Ήττα για το ελληνικό δίδυμο απέναντι στους έμπειρους Ολλανδούς.

Το δίδυμο του Στέφανο Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη δεν τα κατάφερε απέναντι στους Ολλανδούς Κούλχοφ και Σουρς. Παρά την καλή εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο σετ, οι Έλληνες ηττήθηκαν από τους πολύ έμπειρους αντιπάλους τους με 2-0 (6-4, 7-6 (3)) και αποκλείστηκαν από την συνέχεια του μικτού διπλού. Πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ατομικό, με τους δύο κορυφαίους τενίστες να έχουν αγώνα τις επόμενες μέρες για την φάση των “16” των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο πρώτο σετ οι Ολλανδοί πήραν το break που χρειάζονταν μόλις στο τρίτο game. Η εμπειρία και η χημεία του Ολλανδικού ζευγαριού ήταν ευδιάκριτη, σε αντίθεση με το ελληνικό που βασίστηκε κυρίως στην ατομική ποιότητα. Ο Στέφανος τελείωσε το πρώτο σετ με πέντε άσους, αλλά οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την κατάκτησή του με 6-4. Εξαιρετική η Σουρς στην κάλυψη στο φιλέ.

Στο δεύτερο σετ το ελληνικό δίδυμο προσαρμόστηκε στις ανάγκες του παιχνιδιού και παρουσίασε πολύ καλύτερη εικόνα. Η πίεση στο σέρβις και οι καλύτερες επιστροφές ισορρόπησαν την κατάσταση, με τους Ολλανδούς να παραμένουν το ίδιο σταθεροί. Οι δύο ομάδες είχαν μια απόπειρα για break point, αλλά δεν το πήραν. Έτσι, φτάσαμε στο τάι μπρέικ.

Εκεί οι Ολλανδοί ήταν πιο ψύχραιμοι και με μεγαλύτερο καθαρό μυαλό και με τελικό σκορ 7-3 έκαναν το 2-0 και πήραν την πρόκριση.