Δύο Ελληνίδες αθλήτριες στον τελικό του άλματος επί κοντώ στις γυναίκες, καθώς Κατερίνα Στεφανίδη και Αριάδνη Αδαμοπούλου προκρίθηκαν και θα διεκδικήσουν μετάλλια στο Παρίσι.

Τρίτος τελικός στο επί κοντώ για την Κατερίνα Στεφανίδη, ύστερα από το Ριο, το Τόκιο, σειρά για την Ελληνίδα επικοντίστρια το Παρίσι.

Η κορυφαία αθλήτρια του επί κοντώ αγωνίστηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο και άφησε πρώτο ύψος στα 4.20μ., ακολούθησε το 4.40μ. και με τη δεύτερη τα 4.55μ. που της έδωσαν και το εισιτήριο για τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η 24χρονη αθλήτρια υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια τα 4.20μ,. και τα 4.40μ, αλλά απέτυχε τρεις φορές στα 4.55μ., ωστόσο από τη στιγμή που δεν υπήρχε δωδέκατη αθλήτρια να περάσει αυτό το ύψος πήρε και εκείνη το εισιτήριο για τον τελικό.

Αντίθετα η Ελένη Πόλακ με τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.40μ. αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Ο τελικός του επί κοντώ θα γίνει την Τετάρτη (07/08, 20:00) και συμμετέχουν συνολικά 20 αθλήτριες.