Το παιχνίδι με την Μπάγερν προσφέρεται για πολλές αναγνώσεις. Ο Πέδρο Μαρτίνς διάλεξε τη δική του!

Δεν αντιμετωπίζει συχνά μια ελληνική ομάδα έναν τόσο τεράστιο σύλλογο στην Αλιάνζ Αρίνα. Το ετήσιο ραντεβού δεν είναι εξασφαλισμένο και απαιτείται κόπος και… αίμα για να είσαι παρών στο μεγάλο ραντεβού. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται απόψε κόντρα την Μπάγερν Μονάχου και ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να επιδείξει την κορνίζα της δικής του εικόνας, παραπάνω από μία φορές (συνέντευξη τύπου και social media)

Για τον Πορτογάλο τεχνικό το παιχνίδι έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της βαθμολογικής προσέγγισης. Δεν είναι ένας ή τρεις βαθμοί, δεν συνδέεται με την ανάγκη της αξιοπρεπούς εμφάνισης, δεν είναι τελικός (απεχθάνεται εξ’ άλλου να βαφτίζει έτσι τα ματς). Για τον Μαρτίνς η αναμέτρηση με τους Βαυαρούς είναι μια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να γράψει ιστορία! 

Ο πήχης μπήκε ψηλά από τον προπονητή του Ολυμπιακού και είναι ένα δικαίωμα που έχει κερδίσει με το σπαθί του. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν βγάζουν γλώσσα, ούτε αυθαδιάζουν. Με βάση τις δυνάμεις τους έρχονται στο Μόναχο για να διεκδικήσουν τα πάντα απ΄ το ματς. Είναι ίσως η πρώτη φορά που εκπρόσωπος μιας ελληνικής ομάδας εκφράζεται τόσο… μεγαλόφωνα πριν από παιχνίδι με ένα μεγαθήριο στη συγκεκριμένη διοργάνωση και δεν φοβάται μήπως το ξυπνήσει.

Τα πρώτα 15 λεπτά στην “κατηφορική” της Αλιάνζ Αρίνα θα κρίνουν πολλά για την ευστάθεια του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Η ιστορία γράφεται και από την καλή, αλλά και από την ανάποδη κι έτσι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στο πλάνο από το 1ο ως το 90ο(+) λεπτό. Ο αντίπαλος έχει όλα τα προγνωστικά με το μέρος του. Είναι μια πληγωμένη ηθικά, άκρως… γερμανική ομάδα που αναζητά εξιλέωση. Μέσα σ’ αυτό το δισοίωνο περιβάλλον ο Ολυμπιακός θέλει να γράψει ιστορία.