Ελλάδα-Σερβία 11-12: Αποκλεισμός για την Εθνική με γκολ στα 2” πριν το τέλος (highlights)

Η Ελλάδα έχασε με 12-11 από τη Σερβία που πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων

Με ένα γκολ του Γιάκσιτς στα 2” πριν από το τέλος του αγώνα, η Σερβία νίκησε την Ελλάδα με 12-11 και πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Το συγκλονιστικό παιχνίδι για τη φάση των “8” στο Ολυμπιακό τουρνουά κρίθηκε στην τελευταία επίθεση της Σερβίας κι ενώ η Ελλάδα είχε νωρίτερα ισοφαρίσει με τον Βλαχόπουλο σε 11-11, στα 6” πριν το τέλος του αγώνα, σε μια επίθεση που είχε γκολ για την Ελλάδα μετά το time out που είχε πάρει ο Θοδωρής Βλάχος και με τον Μάνο Ζερδεβά, τον τερματοφύλακα της Ελλάδας να προωθείται και αυτός.

Το γκολ ήρθε για το 11-11 στα 6” πριν το τέλος, το παιχνίδι όμως δεν πήγε στα πέναλτι καθώς η Σερβία κατάφερε να βρει γκολ μέσα σε 4” και να πάρει αυτή τη νίκη.

Ενα γκολ με μακρινό σουτ…

Τα μακρινά σουτ που πλήγωσαν την Ελλάδα σε αυτό το παιχνίδι.

Οπως και η μη αξιοποίηση των επιθέσεων με παίκτη παραπάνω, σε αντίθεση με τη Σερβία που είχε καλύτερα ποσοστά σε αυτό το κομμάτι.

Τα γκολ του Μάντιτς

Μπορεί για τη Σερβία, ο Γιάκσιτς να ήταν ο πρωταγωνιστής στο τέλος με το γκολ που έβαλε, τον σημαντικότερο ρόλο όμως στο παιχνίδι για τη Σερβία, στη διάρκειά του, έπαιξε ο Μάντιτς με τα γκολ χωρίς να μπορεί να τον περιορίσει η ελληνική άμυνα.

Η Ελλάδα μπορεί να είχε πλουραλισμό στο δικό της σκοράρισμα ήταν όμως ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, κρίθηκε στη μία φάση, στο ένα γκολ και η Σερβία πήρε την πρόκριση.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό.

1ο οκτάλεπτο 3-3

Στο πρώτο οκτάλεπτο, η Εθνική πήρε τρεις φορές το προβάδισμα και ισάριθμες φορές ισοφάρισε η Σερβία. Γκολ για την Εθνική, γκολ ο Παπανικολάου, 1-0 για την Ελλάδα Οι Σέρβοι ισοφαρίζουν με τον Μάντιτς, με πέναλτι 1-1. Γκολ για την Ελλάδα, ο Βλαχόπουλος κάνει το 2-1. Ο Ράσοβιτς ισοφαρίζει για τη Σερβία, κάνει το 2-2, πρώτο γκολ για τη Σερβία στον παίκτη παραπάνω. Πέναλτι για την Ελλάδα, το κερδίζει ο Δημήτρης Νικολαϊδης από τον Ράσοβιτς. Ευστοχεί στο πέναλτι ο Φουντούλης, η Ελλάδα προηγείται 3-2. Ο Ράσοβιτς ισοφαρίζει σε 3-3. Η Ελλάδα έχει 0/2 με παίκτη παραπάνω. 

2ο οκτάλεπτο 5-6 προβάδισμα για τη Σερβία 

Πάλι με σκόρερς τον Μάντιτς και τον Ράσοβιτς, η Σερβία κλείνει με προβάδισμα τη δεύτερη περίοδο. Με γκολ του Μάντιτς, η Σερβία προηγείται με 3-4. Γκολ για την Ελλάδα, σκόρερ ο Κάκαρης που κάνει το 4-4. Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική μας σκοράρει σε επίθεση που έχει παίκτη παραπάνω. Προβάδισμα για τη Σερβία με γκολ του Ράσοβιτς, 4-5. Η Σερβία αξιοποιεί την επίθεση με παίκτη παραπάνω, έχει 3/4 γκολ σε αυτές τις επιθέσεις. Γκολ για την Ελλάδα, με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, 5-5. Η Ελλάδα αξιοποίησε τον παίκτη παραπάνω, έχει 2/4 σε αυτές τις επιθέσεις. Ο Μάντιτς από τα έξι μέτρα, με δυνατό αριστερό, σκοράρει και η Σερβία προηγείται 5-6.

3ο οκτάλεπτο 9-8 για την Ελλάδα

Στην τρίτη περίοδο, πρωταγωνιστής για την Ελλάδα, είναι ο Σκουμπάκης που βάζει τρία γκολ, στο επί μέρους 4-2 για την Ελλάδα που έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική μας. Ο Γενηδουνιάς με πέναλτι έκανε το 6-6. Ο Βλαχόπουλος εκτελεί το πέναλτι, ο Φιλίπποβιτς αποκρούει. Γκολ για την Ελλάδα, σκοράρει ο Σκουμπάκης και η Ελλάδα επιστρέφει στο προβάδισμα, 7-6. Ισοφαρίζει η Σερβία με τον Μάντιτς, κάνει το 7-7. Γκολ από τον Σκουμπάκη, στον παίκτη παραπάνω, 8-7 προβάδισμα για την Ελλάδα. Ο Ράσοβιτς ισοφαρίζει σε 8-8Ο Σκουμπάκης σκοράρει και 9-8.

4ο οκτάλεπτο νίκη για τη Σερβία με 12-11

Στο συγκλονιστικό τελευταίο οκτάλεπτο, όλα κρίθηκαν στο τέλος. Γκολ με τον Ράσοβιτς στον παίκτη παραπάνω και 9-9. Ο Γκίλλας σκοράρει στον παίκτη παραπάνω και 10-9 για την Ελλάδα. Η Σερβία ισοφαρίζει στον παίκτη παραπάνω, 10-10 με γκολ του Βίκο. Επιστροφή από το time out, ο Μάντιτς σκοράρει για το 11-10 για τη Σερβία, για το πέμπτο δικό του γκολ στο παιχνίδι. Γκολ για την Ελλάδα, με τον Βλαχόπουλο, 11-11 στα 6” πριν το τέλος. Η Σερβία σκοράρει στα 2” πριν το τέλος με μακρινό σουτ του Γιάκσιτς και παίρνει τη νίκη με 12-11 και την πρόκριση στα ημιτελικά 

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-2, 2-4.

Τα γκολ

Για την Ελλάδα, τρία γκολ έβαλε ο Σκουμπάκης, δύο ο Βλαχόπουλος κι από ένα οι Παπανικολάου, Φουντούλης, Κάκαρης, Παπαναστασίου, Γενηδουνιάς και Γκίλλας.

Για τη Σερβία, Μάντιτς και Ράσοβιτς έβαλαν από πέντε γκολ και από ένα οι Βίκο και Γιάκσιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.