Μέσα σε μια φανταστική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός νίκησε με 31-27 Βαλούρ στον δεύτερο τελικό του EHF European Cup και σε συνδυασμό με το 30-26 του πρώτου αγώνα στην Ισλανδία το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν μπροστά στο σκορ καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, είχαν την διαφορά αρκετές φορές, αλλά η Βαλούρ μείωσε την διαφορά κι έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Εκεί ο Σάββας Σάββας έστειλε το τελευταίο πέναλτι στο δοκάρι, με τους Ισλανδούς να πανηγυρίζουν τον τίτλο.

Ο “μοιραίος” Σάββας Σάββας έκανε τρομερό παιχνίδι, πετυχαίνοντας 10 τέρματα, με τον Σλίσκοβιτς να ακολουθεί με 5. Για τους Ισλανδούς, ο Γκούσταφσον ήταν ο πρώτος σκόρερ με 7 γκολ, ενώ 5 πέτυχαν οι Όσκαρσον και Μάγκνουσον.

Τρομερή ενέργεια και προβάδισμα από νωρίς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση, παίρνοντας από το πρώτο λεπτό το προβάδισμα και σιγά σιγά έφτιαξε διαφορά. Οι γηπεδούχοι είχαν πάθος και τρομερή ένταση σε κάθε φάση, με τους Ισλανδούς να “πιάνονται στον ύπνο” και να βρίσκονται σε θέση κυνηγού. Στο 17′ οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν με 10-5 κι είχαν πάρει την απαιτούμενη διαφορά. Η Βαλούρ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά δεν μείωσε την διαφορά, και με γκολ των Μοντόρο και Σλίσκοβιτς ο Ολυμπιακός τελείωσε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με 16-11.

Θρίλερ μέχρι το τέλος και τελικά… πέναλτι

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τους Βίντα και Σάββα να δίνουν τον ρυθμό και τον παλμό στην εξέδρα. Από τους Ισλανδούς, ο Μάγκνουσον πήρε το επιθετικό βάρος με τέσσερα σερί τέρματα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα. Η διαφορά ανέβασινε συνεχώς, φτάνοντας στο +7 (22-15) και στην συνέχεια στο +8 (24-16) με το τέρμα του Σάββα. Η Βαλούρ αντέδρασε με τρία σερί γκολ, μέχρι να απαντήσει ο Παπαβασίλης και αργότερα μείωσε στα τέσσερα τέρματα την διαφορά (26-22). Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι ο Σάββας Σάββας να δώσει προβάδισμα έξι τερμάτων (30-24). Ο Γκούσταφσον μείωσε σε 30-25, οι δύο ομάδες “έβγαλαν” σπουδαίες άμυνες κι ο Γκίσλασον έκανε το 30-26, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, με 1:04 να απομένει. Ο Πασσιάς έκανε το 31-26 με 50 δεύτερα να απομένουν, με τους Ισλανδούς να παίρνουν τάιμ άουτ. Ο Μάγκνουσον έκανε το 31-27 στα τελευταία 10 δεύτερα να απομένουν, ο Σάββας χτύπησε το δοκάρι στο τελευταίο σουτ και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Γκούσταφσον 1-0

Σλίσκοβιτς 1-1

Μάγκνουσον 1-1

Παπαβασίλης 2-2

Γκούσταφσον 3-2

Τζηράς 3-3

Νόρντμπεργκ 4-3

Ντομπρής 4-4

Όσκαρσον 5-4

Σάββας δοκάρι

Ολυμπιακός: Σλίσκοβιτς 5, Μοντόρο 3, Πασσιάς 1, Σάββας 10, Παπαβασίλης, Τζηράς 1, Μιχαηλίδης 1, Βίντα 2, Ντομπρής 3

Βαλούρ: Χόστερ, Γιόνσον, Όσκαρσον 5, Νόρντμπεργκ, Γκούσταφσον 7, Πέτερσον, Μάγκνουσον 5, Γκίσλασον