Αλκαράθ-Τζόκοβιτς 3-0: Ο νεαρός «μάγος» δεν βλέπει κανέναν, back to back πρωταθλητής στο Wimbledon! (highlights)

Ο Κάρλος Αλκαράθ δεν παίζεται, πλέον μιλάμε για την αλλαγή φρουράς στο παγκόσμιο τένις! Έγινε μόλις ο 6ος αθλητής στην ιστορία του τένις που κατακτά την ίδια σεζόν το Wimbledon και το Ρολάν Γκαρός, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να μην μπορεί να προβάλλει αντίσταση (6-2, 6-2, 7-6).

Τι και αν είχε να αντιμετωπίσει τον GOAT; Τι και αν είδε τον Τζόκοβιτς να σβήνει τρία match point στο 5-4 του τρίτου σετ; Ο Κάρλος Αλκαράθ είναι στα 21 του πανάξια back to back πρωταθλητής στο Wimbledon! Ο Ισπανός «μάγος» κατακτώντας το Wimbledon και το Ρολάν Γκαρός την ίδια σεζόν μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ αθλητών που τα έχουν καταφέρει: Ροντ Λέιβερ, Μπιόρν Μποργκ, Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και φυσικά ο σημερινός του αντίπαλος, ο καλύτερος όλων βάση τίτλων, ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Παράδοση «σκυτάλης» στο παγκόσμιο τένις με το φαινόμενο από τη Μούρθια να συνεχίζει αήττητος σε τελικούς Grand Slam με το μυθικό 4/4.

Ο Τζόκοβιτς το πάλεψε όσο μπορούσε στο τρίτο σετ, με όλες του τις δυνάμεις αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό του Αλκαράθ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν ένα μήνα εγχειρίστηκε… Και μόνο που βρέθηκε στο τελικό του Wimbledon, μιλάμε για ένα τεράστιο κατόρθωμα για τον Σέρβο θρύλο, ο οποίος φυσικά δεν αρκείται σε αυτό.

Τα πρώτα δύο σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο: Ο Αλκαράθ άρχισε το πρώτο σετ με μπρέικ και το δεύτερο σετ με μπρέικ φτάνοντας πανεύκολα στο 2-0 με 6-2, 6-2. Στο τρίτο σετ τα πράγματα ήταν διαφορετικά, το ένστικτο της «επιβίωσης» του Τζόκοβιτς μας οδήγησε σε τεράστια «μάχη» μέχρι το 4-4. Εκεί ο Αλκαράθ φάνηκε να τελειώνει την δουλειά αλλά ο Σέρβος και πάλι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καταφέρνοντας να πάρει αμέσως πίσω το μπρέικ, σβήνοντας τρία match point παρακαλώ! Στο τάι-μπρέικ όμως ο Ισπανός ανέκτησε την αυτοπεποίθηση του και με 7-4 κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Wimbledon. Είναι πλέον ασφαλές να το πούμε, ο Καρλίτος παίρνει τη «σκυτάλη» από την big-three και το παγκόσμιο τένις είναι σε ασφαλή χέρια για τα επόμενα χρόνια!

Τα σετ: 6-2, 6-2, 7-6


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.