Εκτός U.S. Open ο Τσιτσιπάς, ήττα με 3-1 σετ από τον Κοκκινάκη (video)

Πρόωρο τέλος είχε για τον Στέφανο Τσιτσιπά το φετινό ταξίδι του στο US Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε στα τέσσερα σετ από τον Θανάση Κοκκινάκη μετά από "μάχη" τεσσάρων ωρών.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε εκτός US Open από τον πρώτο κιόλας γύρο, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 σετ (7-6 (5), 4-6, 6-3, 7-5) από τον Θανάση Κοκκινάκη.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Έλληνας πρωταθλητής γνώριζε ότι θα είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Θανάση Κοκκινάκη, έναν από τους πιο επικίνδυνους αθλητές στο Tour, που φέτος έχει υποχρεώσει σε ήττα ονόματα, που βρίσκονται αρκετά ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, όπβς ο Πόπιριν και ο Αλιασίμ.

Η νίκη του Κοκκινάκη ήταν δίκαιη και ο αποκλεισμός για τον Στέφανο σκληρός. Ο ομογενής από την Αυστραλία έκανε σπουδαίο αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 17 άσους, 47 winners και 46 αβίαστα λάθη. Στους 10 άσους, 44 winners και 51 αβίαστα λάθη ήταν ο απολογισμός του Στέφανου Τσιτσιπά.

Στο 1ο σετ, ο Τσιτσιπάς έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2 και 2-4 αλλά κατάφερε να πάρει τα 3 επόμενα games και να προηγηθεί με 5-4 και με 6-5, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ολοκληρώσει την ανατροπή, αφού είδε τον Κοκκινάκη να κερδίζει τελικά το σετ στο tie-break, με 7-5.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος κινδύνεψε στο 3-4, αντιμετωπίζοντας break point, αλλά κατάφερε να μείνει όρθιος. Ισοφάρισε σε 4-4 και στο αμέσως επόμενο game βρήκε ένα μεγάλο break, για να φτάσει στο 6-4 και να ισοφαρίσει τα σετ σε 1-1.

Στο 3ο σετ, ο Στέφανος πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες για break, είχε τέσσερα συνολικά break points, τρία στο 3ο game (1-1) και άλλο ένα στο 7ο (3-3) και δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα. Αντίθετα ο Κοκκινάκης εκμεταλλεύτηκε την πρώτη φορά που έφτασε σε break point και προηγήθηκε με 5-3, σερβίροντας επιτυχώς στη συνέχεια για την κατάκτηση του σετ.

Στο 4ο σετ και τον Κοκκινάκη να προηγείται με 2-1 σετ, η πίεση ήταν αφόρητη στην πλευρά του Στέφανου. Από την άλλη ο Κοκκινάκης, χωρίς άγχος, σέρβιρε καλύτερα και προστάτεψε το σερβίς του. O Τσιτσιπάς, ο οποίος έσβησε ένα break point στο 2-2, υπέστη τελικά το break στο 11ο game και έμεινε πίσω με 5-6, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει τρόπο να διεκδικήσει το ματς.

Μετά από σχεδόν 4 ώρες μάχης, ο Κοκκινάκης σέρβιρε επιτυχημένα για την κατάκτηση και του 4ου σετ και έκλεισε μια ακόμα πολύ σπουδαία νίκη σε Grand Slam, επιστρέφοντας στον 2ο γύρο του US Open για 1η φορά μετά από 5 χρόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.