Το μεγάλο αστέρι της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρανταμέλ Φαλκάο, «έλαμψε» και στο «Λουί ΙΙ».

Το μεγάλο αστέρι της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρανταμέλ Φαλκάο, «έλαμψε» και στο «Λουί ΙΙ». Ο Κολομβιανός με χατ τρικ στο πρώτο ημίχρονο του ευρωπαϊκού σούπερ καπ με την Τσέλσι (6΄, 19΄, 45΄) οδήγησε τους «ροχιμπλάνκος» στην κατάκτηση του τροπαίου (4-1), δεύτερου μέσα στο 2012, μετά και το Γιουρόπα Λιγκ (είχε σκοράρει δύο φορές στο 3-0 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο). Το 4-0 για τους Μαδριλένους πέτυχε στο 61΄ ο Μιράντα, ενώ στο 75΄ ο Κέιχιλ μείωσε σε 4-1 για τους Λονδρέζους.

Με πρωτοβουλία του Μισέλ Πλατινί, από του χρόνου το ευρωπαϊκό σούπερ καπ θα διεξάγεται σε διαφορετική πόλη, κατά τα πρότυπα των τελικών των άλλων διοργανώσεων. Ετσι το 2013 ο υπερ-πρωταθλητής Ευρώπης θα αναδειχθεί στην Πράγα, το 2014 το Κάρντιφ και το 2015 στην Τιφλίδα.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατακτά το συγκεκριμένο τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορίας της, καθώς πριν από δύο χρόνια (και τότε ως κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ) επιβλήθηκε 2-0 της Ιντερ στο ίδιο γήπεδο.

Οι συνθέσεις:

ΤΣΕΛΣΙ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Κόουλ, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Ραμίρες (46΄ Όσκαρ), Αζάρ, Μάτα (81΄ Στάριτζ), Τόρες.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Φελίπε Λουίζ, Γκάμπι, Μάριο Σουάρεζ, Τουράν, Κόκε (81΄ Ραούλ Γκαρσία), Άντριαν (57΄ Ροντρίγκες), Φαλκάο (89΄ Εμρέ).