Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Ράφα Ναδάλ πως βάζει τέλος στη σπουδαία καριέρα του, πήρε θέση απέναντι στον μεγαλύτερο αντίπαλό του όλα αυτά τα χρόνια, Νόβακ Τζόκοβιτς, στο τουρνουά Six Kings Slam της Σαουδικής Αραβίας, στο Ριάντ.

Ο «Νόλε»… δεν χαρίστηκε στον Ισπανό «βασιλιά του χώματος»… ούτε στο «αντίο» του Ράφα. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε με 6-2, 7-6(5) μετά από μια ώρα και 31 λεπτά. Όμως το διακύβευμα δεν ήταν η 3η θέση του τουρνουά, αλλά το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο θρύλοι του παγκόσμιου τένις.

«Μην αποσυρθείς, μείνε μαζί μας,» είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στον Ράφα Ναδάλ, σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Οι Κάρλος Αλκαράθ και Γιανίκ Σίνερ θα αγωνιστούν στον τελικό, παίζοντας σίγουρα για το υψηλότερο έπαθλο που έχει πληρωθεί ποτέ στο άθλημά τους για μια νίκη, 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ράφα Ναδάλ ήταν βέβαια συγκινημένος, αλλά το ίδιο συνέβαινε και με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο τελευταίος είπε απευθυνόμενος στον 38χρονο Ισπανό τενίστα: «Είναι τιμή και χαρά που μοιράζομαι το γήπεδο μαζί σου για τόσο καιρό. Είμαι ενθουσιασμένος γιατί έχουμε παίξει τόσα πολλά παιχνίδια. Μην αποσυρθείς, μείνε λίγο ακόμα, μείνε μαζί μας. Εγώ όπως και όλοι σε ευχαριστούμε για την κληρονομιά που μας αφήνεις. Ο ανταγωνισμός μας ήταν πολύ έντονος και ελπίζω μια μέρα να συναντηθούμε σε μια παραλία, να πιούμε ένα ποτό και να μιλήσουμε για τα πάντα. Κοιτάζω πίσω και θυμάμαι την πρώτη φορά, στο Roland Garros 2006».

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Τζόκοβιτς πήρε το 1ο σετ με 6-2, χάρη σε δύο break του Σέρβου στην αρχή και στο τέλος (1-0, 5-2). Στο 2ο σετ, μετά το 1-1 και το 3-3. Ο Τζόκοβιτς κατάφερε να να προηγηθεί με 5-4, αλλά ο Ναδάλ ισοφάρισε σε 5-5 παρά το γεγονός πως σέρβιρε ο «Νόλε». Στο tie-break, ο Τζόκοβιτς έφτασε πρώτος σε mini-break (5/4), ο Ναδάλ απάντησε ισοφαρίζοντας σε 5/5, αλλά ο Σέρβος έβαλε την «υπογραφή» του στους επόμενους 2 πόντους και πήρε τη νίκη στο ιστορικό αυτό παιχνίδι.