Σαμπαλένκα: «Το γυναίκειο τένις έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια»

Η Αρίνα Σαμπαλένκα προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open για 4η διαδοχική χρονιά και μίλησε τόσο για την προσωπική της βελτίωση, όσο και γενικότερα του γυναικείου τένις.  

«Το βασικό πράγμα για να βελτιωθείς και να φτάσει στα αποτελέσματα που θέλεις στο σημερινό τένις, είναι στο πόσο πολύ διατεθειμένος είσαι να υποφέρεις και να παλέψεις για να πετύχεις τους στόχους σου», δήλωσε αρχικά η Νο2 του κόσμου.

«Πρέπει να έχεις την ικανότητα να ξεπερνάς τις δύσκολες στιγμές. Είναι βασικό να σε περιβάλλουν κατάλληλοι άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να ανοιχτείς και κυρίως να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Το να μπορείς να μιλάς με τον προπονητή σου ανοιχτά είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να εξελιχθεί και νιώθω ότι αυτό ήταν και το κλειδί για τη δική μου εξέλιξη.

Έχω γίνει περισσότερο συνεπής και πλέον είμαι ακόμα πιο έμπειρη από πριν. Παλιότερα δεν ήξερα πώς να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου και περνούσα τις ελεύθερες ώρες μου στο να σκέφτομαι το τένις σπαταλώντας ενέργεια. Τώρα προσπαθώ να τα πάρω όλα πιο ήρεμα και να έχω επίγνωση του τι μπορώ να ελέγξω και τι όχι», πρόσθεσε.

Όσο για την εξέλιξη του γυναικείου τένις: «Δεν είναι εύκολο να κάνουμε συγκρίσεις, γιατί πριν από 5 χρόνια για παράδειγμα, ήμουν τελείως διαφορετική τενίστρια από ό,τι είμαι τώρα. Ωστόσο, αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι όλες οι γυναίκες είναι πιο δυνατές ψυχικά και ταχύτητα του παιχνιδιού έχει ανέβει».

«Έχουμε πρόσβαση σε μια τεράστια βάση στατιστικών δεδομένων που μας οδηγεί σε πιο ακριβείς τακτικές προσεγγίσεις. Ο τρόπος πλέον που διαχειριζόμαστε την πίεση σε σημαντικές στιγμές είναι πολύ σαφές ότι το γυναίκειο τένις έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ όμορφο να το βλέπεις», κατέληξε η Σαμπαλένκα.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.