Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός καθώς έχασε στα πέναλτι 13-11 από την Προ Ρέκο που πήρε την πρόκριση στον τελικό του LEN Champions League.

Παρά την καταπληκτική του εμφάνιση ο Ολυμπιακός, δεν τα κατάφερε κόντρα στην Προ Ρέκο.

H αρχή δεν ήταν η καλύτερη για την ομάδα του Πειραιά, καθώς χρειάστηκαν περίπου 13 λεπτά για το πρώτο τους γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πολλά λάθη κυρίως στην επίθεση, σε αντίθεση με την Προ Ρέκο που από νωρίς προηγήθηκε 3-0.

Οι… υπεράνθρωπες προσπάθειες του Μπίγιατς κράτησαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι που βρήκε το πρώτο του τέρμα από τον Γενηδουνιά, περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Γιάνγκερ απάντησε για την Προ Ρέκο, με τον Βάμος να κάνει το 4-2 και να μένει μέχρι το τέλος.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε (4-4), στα πρώτα δύο λεπτά του τρίτου οκτάλεπτου, ωστόσο οι Ιταλοί απάντησαν και πήραν εκ΄ νέου το προβάδισμα, με τον Γενηδουνιά να φέρνει το ματς στα ίσα με πέναλτι (5-5).

Στα τελευταία τρία λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν γκολ, αντίθετα με την Προ Ρέκο που κατέφερε να σκοράρει δύο φορές κλείνοντας το τρίτο οκτάλεπτο στο 7-5.

Ο Αλαφραγκής μείωσε στο γκολ στην πρώτη επίθεση του τέταρου οκτάλεπτου, αλλά απάντησε ο Ζάλανκι για το 8-6 των Ιταλών.

Με το πέναλτι του Βάμος και το γκολ του Δήμου διαμορφώθηκε το 8-8, ενώ ο Γενηδουνιάς έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (8-9), στα 2:16’’ πριν τη λήξη.

Ο Ντι Φούλβιο ισοφάρισε (9-9), οι Πειραιώτες έχασαν την ψυχραιμία τους και ταυτόχρονα σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθούν, με συνέπεια η Προ Ρέκο να παίρνει την τελευταία επίθεση, στα 18,8’’ πριν τη λήξη, την άμυνα να βγαίνει και το ματς να πηγαίνει στα πέναλτι.

Στα πέναλτι, οι Ιταλοί σκόραραν σε όλα, με τους Δήμου και Γκίλλα να αστοχούν και έτσι τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα με σκορ 13-11.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 1-2, 3-3, 2-4

Προ Ρέκο (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Ζάλανκι 1, Κανέλα 1, Γιάνγκερ 2, Φοντέλι, Πρεσιούτι, Ετσενίκε 1, Ίβοβιτς, Κάκαρης, Κοντέμι 1, Χάλοκ 1, Νέγκρι.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Γούβης, Γκίλλας, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 1, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.