Ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για την «τεράστια» νίκη του Παναθηναϊκού στο Κάουνας και τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε ο Γιώργος Βόβορας στην άκρη του «πράσινου» πάγκου.

Οι περισσότεροι θεωρούσαν τον Παναθηναϊκό ξεγραμμένο, χωρίς ουσιαστικές ελπίδες για νίκη, σε μία έδρα που με τον Γιασικεβίτσιους στον αντίπαλο πάγκο, είχε 3 ήττες στη σειρά και μάλιστα «με κάτω τα χέρια».

Κι όμως, η ομάδα του Βόβορα, που γίνεται ο πρώτος προπονητής του Παναθηναϊκού να νικάει τον Σάρας μέσα στο σπίτι του, είχε πλάνο, το ακολούθησε πιστά και ήλεγξε απόλυτα το ματς για 33 λεπτά. Ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή η Ζάλγκιρις θα αντιδρούσε, το έκανε στο τέλος με τον Παναθηναϊκό να χάνει για λίγο το «καθαρό» του μυαλό, αλλά να φτάνει σε μία σπουδαία νίκη, που «σβήνει» την ήττα από την Άλμπα.

Ήταν μια νίκη πέρα για πέρα δίκαιη, με τον Παναθηναϊκό να μην την «κλέβει», αλλά να παίζει κυριαρχικό μπάσκετ και μετά το 16-11 του 6ου λεπτού, να οδηγεί συνεχώς στο σκορ και να φτάνει ακόμα και στο +16. Ο Γιώργος Βόβορας απέδειξε ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά απέναντι σε πολυδιαφημισμένους προπονητές, άλλωστε και αυτοί ξεκίνησαν με τον ίδιο τρόπο, χωρίς πρότερη εμπειρία. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε τις δύσκολες καταστάσεις εξαιρετικός, από το χρόνο συμμετοχής (ιδίως μετά το εξοντωτικό ματς με την Άλμπα) μέχρι και τα τετ α τετ που είχε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, για να κοντρολάρει τα συναισθήματα των παικτών του. Τους έβαλε όλους στην εξίσωση, κάνοντας τους να νιώθουν σημαντικοί όχι μόνο στα λόγια, όπως κάνουν πολλοί, αλλά και στην πράξη, στο παρκέ. Πολλοί έλεγαν ότι αν το ματς πάει «κλειστά», οι γηπεδούχοι θα έχουν το πλεονέκτημα λόγω Σάρας. Αποδείχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός είχε τον τρόπο να ξεπεράσει ακόμα και κάποια φάλτσα σφυρίγματα, αλλά και την παρουσία του πρώην παίκτη του στον αντίπαλο πάγκο. Αν δεν υπήρχε κι ο Λεκάβιτσιους να έρθει από τον πάγκο και να κάνει όλα αυτά που τον είχαν φέρει στον Παναθηναϊκό πριν 3 χρόνια, τότε θα μιλούσαμε εύκολα για ματς 10+ πόντων.

Οι πράσινοι πρέπει να επενδύσουν σε αυτή τη νίκη και να τη «εξαργυρώσουν» στο Μόναχο την Παρασκευή με ένα ακόμα ροζ φύλλο εκτός. Ίσως τότε και η διοίκηση πιστέψει στο νέο κόουτς που θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα στην επιτυχία, τον Γιώργο Βόβορα, ο οποίος αξίζει να πάρει την ευκαιρία του στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό να υπερηφανεύεται ότι έβγαλε ένα δικό του προπονητή. Το μόνο που χρειάζεται είναι εμπιστοσύνη από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, ώστε να καταλάβουν οι παίκτες, ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι προσωρινή, αλλά μόνιμη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.