα κατά την οποία έφθασε η αποστολή των «ερυθρόλευκων» στη ρωσική πρωτεύουσα) και εν συνεχεία με την Μέταλιστ στο Χάρκοβο στους -8 βαθμούς.

Λογικό επόμενο είναι οι «Πειραιώτες» να θέλουν ταξίδι σε πιο «θερμά» κλίματα. Ή αν προτιμάτε ν’ αποφύγουν, λόγω καιρικών συνθηκών, την Ρωσία, την Λευκορωσία και την Ουκρανία. Βεβαίως, στα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε και θα αρχίσει η περιπέτεια στο EuropaLeague, είναι λογικό να επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες στην κεντρική και την βόρεια Ευρώπη. Αλλά συνήθως δεν έχει τους -29 της Μόσχας.

Στο γκρουπ των ισχυρών, μαζί με τον Ολυμπιακό βρίσκονται οι Λίβερπουλ, Βικτόρια Πλζεν, Φενέρμπαχτσε, Μπορντό, Στεάουα Βουκουρεστίου, Ντνίπρο, Γκενκ, Ρουμπίν Καζάν, Λιόν, Λάτσιο, Μεταλίστ, Ανόβερο, Τσέλσι, Κλουζ, Μπενφίκα.

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «32» θα διεξαχθούν στις 14 Φεβρουαρίου και μία εβδομάδα μετά θα γίνουν οι ρεβάνς. Τα ματς της φάσης των «16» θα διεξαχθούν στις 7 και στις 14 Μαρτίου, οι προημιτελικοί στις 4 και 11 Απριλίου, οι ημιτελικοί στις 25 Απριλίου και στις 2 Μαΐου, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί στην έδρα του Άγιαξ, το “Αμστερνταμ Αρίνα” στις 15 Μαΐου.