Στον πολωνικό "εμφύλιο" με την Φρεχ, η 32χρονη απέδωσε εντυπωσιακό τένις κατακτώντας με 2-0 σετ το τουρνουά της Πράγας φτάνοντας τους 3 τίτλους στην καριέρα της.

Ύστερα από 4 χρόνια και 3 χαμένους τελικούς η Μάγκντα Λινέτ επέστρεψε στους τίτλους, φτάνοντας μέχρι τέλους στο τουρνουά WTA 250 στην Πράγα.

Στον πρώτο πολωνικό τελικό στην ιστορία του Tour, η 32χρονη ήταν εντυπωσιακή κάμπτοντας την αντίσταση της Μαγκνταλένα Φρεχ με 2-0 στα σετ (6-2, 6-1) σε μόλις 80 λεπτά.

H Λινέτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στην έτερη Πολωνή, κάνοντας από δύο break σε κάθε σετ, και με απίθανο ποσοστό στους κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (27/32), μένοντας παράλληλα χαμηλά στα αβίαστα λάθη δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Φρεχ, η οποία για πρώτη φορά στην καριέρα της έφτασε σε τελικό στο Tour.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της Λινέτ στη χωμάτινη επιφάνεια και πλέον αμφότερες μεταβαίνουν άμεσα στο Παρίσι και στο Ολυμπιακό Χωριό εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού το τουρνουά του τένις εκκινεί το Σάββατο (27/7).