Στα ημιτελικά του τουρνουά ο Σέρβος, ο οποίος επικράτησε του Έλληνα 2-0 σετ (6-3, 7-6) ύστερα από μία εκπληκτική αναμέτρηση.

Μοναδικός, αξεπέραστος, «αλύγιστος». Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον εξαιρετικό Στέφανο Τσιτσιπά, όμως έφτασε στη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά με 2-0 σετ (6-3, 7-6). Ο Σέρβος ξεπέρασε και τις ενοχλήσεις που ένιωσε στο δεξί γόνατο κατά τη διάρκεια του αγώνα, επιστρέφοντας από το 4-0 με το οποίο έχανε στο δεύτερο σετ. Από τη μεριά του ο Έλληνας πρωταθλητής μπορούσε να ισοφαρίσει σε 1-1, είχε τρεις ευκαιρίες στο 5-3, αλλά είδε τον αντίπαλό του να δείχνει για ποιον λόγο θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών.

Επόμενο εμπόδιο του 37χρονου στον δρόμο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου είναι ο Λορέντσο Μουζέτι.

Μπρέικ στην πρώτη προσπάθεια

Καλά μπήκαν και οι δύο τενίστες στο ματς, με τον Τζόκοβιτς να προηγείται με 2-1. Στο τέταρτο γκέιμ ο Σέρβος έκανε ένα βήμα μπροστά για την κατάκτηση του σετ, φτάνοντας σε μπρέικ και το 3-1. Ακολούθως ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να το πάρει πίσω, όμως ο πολύπειρος αντίπαλος του είχε τις απαντήσεις στην πίεσή του. Κάπως έτσι, έφτασε στο 1-0 με 6-3 γκειμ και έναν αδιανόητο τελευταίο πόντο!

Η «απάντηση» του Τσιτσιπά και οι ενοχλήσεις του Τζόκοβιτς

Εξαιρετική ήταν η αντίδραση του Τσιτσιπά στο δεύτερο σετ, μιας και κατάφερε να «σπάσει» άμεσα το σερβίς του Τζόκοβιτς, παίρνοντας προβάδισμα 2-0. Στο επόμενο γκέιμ δυσκολεύτηκε, χρειάστηκε να «σβήσει» δύο μπρέικ πόιντ, αλλά εν τέλει κράτησε το σερβίς του και βρέθηκε μπροστά με 3-0. Αμέσως μετά ο Σέρβος κάλεσε μέσα τον γιατρό, καθώς ένιωθε ενοχλήσεις στο δεξί γόνατό του. Φυσικά, αυτός ο πόνος δεν θα μπορούσε να τον κρατήσει έξω και ύστερα από μία γρήγορη εξέταση, πήρε θέση να σερβίρει.

«Αλύγιστος» Τζόκοβιτς

Ο Έλληνας ήταν σταθερός και έφτασε σε νέο μπρέικ, για το 4-0, πριν ο πολύπειρος αντίπαλός του… απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, μειώνοντας σε 4-1. Εν συνεχεία κράτησε δύσκολα το σερβίς του για το 4-2, με τον Τσιτσιπά να φτάνει στο 5-2, σχετικά εύκολα. Σε εκείνο το σημείο ο Τζόκοβιτς έδειξε την κλάση του και αφού έφτασε στο 5-3, «έσβησε» τρία σετ πόιντ και «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά, για το 5-4! Αμέσως μετά έγινε το 5-5 με άλλον έναν εκπληκτικό πόντο του 37χρονου, αλλά ο 25χρονος μπόρεσε και κράτησε το επόμενο γκέιμ για το υπέρ του 6-5, πριν ο Σέρβος στείλει το σετ στο τάι μπρέικ.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0, με τον Τζόκοβιτς να μη… λυγίζει και να παίρνει τέσσερις σερί πόντους, για το 4-2. Παρά την προσπάθειά του Έλληνα, ο Σέρβος έφτασε στη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά, με 7-3 στο τάι μπρέικ και 2-0 στα σετ!