Πρόκριση για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο 500άρι τουρνουά στη Βασιλεία, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 2-0 σετ του Φρανσίσκο Σερούντολο και πήρε το «εισιτήριο» για τη φάση των «16».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τα εύκολα… δύσκολα, αλλά έστω κι έτσι κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αργεντινού τενίστα και να κλείσει θέση στον επόμενο γύρο του τουρνουά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και κατέκτησε με μεγάλη άνεση το πρώτο σετ (6-3), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, παρότι η εικόνα του αγώνα έδειχνε πως θα είχε ένα εύκολο βράδυ.

Ο Φρανσίσκο Σερούντολο έβγαλε αντίδραση, εκμεταλλεύτηκε τα αρκετά αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά και κατάφερε να κατακτήσει το δεύτερο σετ στο tie break, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ, με τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται το σερβίς τους μέχρι το 10ο game. Εκεί ο Σερούντολο έκανε break και απέκτησε σοβαρό πλεονέκτημα για τη νίκη, όμως η απάντηση του Τσιτσιπά ήταν άμεση. Απάντησε με δικό του break, ισοφάρισε σε 6-6 και οι δύο τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους και πάλι στο tie break.

Εκεί ο Τσιτσιπάς έδειξε πιο αποφασισμένος, παρότι δέχτηκε πρώτος mini break και βρέθηκε να χάνει με 2-4. Απάντησε με πέντε διαδοχικούς κερδισμένους πόντους και κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο σετ και παράλληλα την πρόκριση στον επόμενο γύρο του τουρνουά.