«Βασίλισσα» και… άπληστη

Ριπίτ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ριπίτ και στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ για τη Ρεάλ που νίκησε 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνεχίζει αχόρταγα να μαζεύει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί.

Ριπίτ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ριπίτ και στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ για τη Ρεάλ που νίκησε 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνεχίζει αχόρταγα να μαζεύει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί. Οι Μαδριλένοι κατέκτησαν το τρίτο τρόπαιο τα τέσσερα τελευταία χρόνια στον θεσμό και το… μόνο που άλλαξε ήταν η αντίπαλος, καθώς τη θέση της Σεβίλης το 2014 και το 2016 πήραν οι «κόκκινοι διάβολοι».

Χωρίς να έχει στην αρχική 11άδα τον Ρονάλντο, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι όταν θέλει μπορεί να «πνίξει» οποιονδήποτε αντίπαλο είτε είναι Δεκέμβριος, είτε Μάιος ή Αύγουστος. Με κορυφαίο βάσει ψηφοφορίας, αλλά και οπτικής τον Ίσκο, οι Ισπανοί κυριάρχησαν στο εθνικό στάδιο των Σκοπίων, ενώ άντεξαν και στην πίεση των Άγγλων στο φινάλε της αναμέτρησης.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Νάβας ήταν στην εστία για τους πρωταθλητές Ευρώπης και οι Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρτσέλο από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς συνέθεσαν την καλύτερη μεσαία γραμμή του κόσμου, με τον Μπέιλ στη δεξιά πτέρυγα, τον Ίσκο αριστερά και τον Μπενζεμά στην κορυφή της επίθεσης.

Στο αντιπαλο στρατόπεδο, ο Ζοζέ Μουρίνιο ξεκίνησε με τον Ντε Χέα στο τέρμα, τους Βαλέντσια (δεξιά), Νταρμιάν μπακ και τους Λίντελοφ, Σμόλινγκ δίδυμο στα στόπερ. Μάτιτς, Πογκμπά και Ερέρα ήταν οι τρεις στην «καρδιά» του 4-3-3 και οι Μκιταριάν, Λίνγκαρντ πλαισίωναν από τα πλάγια τον προωθημένο Λουκάκου.

Με το «καλημέρα»

Λιγότερα από τρία λεπτά χρειάστηκε να περάσουν μέχρι η Ρεάλ να ρίξει την πρώτη προειδοποιητική βολή. Ο Μπέιλ στο 3′ με προβολή από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα μόλις άουτ και άγχωσε νωρίς-νωρίς τους Άγγλους. Στο 16′ ο Κασεμίρο με κεφαλιά-«ψαράκι» έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και η τρίτη μεγάλη φάση ήταν και… φαρμακερή.

Ο Καρβαχάλ στο 24′ έκανε ωραία κάθετη μπαλιά για τον Κασεμίρο (και πάλι), ο οποίος εξελίσσεται εσχάτως και σε σκόρερ και ο Βραζιλιάνος με προβολή στην κίνηση από θέση αριστερά στην περιοχή και ξεκινώντας από το όριο του οφσάιντ, νίκησε τον Ντε Χέα και άνοιξε το σκορ. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Μπενζεμά στο 43′ να «αγγίζει» το 2-0, αλλά τον Ντε Χέα να του λέει «όχι» στο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε.

Άλλος την αλλαγή, άλλος τις φάσεις

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μουρίνιο έβαλε τον Ράσφορντ αντί του Λίνγκαρντ, θέλοντας να κάνει πιο επικίνδυνη τη Γιουνάιτεντ, αλλά… άκρως επικίνδυνη παρέμενε η «βασίλισσα». Στο 48′ ο Ντε Χέα απέκρουσε δύσκολα το εκτός περιοχής σουτ του Κρόος, ενώ στην εξέλιξη από την εκτέλεση του κόρνερ που προέκυψε, ο Σμόλινγκ με σωτήρια προβολή σταμάτησε το σουτ του Μαρτσέλο από θέση αριστερά.

Οι Μαδριλένοι, πάντως, δεν άργησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 52′ ο Ίσκο έκανε ωραία το «1-2» με τον Μπέιλ και βγαίνοντας σε θέση βολής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει ξεκάθαρο το προβάδισμα της ομάδας του.

Βγήκε μπροστά

Οι Άγγλοι ήταν πια υποχρεωμένοι να γίνουν πιο δραστήριοι επιθετικά και το έκαναν. Στο 54′ μάλιστα, έφτασαν δυο φορές μια ανάσα από το γκολ. Ο Νάβας απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Πογκμπά, ενώ ο Λουκάκου που πήρε το «ριμπάουντ» κατάφερε να αστοχήσει φάτσα με το τέρμα και με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Κι αφού στο 61′ και μετά από υπέροχη επιθετική προσπάθεια των «μερένχες», ο Μπέιλ τράνταξε με δεξί κοντινό σουτ το οριζόντιο δοκάρι, η Γιουνάιτεντ βρήκε τελικά τον τρόπο να μπει και πάλι στο «κόλπο». Ο Μάτιτς έκανε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Νάβας απέκρουσε με υπερένταση και ο επερχόμενος Λουκάκου αυτή τη φορά δεν αστόχησε, μειώνοντας σε 2-1.

Δεν άλλαξε κάτι

Μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, ωστόσο, δεν άλλαξε κάτι. Θα μπορούσε, βέβαια, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φελαϊνί, που νωρίτερα είχε αποχωρήσει αιμόφυρτος για να επιστρέψει δριμύτερος, πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος από την καρδιά της περιοχής, αλλά δε δυσκόλεψε όσο θα μπορούσε τον Νάβας.

Δευτερόλεπτα μετά, στην αντεπίθεση της Ρεάλ, ο Βάθκεθ από δεξιά γύρισε την μπάλα στον Ασένσιο (οι δύο αλλαγές του Ζιντάν), το κοντινό σουτ του οποίου απέκρουσε με υπερένταση ο κορυφαίος των «κόκκινων διάβολων» Ντε Χέα.

Ρεάλ (Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρτσέλο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (74′ Βάθκεθ), Μπέιλ (74′ Ασένσιο), Μπενζεμά (83′ Ρονάλντο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλέντσια, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Νταρμιάν, Μάτιτς, Πογκμπά, Ερέρα (56′ Φελαϊνί), Μκιταριάν, Λίνγκαρντ (46′ Ράσφορντ), Λουκάκου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.