Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε πως ο Τέιλορ Φριτζ άξιζε τη νίκη, στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο Έλληνας τενίστας τόνισε πως η ήττα του από τον Αμερικανό αντίπαλό του στο Australian Open θα τον αφυπνίσει. Παράλληλα, συμπλήρωσε πως θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί καλύτερα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αρχικά, ο Τσιτσιπάς δήλωσε: «Σκεφτόμουν ότι είχα μπροστά μου ένα μεγάλο ματς με έναν αντίπαλο που έχω αντιμετωπίσει ξανά στο Australian Open και στον οποίο αρέσουν αυτά τα court, που έχει παιχνίδι που ταιριάζει στις σκληρές επιφάνειες, με μεγάλη δύναμη και μεγάλα σερβίς. Αυτά με απασχολούσαν και αυτά έπρεπε να προετοιμαστώ για να αντιμετωπίσω. Δεν το έκανα με το καλύτερο τρόπο, αλλά έπαιξε πολύ καλά και άξιζε τη νίκη, διότι έκανε τα πάντα για να μην κυριαρχήσω ή να έχω τον έλεγχο στους πόντους. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το πάρω ως κάτι που με θα με επηρεάσει πολύ, θα με αφυπνίσει και θα ταΐσει τον εγωισμό μου».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Μακάρι να γινόταν περισσότερο παιχνίδι. Νιώθω ότι υπήρχαν κάποιες στιγμές που το ματς ήταν μόνο σερβίς. Μακάρι να μπορούσα να δημιουργήσω περισσότερους πόντους και ράλι, να δω τι λειτουργεί καλύτερα για μένα, μέσα από ράλι και ανταλλαγές χτυπημάτων. Αυτό με αποσυντόνισε λίγο. Δεν μπορούσα πνευματικά να δουλέψω πάνω σε πολλά πράγματα και να οραματίζομαι όταν παίζω το ματς, γιατί απλά ήταν ένα σερβίς, μια καλή επιστροφή. Ήταν τέτοιο ματς. Μακάρι να έβρισκα τον τρόπο μέσα από τα ράλι και να άλλαζα το μομέντουμ μέσα από τα ράλι, αντί να γίνεται μέσα από άμυνα».

Επίσης, ο Τσιτσιπάς τόνισε πως σκέφτονταν τον προηγούμενο αγώνα τους στη Μελβούρνη: «Ναι, ήταν στο μυαλό μου. Έχω καλή μνήμη. Θυμάμαι αυτές τις στιγμές, διότι ήταν έντονο ματς και πάλεψα τέσσερις ώρες για να πάρω τη νίκη. Ήταν διαφορετικά τότε, θυμάμαι ότι δώσαμε μάχες, είχαμε πολλά βαθιά ράλι, παίξαμε έντονους πόντους, δεν ήταν μόνο το σερβίς. Ήταν διαφορετικό ματς. Ήταν πιο γρήγορα τώρα, αλλά πολύ συντομότεροι οι πόντοι. Νομίζω ότι πρέπει να το κάνω πιο physical».

Ο Έλληνας τενίστας αποκάλυψε και τα λόγια του πατέρα του, πριν το τρίτο σετ: «Μου έδινε θάρρος, μου έλεγε να μη σταματώ να πιστεύω σε αυτό που προσπαθούσα να κάνω στο γήπεδο. Δε θυμάμαι ακριβώς τι είπε γιατί ήμουν εν μέσω πολλών συναισθημάτων, πολλά πέρασαν από το μυαλό μου σε όλο το σετ. Ήθελε να με ξαναβάλει στο ματς, ήθελε να μου δείξει ότι δεν είμαι μόνος, ότι όλοι είναι εκεί έξω για να μου δώσουν τη δύναμή τους και την ενθάρρυνσή τους για να συνεχίσω και να βρω μια λύση στο τέλος».

Τέλος, ο Τσιτσιπάς δήλωσε: «Θα έλεγα μερικές μέρες, σίγουρα λιγότερο από μια εβδομάδα. Θα πάρω τον χρόνο μου για να σκεφτώ, να οραματιστώ την επόμενη φορά που θα παίξω εναντίον του, να επιτρέψω στον εαυτό μου να αφήσει τα συναισθήματα να απορροφηθούν και να αποτελέσουν παρελθόν, να αποτελέσουν μέρος του ταξιδιού μου. Δεν είναι αρνητικό συναίσθημα, είναι ένα αίσθημα εξέλιξης, αλλαγής, που είναι συνεχές. Η αλλαγή είναι συνεχής. Τη μία είσαι στο Top 10, την άλλη δεν είσαι και πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ανθίσει μέσα από αυτές τις εμπειρίες και να ψάξει να βρει αυτά που λειτουργούσαν τα τελευταία χρόνια για να έχεις μια ακόμα ευκαιρία. Είναι οδυνηρό, οι στιγμές δόξας δεν είναι πολλές. Οι οδυνηρές στιγμές και οι δύσκολες στη διαχείριση είναι περισσότερες από τις στιγμές δόξας και επιτυχίας, από τις στιγμές που ανοίγεις σαμπάνιες. Αυτές είναι ένα μικρό ποσοστό αυτού που ζει κάθε χρόνο ένας τενίστας».