Βλέπουμε απλά το πρώτο βήμα

Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει από το Γερεβάν για τους τρεις άξονες που βάζουν την Εθνική ομάδα στις σωστές ράγες για το μέλλον και καταλήγει πως ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά.

Τελειώνοντας το ματς με την Αρμενία υπήρχε και πάλι αυτή η γλυκιά αίσθηση ικανοποίησης ότι πάλι είδαμε κάτι όμορφο από την Εθνική μας ομάδα. Μια εικόνα ομάδας με σαφή προσανατολισμό στο παιχνίδι της που χαιρόταν αυτό που έκανε. Τί έχει συμβεί όμως τους τελευταίους δύο μήνες; Τί έχει αλλάξει;

Το πρώτο και βασικό που έχει αλλάξει είναι η πειθαρχία στην ομάδα, τόσο εντός όσο  και εκτός αγωνιστικού χώρου. Όταν μετά την ισοπαλία με το Λιχτενστάιν ο Τζον Φαντ Σχιπ και οι συνεργάτες του έπαιρναν την απόφαση για τομές στην Εθνική, ουσιαστικά άλλαζαν όλη την ταυτότητα της ομάδας.

Οι πιο “μπαρουτοκαπνισμένοι” παίκτες της ομάδας έμειναν εκτός, καθώς το project επέτασσε ανανέωση. Έμειναν εκτός εκείνοι που ίσως είχαν πλέον και το μικρότερο κίνητρο-φιλοδοξία με την ομάδα. Οι νεότεροι ένιωθαν πίεση πως δε μπορούν να ανταποκριθούν. Δεν υπήρχε χαρά για το παιχνίδι και την Εθνική κι αυτό δεν άλλαζε με τίποτα.

Βλέποντας τις αλλαγές στο ρόστερ, οι νεότεροι παίκτες κατάλαβαν πως πλέον πρέπει να βγουν μπροστά. Με πειθαρχία παντού, εντός κι εκτός γηπέδου, και με το “εγώ” κάτω από την ομάδα γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Το λένε κι οι ίδιο άλλωστε: “Έχουμε πλέον πειθαρχία”.

Ο δεύτερος άξονας που ουσιαστικά ήταν αποτέλεσμα της πειθαρχίας και της αλλαγής στη νοοτροπία είνα η διάθεση των παικτών που είναι στην ομάδα. Αυτό κι αν το λένε. Μέ ένα στόμα και μάλιστα χαμογελαστό, είναι κοινό τους μυστικό  πως ανυπομονούν να έρθουν στην Εθνική. 

Όχι για ένα διάλειμμα από τις ομάδες τους, αλλά για να τους δει η Ευρώπη και να χαρούν το ποδόσφαιρο στο υψηλότερο και πιο τιμητικό επίπεδο. Θέλουν να παίξουν ο ένας για τον άλλον. Να καλύψουν το λάθος του διπλανού τους και να μοχθήσουν για κάθε μπάλα.

Η αύρα στην ομάδα είναι θετική. Ασφαλώς και όσοι δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα μπορεί να νιώθουν μια απογοήτευση, αλλά θα προσπαθήσουν αυτή την απογοήτευση να την μετατρέψουν σε ενέργεια ώστε να πείσουν τον Φαντ Σχιπ ότι αξίζουν θέση στην ομάδα.

Πάσα για τον τρίτο άξονα. Η προσήλωση στο πλάνο. Ο Ολλανδός τεχνικός στα πρώρα του δείγματα γραφής, δείχνει πως “διαβάζει” τα ματς και προετοιμάζει την ομάδα του κατάλληλα. Εφόσον οι παίκτες ανταποκρίνονται, η εικόνα θα είναι καλή. Για να ανταποκρίνονται όμως πρέπει να μένουν πιστοί στο όλο project.

Γι’ αυτό και στο ματς με την Αρμενία ουσιαστικά επιβραβεύτηκαν όσο είχαν παίξει με  την  Βοσνία συν τον Βαχοδήμο που πήρε τη θέση του Πασχαλάκη ο οποίος στον ΠΑΟΚ δεν παίζει τον τελευταίο καιρό. Κι αυτό το αναγνωρίζουν οι παίκτες. Αντιλαμβάνονται πως ο Φαντ Σχιπ δουλευει με δικαιοσύνη στις επιλογές του. Κι αυτό βγάζει υγεία στα ενδότερα της Εθνικής.

Όσο λοιπόν οι διεθνείς είναι  πειθαρχημένοι, έχουν την διάθεση να παλεύουν ο ένας για τον άλλο και μένουν πιστοί στο πλάνο, τόσο  η ομάδα θα έχει την κατάλληλη νοοτροπία για να εξελιχθεί. Για την ώρα πάντως δεν έχει επιτευχθεί ακόμα απολύτως τίποτα. Έχει απλά γίνει ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.